Wiem, ze chwasty... Rabatka czeka na ogarniecie, ale patrzcie na tylipany: drugi sezon salmon van ejk
Te jedne inne na drugim zdjeciu to chyba balerina - przesadze jak zidentyfikuje.
Wystarczy. Dużo lepiej już wygląda. Nie do poznania.
Możesz jeszcze końcem czerwca/początkiem lipca zrobić mu małą korektę, ale nie sekatorem już tylko nożycami do żywopłotu, bo to ogólnie taki potarganiec. Przytnij tylko nowe przyrosty, które będą wystawać poza obrys stożka.
Później tylko trzeba pamiętać o cięciu co roku, ale na pewno będzie się jego rozczochrane czuprynka o to prosić.
Asiu, mam Irgę. Kupiłam chyba dwa lata temu, początkowo rosła w innym miejscu, teraz posadziłam ją tak, by zimą widzieć z okna.
Lubię ją, u mnie zimuje, klimat mam jak w Suwałkach. Inni twierdzą, ż eona przemarza, ja tego nie zauważyłam...
Teraz ma najbrzydszy okres. Ma stare korale, stare listki i za momencik je zrzuci, bo już pojawiają się zaczątki młodych listków. Jak u buka. Stare zastępuje młodymi
TO ja dorzuce swoje pytanie. Czy ktos wie co jest z moim trawnikiem. Zakladany na jesien, dzisiaj skosilem okolo 400m2 po raz pierwszy i zebralem 1/10 kosza czyli prawie nic.
Generalnie trawnk nie rosnie oprocz kilku malych miejsc (okolo 2% calego trawnika) gdzie wyrósł jak na boisku-super gesty i zielony. Ktos ma pomysl z czego to wynika ze w tych miejscach urósł super a w innych wcale nie rosnie? Zauwazylem ze dobrze rosnie wokol pnia drzewa
Trawnik siany z nasion barenburg universal.Okolo 800m2 trawnika.
Zastanawiam sie teraz nad podaniem nawozu...moze ruszy?
Albo moze dosiac nasion...tylko jak nie rozwalajac wszystkiego?
Dokładnie Aniu. 1 kwietnia śnieg, zima, biało, a 20 dni później śliwy mi zakwitły
Jeszcze dwa dni temu drzewa były bez liści...
Teraz też nie wiadomo, co nas czekać może z pogodą...
Jajka wychodzą wtedy kiedy góra jest za mało ścięta.
Myk polega na tym, że górę nie tniemy w łuczek (jak jajko) a płasko...Płasko!!! Jakbyś kostke chciała zrobić. Potem tylko krawędzie trzeba łagodnie "wyłuczyć", zaokrąglić. W ten sposób uzyskasz efekt ładnej kuli.
Przyjrzyj się tej kulce. Weź linijkę i sprawdź - góra jest płaska
Proszę o pomoc w identyfikacji bo nie wiem czym to zgładzić. Rośnie takimi sporymi poletkami. Młode listki są białe od spodu i mają takie włoski. size=640x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/160/1607618/original.jpg[/img]
Mnie dzisiaj napadł i wyrwałam ostatnią szatę jaka miałam w ogrodzie. Przy okazji zmieniłam nasadzenia narazie na jednej rabacie a druga po zaciągnięciu włókniny będzie też modernizowana. Chciałam posadzić coś kwitnące latem ale jakoś nic mi do głowy nie przychodzi co do tego tła będzie pasować. Kosodrzewina już przeniesiona do rowu jeszcze został miskant i rozplenica. Też muszę gdzie je upchac!? Sądząc nie spodziewałam się że tak porośnięte te trawy.... Zepsuły mi szmaragd wrrrrr... Zresztą widoczne to jest na zdjęciu.
Resztę fotek zrobię jutro i wstawię do mojego Ogrodowego pamiętnika!