Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Dwa ogrody 23:40, 31 sie 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Podzielone carexy przed różami, rozplenice, które nie zamierzają jeszcze kwitnąć, w ubiegłym roku bardzo późno kwitły, między nimi dereń biały Aurea, do solidnego cięcia wiosną

w miejsce jeżówek pójdzie jesienią fragment żywopłotu z buka, sadzonki już są formowane a zamiast cegły będzie kostka, wrzosy również zmienią miejsce, zastanawiam się, co posadzić na miescu wrzosów, przed lawendą i różami.

miłe i piękne zakątki
pozdrawiam
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:52, 31 sie 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Kurka, teraz jestem w kropce
Przeszłam do wątku dot.przesadzania tujek, itp. i tam Sebek radził żeby jdnak przesadzać we wrześniu, Danusia to potwierdziła. Kilka wpisów wcześniej napisane jest, że wiosna to dobry czas na przesadzanie.
Teraz już nie jestem pewna, psia kostka :-S

No jeżeli Danusia i Sebek byli za wrześniem, to ja już nie mam wątpliwości...ja błąd z tym kwietniem popełniłam...poza tym podejdź do sprawy racjonalnie...jak przesadzisz teraz to już spokojnie wiosną będziesz miała problem z głowy, no i wiosną będą mimo wszystko ciut większe..tak czy siak powodzenia w przesadzaniu życzę...nie jest to łatwe zadanie
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:17, 31 sie 2014

Do góry
Kurka, teraz jestem w kropce
Przeszłam do wątku dot.przesadzania tujek, itp. i tam Sebek radził żeby jdnak przesadzać we wrześniu, Danusia to potwierdziła. Kilka wpisów wcześniej napisane jest, że wiosna to dobry czas na przesadzanie.
Teraz już nie jestem pewna, psia kostka :-S
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:11, 31 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
też myślałam o ażurach wzdłuż budynku gdzie ma być dojazd do przyszłej wiaty - bo do garażu to raczej z grysu. Mi się kostka zwyczajnie nie podoba a jak już jakąś znajdę to mega kosmicznie droga. Do tej wiaty nie chce wszystkiego utwardzać tylko dwuślad i teraz jest opcja taka :

www.pinterest.com/pin/129267451776668950/

Nie otwiera mi się ten link
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:04, 31 sie 2014

Do góry
też myślałam o ażurach wzdłuż budynku gdzie ma być dojazd do przyszłej wiaty - bo do garażu to raczej z grysu. Mi się kostka zwyczajnie nie podoba a jak już jakąś znajdę to mega kosmicznie droga. Do tej wiaty nie chce wszystkiego utwardzać tylko dwuślad i teraz jest opcja taka :

www.pinterest.com/pin/129267451776668950/
Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:32, 29 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

No tak, jak taki Gość to najważniejsze nacieszyć się sobą...

A ruszasz z robotą, to masz na myśli placyk, czy coś innego???

Najpierw muszę zdjąć darń wzdłuż siatki żeby rośliny, które chcę posadzić miały czs się ukorzenić a placyk ....może chwilę poczekać nie wiem jeszcze czy pójdzie tam grysik czy kostka granitowa.
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 08:16, 29 sie 2014

Do góry
Narzekasz na brak czasu, ale roboty idą do przodu
Wprawdzie nie mam basenu, ale nie wiem, czy kostka pod spodem to dobry pomysł... a moze lepiej na piachu by było... bezpieczniej dla dna.

Wrzosów faktycznie masz sporo i mozna by z nich zrobić spore wrzosowisko - bardzo sie rozrastają i widać je z daleka

Ten żółty jałowiec możesz sobie rozmnożyć - będziesz miała więcej na obwódkę np... wystarczy jedną gałązkę przytrzasnąć do ziemi (ja używam szpilek do namiotów - pręt metalowy wygięty) i na wiosnę odcinasz tę gałązkę, delikatnie wykopujesz i masz nową roślinę Powiem szczerze, że bardzo lubię ten jałowiec - zimą pomarańczowo-miedziany, a przez resztę roku słoneczny Bardzo ładnie wygląda w grupie posadzony. U mnie to pasek-obwódka
Wilcza Góra 23:29, 28 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

