Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 09:55, 23 wrz 2014

Kasiu

Marto(Tusiala) chyba oszalałaś nie dla mnie takie rzeczy. Swoją drogą opini na temat tego programu nie będę wyrażać bo za natłok niecenzuralnych słów mógłbym zostać wyciepany z forum

Marto strasznie dziękuje... mnie taka wizualizacja bardzo przekonuje, tu nie chodzi o to by było idealnie, ale żeby właśnie łatwiej było sobie to wyobrazić, a z tym nie mam problemu i teraz jestem do tego przekonany.
A graby mają być w przerwach między miskantami cięte o w takie coś... kostka taka jak na dole ma być cięta na pniu

Zielona 12:38, 23 wrz 2014

Łukasz - próbuję coś sklecić, ale nie do końca rozumiem jak po kolei mają się układać rośliny. Czy graby są jako konfiguracja 1szt - przerwa - 2szt - przerwa - 2szt - przerwa - 1 szt? I w przerwach gracki?

Wybacz, jeśli zupełnie namieszałam Napisz co gdzie posadzić i sprobuję coś wysmarować Grabów strzyżonych w puzzlach OCZYWIŚCIE nie ma... ale... coś tam wymyśliłam jako zamiennik. Pieńki musisz sobie wyobrazić

Luki 12:47, 23 wrz 2014

Marto dziękuje Ci ogromnie i nie muszisz się już męczyć, to jest dla mnie wystarczające i mega zadowalające... gdybyś Ty widziałą co ja sobie na kartkach gryzmole to takie wizualizacje przy moim dzile to jak najdoskonalsza grafika z wytwórni Disney'a lub Dream Works
Ogólnie to za mały bukszpanem ma być tak miskant - grab z żurawkami w nóżkach - dwa miskanty - grab z żurawkami - 2 miskanty - grab z żurawkami - miskant
Jeszcze raz dziękuej bo podeszłaś do pomocy konkretnie

Swoją drogą trawki już kupiłem bo byłem przy okazji z ciotką w Bylinowym i zawilce też wpadły mi w ręce, piękne kwitnące ładne okazy i jak zwykle zdziwiłem się przy płatności... budżet z dużym zapasem został
Luki 13:08, 23 wrz 2014

Zdałem sobie dzisiaj sprawe w przerwie miedzy deszczem ile mam jeszcze do zrobienia, a sezon dobiega końca mam co najmniej półtorej tygodnia opóźnienia z pracami i jak nie przestanie jutro padać to nie nadgonie.
Napisze sobie dla zapamiętani co mam zrobić
-dokończyć kostke i zerwać darń,
-przesiać jeszcze troszke kompostu pod sadzenie roślin,
-przesadzić i podzielić reszte żurawek (tu mam 2 tygodnie opóźnienia)
-przesadzić strzyżone tuje, oczyścić rabate po nich,
-posadzić to co mam na nową rabate,
-posadzić tulipany, szafirki, krokusy, lilie,
-popalikować cały żywopłot grabowy, ponad 30 sztuk
-skosić trawnik,
-posprzątać warzywnik i zaplecze.
Do końca tygodnia muszę się z tym uporać.

Nowa(stara) rabata powstanie raczej tak jak planowałem, nie było sprzeciwów, żadnych ewentualnych korekt nasadzeń, a Marta pozwoliła mi wyobraźić sobie dokładnie, że chyba będzie to dobrze wyglądało.
Mam jeszcze jedną rabate bez pomysłu, ale muszę przygotować konkretny materiał zdjęciowy i chyba poproszę o pomoc najwyższą instancje forumową czyli naszą Danusie siódma zmiana rabaty musi być w końcu sensowna.
Zielona 14:03, 23 wrz 2014

Kolory pseudożurawek /nie ma w puzzlach żadnej!/ przypadkowe.

Luki 14:18, 23 wrz 2014

Jeszcze raz dziękuje

To jak mogę tak sadzić? bo coś się przejaśnia i można iśc do ogrodu.
boguslawa_ma... 14:29, 23 wrz 2014

Ale masz zadań do końca tygodnia ,tylko pogoda nie bardzo,byłeś w bylinowym?
po ile żurawki ?
Po cichu podpatruje twoją rabate i czekam na efekt końcowy.
Łukasz obiecałam ci te lilie ,może będziemy jechać na grzyby lub do bylinowego.
Potrzebuje trawy i żurawki na słońce kolor takiego złota a w bylinowym to doradzą jak i co
Zielona 14:54, 23 wrz 2014

Luki napisał(a)
Jeszcze raz dziękuje

To jak mogę tak sadzić? bo coś się przejaśnia i można iśc do ogrodu.

Proszę

Zastanawiam się tylko, czy nie będzie zbyt dużej dysproporcji pomiędzy grackami a żurawkami. Nie wiem, na jakiej wysokości ma się zaczynać korona grabów - bo być może dosyć nisko i wtedy same żurawki jak najbardziej, ale jeśli np w połowie wysokości płotu, to bym się już zastanawiała nad pośrednim piętrem pomiędzy żurawką i grackiem...

Ale zbudowałam niestylistyczną wypowiedź! Wybacz, Łukaszu Wstydzę się sama za siebie Ale mniemam, że zrozumiesz, co autor miał na myśli
Katkak 14:57, 23 wrz 2014

Faktycznie pracy Cię czeka sporo. Łukaszek mam prośbinkę, zrobił być taką króciutką fotorelację z dzielenia Żurawek, co by taka sierota jak ja wiedziała jak się do tego zabrać?
Zielona 14:58, 23 wrz 2014

...hmm... a little lime pod graby wejdą? /limki z grackami... oczywistość/

I jeszcze coś: gracki już pewnie kupiłeś? Jeśli tak, to namieszam Ci jeszcze bardziej... ale... variegatusy by dały inny kolor... Rozjaśniłyby ten fragment. Masz tam cisy z lewej, buksy, zieleń grabów, a potem smaragdów... A może by się pokusić o variegatusy, a pod graby hortensje sundea fraise? Mam je To niższe siostry Vanilek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies