Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

paulina_ns 06:43, 12 maj 2018

Zestawienie Orlika z paprocią jak katalogowe piękne widoczki u Ciebie, nacieszyłam oczy z rana
Magleska 07:10, 12 maj 2018

...ja też się pytam co to za piękny klon ? ...

..ilość kwiecia powalająca ,orliki cudowne ,wszystko bujne ,rozrasta się w oczach

potrzebuję szafirowe,lub ciemno niebieskie kwiaty -niskie ,długo kwitnące .....masz pomysł ,co by się nadało ?
sylwia_slomc... 09:02, 12 maj 2018

MirellaB napisał(a)

Śliczny klon palmowy. Pamiętasz jaka to odmiana?

Klon shirosavanum autumn moon
sylwia_slomc... 09:05, 12 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Czerwona azalia śliczna. Widać ją z pewnie z daleka podobnie jak mogą pomarańczową

Dwie inne azalie mam takie jak Twoje. Irytuje mnie w tych krzewach, że mają prawie łyse łodygi. U Ciebie też widzę sytuacja podobna.

A wiesz, że tak nie musi być bo zagęszcza się je cięciem po kwitnieniu moja dwa sezony temu kupiona, ale chciałam żeby była wyższa.
sylwia_slomc... 09:05, 12 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Zestawienie Orlika z paprocią jak katalogowe piękne widoczki u Ciebie, nacieszyłam oczy z rana

Sam takie towarzystwo wybrał
sylwia_slomc... 09:08, 12 maj 2018

Magleska napisał(a)
...ja też się pytam co to za piękny klon ? ...

..ilość kwiecia powalająca ,orliki cudowne ,wszystko bujne ,rozrasta się w oczach

potrzebuję szafirowe,lub ciemno niebieskie kwiaty -niskie ,długo kwitnące .....masz pomysł ,co by się nadało ?

Szałwie, bodziszki, a na jesień astry. Klona podałam kilka postów wcześniej Mirelli
MirellaB 09:32, 12 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Klon shirosavanum autumn moon

Zanotowałam - dzięki
MirellaB 09:34, 12 maj 2018

A wiesz, że tak nie musi być bo zagęszcza się je cięciem po kwitnieniu moja dwa sezony temu kupiona, ale chciałam żeby była wyższa.

Czytałam o cięciu azalii, ale jakoś to do mnie nie przemawia. Obawiam się, że może nie zakwitnąć
Znasz kogoś na forum kto tnie azalie - ma w tym doświadczenie i podzieli się wiedzą?
Iwonka 09:44, 12 maj 2018

Jakie fajne kolory na tych zdjęciach, niekoniecznie musi być słońce, aby ogród zachwycał Co to za białe kwiaty? Obłędnie mi się podobają!
Mam trochę zaległości w waszym wątku. Przez dwa dni byli u mnie koledzy męża i z resztek kamienia układaliśmy murek. Wreszcie coś się u mnie dzieje Tylko jak to ja, zapomniałam zrobić zdjęć przed. Zrobię chociaż po
Popadało u was? U mnie chyba we wtorek wieczorem przeszedł taki fajny deszcz, nie za mocny, ale długi. Burza dzień później postraszyła i na szczęście przeszła bokiem. U Anitki widziałam, że grad niestety wtedy ich dopadł. Wczoraj w okolicach Gdowa była wieczorem taka piękna ulewa a w Wieliczce sucho.
yolka 10:15, 12 maj 2018

Ranczo kipi zielenią i kolorem, bardzo mi się u Ciebie podoba