O żesz.... Ale piękna scieżynka!! I te rabaty.. zero chwasta! Podziwiam, gratuluję i nie wiem co jeszcze

ja mam tylko takie ścieżynki pomiędzy rabatami (czytaj:trawiaste)
z kostki zrobiliśmy "alejki" tylko wokół domu i do furtki
polecam ...bo trzeba tylko kosić i "kancikować" - a to dobra gimnastyka
kostka ma zawsze pełno chwastów i mchem zarasta - tu skutkuje: albo oprysk albo "na kolanka" - a obu wariantów nie znoszę

a chwasty...przecież pisze od tygodni, jak to całymi taczkami opuszczają moje przepastne rabaty

Wilczyca macha zmęczoną łapą
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 22:17, 28 sie 2014

Do góry
Witaj moja imienniczko ostatnio gdzieś czytałam że działki np wąskie czy z kantami mocno ostrymi czy z rożną wysokością są równie atrakcyjne co te proste o ile je się dobrze zaaranżuje więc mam nadzieję że nam się uda hehe

ja w miarę już taras opanowałam ale teraz czeka mnie obsadzanie płotu i zrobienie kilku rabat więc kibicowanie będzie jak najbardziej wskazane

aktualnie płot już prawie stoi i kostka się układa a bałagan przy tym przeogromny więc lada chwila ruszam z łopatą

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:34, 28 sie 2014

Do góry
Puk, stuk zaglądam z inspekcją (rolno-ogrodową). I jak tam? U mnie kostka bz. śmieje się do mnie.
Pokaż wrzosowisko, proszę - ja mam namiastkę w planach w donicy. Zamawiasz jakieś róże jeszcze?
Przedogródek z lawendami 07:57, 28 sie 2014

Do góry
Dziekuje Popcarol!
Twoje propozycje są bardzo ciekawe. Bardzie j mi sie podoba propozycja z trzmielinami na pniu.Oczywiście sadzić bede po zrobieniu kostki.

Dziś będą mi osadzać bramę a w sobotę lub poniedziałek nareszcie będzie nakładana kostka
Musze jeszcze nawieźć ziemi do tych moich przestrzeni na roślinki i powoli zacznę szukać cudownych okazów.
Acha miejsce na kosz jest wydzielone po przeciwnej stronie ta wnęka na zdjeciach więc spokojnie mogę posadzić na początku jakieś drzewko
Przedogródek z lawendami 20:48, 27 sie 2014

Do góry
Tu obsadzisz jak już kostka na podjeździe będzie? Jeśli wcześniej, to Ci stratują wszystko:/
No i dobrej ziemi i kompostu tam trzeba. Może dałoby się trochę tego piachu wybrać?
Za murkiem będzie dużo cienia, może cisy Elegantissima? Ładnie by zagrały kolorystycznie z murkiem. Do cięcia w kulki, docelowo, jak podrosną? One sobie dobrze z cieniem poradzą. Podsadziłabym je hostami (funkiami), np Fire and Ice lub innymi niskimi zielono-żółtymi lub brunnerą, lub żurawkami do cienia. I na glebę korę.
Miejsce na kosz na śmieci masz? Może w tym załomie murku będzie stał? Nawet by się przydał (można by kawałek tam wybrukować, zmieściłby się?) - bo by oddzielał część cienistą i słoneczną. Przed załomem zrobiłabym inną rabatę, ale hosty na niej nie bardzo, bo będą przypalane...
Ogród z lustrem 08:38, 26 sie 2014

Do góry
Kostka z powodu prac budowlanych została wstrzymana, dokładamy etapami

Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:26, 24 sie 2014

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Agatko roboty już skończone jeszcze zostało klinkier zafugować ale kazali z tym trochę poczekać.Roślinek trochę wydeptali ale to byliny to w przyszłym roku nie będzie śladu. Kostka upaćkana klejem ale postanowiliśmy ją zmienić na inną więc chyba czyścić jej już nie będziemy. Mam nadzieję że wtym roku uda się jeszcze kostkę ułożyć to by już była pełnia szczęścia wszystkie grubsze roboty mielibyśmy juz za sobą.

