Penstemon strictus z nasion mi wykiełkował ale palmeri nie( przynajmniej narazie). Nic też nie wyszło z nasion molini. A tak liczyłam.
Z traw marzą mi się jeszcze molinie,carex elata, jedna rozplenica tylko ciągle nie wiem którą mam- Hameln czy Moudry. Znacie moją cierpliwość zresztą na ten rok z niczym się nie palę bo nie mam kompostu na nowe wielkie przedsięwzięcia i zdrowia też. Dobrze że w zeszłym roku tyle podziałałam i tydzieñ tej wiosny, dzięki czemu ogarnęłam częściowo wejście do domu.
Już wiem że turzyca palmowa jest tam tylko tymczasowo ma zbyt mało słońca.
Bożenko pomocy to Rasputin kupiony przez Ciebie tym bardzie muszę go ratowa,choć i Calsap tez żle zaczyna wyglądac to juz było przed przedawkowaniem nawozów
Właśnie liczę kiedy był ostatni deszcz, popadało trochę końcem marca.. i do tej pory zero, a temperatury letnie.
U mnie eM nie ma czasu na zabawy w podlewania.. wiec jak chcę lać to mam to zrobić sama.. a też mi czasu brak.. i be tego padam na pyszczycho
Ma to dobre strony bo idę w stronę mniej obsługowego ogrodu i patrzę co zrobić by sie mniej narobić Jesteśmy coraz starsze ... coraz słabsze.. a o emeryturze możemy zapomnieć.. Dlatego od razu krzyczę że masz fajne oczko tylko .. widzę problemy z pracochłonnością Ale Ty masz pomocników.. jeszcze masz. przynajmniej póki chłopaki nie pójdą na swoje..
elka_ - odrośnie na pewno, mahonia zachowuje się jak chwast. U mnie zawsze, zupełnie bez porozumienia ze mną, odrasta w miejscu, w którym nie za bardzo powinna.
Milka – fajna ta nasza łódzka ekipa…i zawsze się coś dzieje.
Dzien dobry, z gory przepraszam jesli ponawiam temat. W razie takiej opcji prosze o przekierowanie. Moj 4 letni trawnik nie zadowala mnie w ogole. Kiepskie podloze twarde, gliniaste, naslonecznienie robia swoje. Najgorsze jest to, ze w drugim roku okazalo sie, ze pod nim sa fundamenty. Prosze o rade. Czy fundamenty musze usunac? Taki mam plan czy wystarzy je mocno przysypac? Ile nowej ziemi na ta gliniast sypnac aby bylo juz ok. Planuje nawodnienie woec to grz prwnie ma wplyw na grubosc wierzchniej warstwy. Ponadto po zimie pojawialy sie takie biale listki, po wertykulacji i nawozeniu znikly. Obecnie trawnik wyglada tak....
Dobrze, że teraz nie widać.. trochę się sfatygowały
I aż poszukałam gdzie one wlazły w kadr .... i dlaczego....
Pełniki z suszy padły prawie całkowicie.. mus zmienić im miejscówkę na wypadek takich zawirowań klimatycznych.. próbuję przypomnieć sobie kiedy ostatni raz padało.. i jak zszedł śnieg to chyba ani razu.. od powrotu z nnart w marcu nie padało.. to już ponad 1,5 miesiąca