Evo bukszpanami bym się nie przejmowala, w ubiegłym roku zbrązowiały , od wiosny dobrze nawożone byly piekne. Ale u mnie bukszpany, rododendrony, cisy a nawet trawnik wykazują niedobory... Zatem poszalalam po calości zimozielonych. Tarwą się nie przejmuję.... Wiosną dostanie dużo azotu...
Zaraz znajdę linka do dozownika i wkleję
Anulka ja we wrześniu sypalam ten granulowany i nic z tego.... Moja gleba uniemożliwia przyswajanie potasu i prawdopodbnie magnezu z gruntu. Dlatego mam wykonać badanie gleby i wiosną chyba zaczne stosować wyłącznie nawożenie dolistne. Z azotem nie mam problemu. Takie same niedobory miałam ubiegłej jesieni.....nawet wionobluszcz wykazywal niedobory potasu i magnezu....
O JA CIE!!!!
Ale pieknie ze żwirkiem i trawami te kule bukszpanowo-cisowe zachwycają! I wiosną bialo-czerne tulipany.... I białe krokusy w konwalniku,..... O ja cie!!!
Bedę kopiować czarny żwirek w bukszpanie i carexach!!! Ale dopiero wiosną!!!
Mój tata też twarogi robił.... Kryzys kojarzy mi się z twarogiem z mleka i masłem ze smietany.... Ile to się musialam natrzaść butelką smietany (kto pamieta, że smietanę się w szklanych butelkach kupowało!!!) aby łyzeczkę masla sobie do chleba zrobic.......