Twoje limki jeszce takie białe moje już rózowieją

różowieją i owszem ...
tu już w domu przygotowane do suszenia...

Jak więcej błędów nie popełnić...... 20:38, 24 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Anetko widzę, ze u Ciebie też roboty w ogrodzie,
mam nadzieję, że bez większych szkód się obejdzie ...

pozdrawiam cieplutko mimo jesiennej pogody

Agatko roboty już skończone jeszcze zostało klinkier zafugować ale kazali z tym trochę poczekać.Roślinek trochę wydeptali ale to byliny to w przyszłym roku nie będzie śladu. Kostka upaćkana klejem ale postanowiliśmy ją zmienić na inną więc chyba czyścić jej już nie będziemy. Mam nadzieję że wtym roku uda się jeszcze kostkę ułożyć to by już była pełnia szczęścia wszystkie grubsze roboty mielibyśmy juz za sobą.

Twoje limki jeszce takie białe moje już rózowieją
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:49, 24 sie 2014

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Wpadłam sprawdzić jak tam prace budowlane roślinek szkoda ale przy takiej robocie straty muszą być.Najważniejszy efekt końcowy,jak już domek będzie odpicowany to i straty w roślinach będą mniej boleć. U mnie w tym tygodniu kładli tylko klinier i mam wrażenie że nikt się moimi roślinami nie przejmował kostka cała w kleju a ekipa już sprawdzona była.Jak nic trzeba będzie całą jesień to do ładu doprowadzać a pogoda nie dopisuje.
Agatko czym pryskałaś swoje buksy od grzyba bo moje zaczynają na dobre chorować

Anetko prace budowlane idą do przodu z dnia na dzień,
jak tylko pogoda pozwala
jutro będzie już kolor

mam nadzieję, że do soboty wszystkie prace budowlane będą zakonczone
w czwartek przychodzi kolejna ekipa do kamienia ...

i zacznie się wieeeeeeeeeeeeeeeeelkie sprzątanie i kolejne przeróbki w ogrodzie
odkładane ze względu na pogodę i na ogólny rozgardiasz, który mnie rozprasza

swoje buksiki pryskałam topsinem ...
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:17, 24 sie 2014

Do góry
Wpadłam sprawdzić jak tam prace budowlane roślinek szkoda ale przy takiej robocie straty muszą być.Najważniejszy efekt końcowy,jak już domek będzie odpicowany to i straty w roślinach będą mniej boleć. U mnie w tym tygodniu kładli tylko klinier i mam wrażenie że nikt się moimi roślinami nie przejmował kostka cała w kleju a ekipa już sprawdzona była.Jak nic trzeba będzie całą jesień to do ładu doprowadzać a pogoda nie dopisuje.
Agatko czym pryskałaś swoje buksy od grzyba bo moje zaczynają na dobre chorować
Początki w Kruklandii 22:28, 22 sie 2014

Do góry
Joco napisał(a)

Chodnik i kostka wzdłuż domku i przerwa miedzy nini wyglada dziwnie, dla mnie tez to sie w oczy rzuciło. Pomysl o tym

Ale to nie chodnik tylko opaska domu
Tam nikt nie chodzi...oprócz Zuźki czasem
Początki w Kruklandii 22:14, 22 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

NIe rozumiem pytania?
Trawnik przecież jest!

Chodnik i kostka wzdłuż domku i przerwa miedzy nini wyglada dziwnie, dla mnie tez to sie w oczy rzuciło. Pomysl o tym
Opuchlaki 18:21, 22 sie 2014

Do góry
Waldek, za bardzo nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi przez te wszystkie mądre nazwy. Napisz mi tak po prostu - stosować Larvanem/Nemasys na opuchlaki czy nie?

PS Mat nie mam, kostka tylko tam gdzie trzeba wejść z drogi do domu - jeśli to było do mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies