Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak więcej błędów nie popełnić......

Jak więcej błędów nie popełnić......

Aneta1309 21:24, 24 wrz 2014

Kasiu to ten śwerk o którym pisałam rabata wymaga dopracowania coś mi tu nie gra do końca ale powstawała z roślin, które trafiły do mie przypadkiem bez większego przemyślunku
Na bajzlownik u sąsiada nie patzymy bo humorek można stracić ale na to kurcze nie mam wpływu

Aneta1309 21:30, 24 wrz 2014

Ostatnio taką rabatkę poczyniłam carexy i rozchodniki. Rozchodniki mikrusie ledwo je widać ale cieszą tym bardziej bo samodzielnie wyhodowane
W przyszłym roku na pewno ją powiększę

BusyBee 21:32, 24 wrz 2014

Elegancka kuleczka ale to pewnie coś innego, nie nidiformis... przycinasz ją?? Jak często??
A bajzlownik można by przysłonić sadząc np: gracik między tuje- tak lekko z przodu....one są wysokie- gracki znaczy więc całe lato by zasłaniały.....
Aneta1309 21:34, 24 wrz 2014

Kostka się kładzie baaaaaardzo powoli ale w sumie to i pogoda nie dopisywała

BusyBee 21:34, 24 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)
Ostatnio taką rabatkę poczyniłam carexy i rozchodniki. Rozchodniki mikrusie ledwo je widać ale cieszą tym bardziej bo samodzielnie wyhodowane
W przyszłym roku na pewno ją powiększę

Ślicznie to wygląda może masz zdjęcia z więlszej odległości- co rośnie w pobliżu???
Aneta1309 21:37, 24 wrz 2014

I na koniec cis którego dostalam od kochanego M jak myślicie ma potencjał na stożek w dalekiej przyszłości? Mus będzie nad nim popracować i chyba mniejsze sadzonki w nóżki wsadzić ale i tak się cieszę

BusyBee 21:55, 24 wrz 2014

To będzie piękny stożek- trochę pinivitu i systematyczne cięcie i już: )
Aneta1309 21:57, 24 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Elegancka kuleczka ale to pewnie coś innego, nie nidiformis... przycinasz ją?? Jak często??
A bajzlownik można by przysłonić sadząc np: gracik między tuje- tak lekko z przodu....one są wysokie- gracki znaczy więc całe lato by zasłaniały.....

Kasiu świerka przycinałam tylko raz a o grackach myślałam tylko tam mam dość mokro z racji tego ze działkę mam ze spadkiem. Obawiałam się że mogą tam nie przeżyć zimy jak je teraz posadzę może na wiosnę będzie lepiej będą miały cały sezon żeby się zaklimatyzować.
BusyBee 22:00, 24 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)

Kasiu świerka przycinałam tylko raz a o grackach myślałam tylko tam mam dość mokro z racji tego ze działkę mam ze spadkiem. Obawiałam się że mogą tam nie przeżyć zimy jak je teraz posadzę może na wiosnę będzie lepiej będą miały cały sezon żeby się zaklimatyzować.

One chyba lubią wilgoć.... ale co racja, to racja- lepiej na wiosnę.....
Aneta1309 22:02, 24 wrz 2014

Carexy i rozchodniki rosną na rogu rabaty przed niebieską hortensją nie mam szerszego ujęcia Chyba ją gdzieś na wiosnę przeniosę bo jak pisałam marzy mi się taka rabata ale w większym rozmiarze a tu nie mam więcej miejsca.
Myślisz,że pod bordowym bukiem carexy i rozchodniki a wiosną pomiędzy nimi tulipany byłby ok?