Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 19:11, 23 wrz 2014

Buk fagusbs sylvatica rohan obelisk do 15 m preferuje gleby gliniaste a to dla mnie wazne

Z jednej strony wolałabym wieksze a z drugie przynajmniej cena mnie nie powaliła bo jeszcze tyle zakupów czeka hm .

Bedzie jeszcze jedno drzewo .

Przed choinami gdzies mniej wiecej na srodku bedzie w kształcie kwadratu kostka na której bedzie stała ławka obok niej wciety troche bedzie kwadrat tylko obrzeze z kostki w którym ma stac jedno drzewo , mylse ze cos na kształt leszczyny red ale jeszcze nie zdecydowałam .
BusyBee 19:35, 23 wrz 2014

One mają raczej wąski pokrój- pewnie nie zasłonią, ale jak będą we 3 to może odwrócą uwagę...Ja mam u siebie 6 letniego dawyck gold- też kolumnowy- uważam, że nie zasłania mi niczego- za wąski, ale on jest 1....
Zobacz sama- to ten przy płocie...zdjęcia potem wyrzucę..

A może rohan obelisk jest szerszy- zapytaj jeszcze kogoś, bo ja się nie znam...

lojalna_ 19:44, 23 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
One mają raczej wąski pokrój- pewnie nie zasłonią, ale jak będą we 3 to może odwrócą uwagę...Ja mam u siebie 6 letniego dawyck gold- też kolumnowy- uważam, że nie zasłania mi niczego- za wąski, ale on jest 1....
Zobacz sama- to ten przy płocie...zdjęcia potem wyrzucę..

A może rohan obelisk jest szerszy- zapytaj jeszcze kogoś, bo ja się nie znam...

Ale u Ciebie ładnie

Moje buki beda przed tujami a ty masz tam pusto moze dlatego jest taki przeswit ...... Przeciez to wcale wszystko proste nie jest dlaczego ja myslałam inaczej?
ewakatowice 19:50, 23 wrz 2014

O co ja widzę u Jolci moje ulubione matrioszki
lojalna_ 19:55, 23 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
O co ja widzę u Jolci moje ulubione matrioszki

Przyzły sobie takie sliczne Ewcia ja sie czuje jakbym na góre wchodziła
ewakatowice 19:59, 23 wrz 2014

zakupy widziałam, fantastyczne
kocham wszystkie drzewa
BusyBee 20:09, 23 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)

Ale u Ciebie ładnie

Moje buki beda przed tujami a ty masz tam pusto moze dlatego jest taki przeswit ...... Przeciez to wcale wszystko proste nie jest dlaczego ja myslałam inaczej?

Miałam nadzieję, że nie zacytujesz moich matrioszek chciałam wyrzucić
U mnie jest prześwit bo pędraki zeżarły mi kilka tuj właśnie w tą przerwę przy płocie posadziłam teraz 4 pęcherznice diabolo i będę cięła w żywopłot....bo takich tuj nie dosadzę

Rohan- sprawdziłam- będzie miał 3 metry szerokości i do 15 wysokości- dokładnie tak jak ten mój buk...
lojalna_ 20:13, 23 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Miałam nadzieję, że nie zacytujesz moich matrioszek chciałam wyrzucić
U mnie jest prześwit bo pędraki zeżarły mi kilka tuj właśnie w tą przerwę przy płocie posadziłam teraz 4 pęcherznice diabolo i będę cięła w żywopłot....bo takich tuj nie dosadzę

Rohan- sprawdziłam- będzie miał 3 metry szerokości i do 15 wysokości- dokładnie tak jak ten mój buk...

Chciałam zostawic te zdjecia jeszcze tak wiele rEczy do przymyslenia dobrze jak wszystkie dane pod ręka.

Wiesz moja działeczka to tylko ten kwadrat ja od poczatku boje sie zeby nie przesadzic z duzymi drzewami nie przytłoczyc.
gierczusia 21:32, 23 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)

Wiesz moja działeczka to tylko ten kwadrat ja od poczatku boje sie zeby nie przesadzic z duzymi drzewami nie przytłoczyc.

Masz rację.. To jest duźe wyzwanie..zwłaszcza w przypadku drzew które rosną wysoko..też mam tulipanowca , ale rośnie wolno i będę go cięła intensywnie.. W jakiejś tam ..przyszłości

Rohan wcale nie bedzie mały..daywyck że tak powiem, ma goło u spodu a rohan tak nie ma.. To jednak zupełni inne pokroje .....ale Ty i tak masz tuje "przed ",wiec problem prześwitu nie istnieje rozumie

Buziole , lecę te zakupy obejrzeć , bo ciągle sie zatrzymuję
BusyBee 21:44, 23 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Rohan wcale nie bedzie mały..daywyck że tak powiem, ma goło u spodu a rohan tak nie ma.. To jednak zupełni inne pokroje .....ale Ty i tak masz tuje "przed ",wiec problem prześwitu nie istnieje rozumie

Ela pisze, że obeliski szersze u dołu...... w takim razie zdadzą egzamin w tym miejscu, tym bardziej, że 3..... bo wysokie to one będą wystarczająco...