Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt
22:40, 04 lip 2020
Hahaha!
No to gdzie jest to gdzie indziej?
I cały czas wrzucasz do jednego kompostownika?
A masz podział na starszy i aktualny?
Używałaś przyspieszaczy?
Asiu, stipa ślicznie wygląda. Jak tak się jej wszędzie na fotkach przyglądam to naszła mnie chęć na jej wypróbowanie, u mnie na górnej skarpie może ładnie wyglądać.
No spójnie u Ciebie, ładnie i zdrowo
Co do brzozy... Moim zdaniem, jeżeli patrzysz na taras tak jak pokazałaś z tymi kwiatkami po prawej, to może Ci zasłonić cały placyk w przyszłości??? A taki ładny jest
No właśnie, brzoza, to jest jedna, czy dwie w dołku?
Kto tu ma wszystko wielkie!A właśnie, Ty różne kombinacje z lawenda robiłaś. nie ma problemów po przesadzaniu? Mam kilka do zmiany miejsca.
Śliczne masz zwłaszcza te brzozy! Takie wielopienne, wyglądają zjawiskowo!
Woda z miętą- oj tak, bardzo proszę!
Sylwia,miałaś kiedyś karczownika w ogrodzie? Jak się go pozbyć?
W tym sezonie jeszcze strat nie widzę, ale co kilka dni jest w tym samym miejscu świeży niewielki kopczyk ziemi.
W po przednich latach karczownik zniszczył mi 3 brzozy Doorenbos i kilka innych drzewek.
Droga Jolu, czy masz automatyczne podlewanie? Interesuje mnie rabata brzozowa. Mam u siebie hortensje pod brzozami, ale słabo rosną i zastanawiam się co robię źle.
Czy zechcesz podpowiedzieć co można posadzić przy brzozach?
Asia ,
Masz brzozy ?
oj kochana , zrób zbliżenie co z nimi posadziłaś ?
wymyśliłam sobie przejście z brzozami ,
i nie wiem co z nimi posadzić![]()
O matko. Jakie ty masz to wszystko wielkie.
Hortensje bukietowe obowiązkowo. Lepsze niż rodki bo dłużej kwitną i bezproblemowe. No i piękne.
Powiem Wam, że wkurza mnie ta moja kwaśna rabata. Specjalnie dziś zrobiłam zdjęcie. Wkurza mnie ta hakonka bijąca po oczach. Z drugiej strony jakiś kolor inny niż zielony mi tam by się przydał. Może to kwestia podziału plam na tej rabacie? Sama nie wiem. Wiem tylko jedno, jak mnie coś wkurza to tak czy tak to zmienię. Tak było na tej rabacie z hortkami i perowskią. Tylko tu nie wiem jak to ugryźć.
![]()
Ja miałam ziemniaki uprawiać, to ty możesz ryż![]()
A tak serio to rynny podepnij do zbiornika na deszczówkę i będziesz miała po problemie raczej, bo skoro przy normalnym deszczu jest ok, to powinno wystarczyć. Dla świętego spokoju możesz wymieszać to z jakimś piachem. I możesz posadzić rośliny, które lubią bagienka. Tataraki, krwawnice, kosaćce itp![]()
Albo brzozę... pijoka