Cztałam ze Twój M zapowiada upały a ja w internecie widziałam zapowiedz powrotu zimy.Jak juz wzięłam dzis aparat w rece to ptakom kilka zdjec zrobiłam.
Dzisiaj u nas piękny słoneczny dzień no i przede wszystkim bez wiatru tak, więc najpierw pojechałam na zakupy, a później ogarnęłam trochę ogród wyplewiłam, przycięłam rozchodniki, seslerie i tyle z hortkami, różami, reszta traw na razie się wstrzymuje. Z tego co zauważyłam póki co oznak życia nie dają dwie turzyce Amazon mist, dwie są lekko zielone, a dwie sianowate i jakby nie żywe a z zakupów
U mnie śnieg był tylko przez 3 dni w styczniu, mrozy bez śniegu nie licząc takiego co na końcu mrożenia zabielił trawę.Ziemia nadal zamarznięta ale wiosnę troszkę widac.
a tu przemarzniety ciemiernik może sie jakos pozbiera.
Daria o ile dobrze kojarzę to w tym roku będzie ich 3 sezon, jak dla mnie są bezproblemowe i osobiście bardziej je wolę niż Ml a co do róż ja z okrywowych mam tylko biedronkowe the fairy, ale osobiście średnio mi się one podobają mają bardzo małe kwiaty, pokrój krzaka jakiś dziwny, mnie nie zachwycają. A co pashminy zakupiłam ją rok temu, więc na razie ją obserwuję i póki co z moich obserwacji wynika,że ma przepiękne kwiaty ( jedyny minus czasem pojawiają się na nich jakieś dziwne przebarwienia), ale ogólnie kwiaty utrzymują się długo, nie pachną, dosyć szybko przyrasta, ogólnie róża zdrowa. Planuję zakupić jeszcze jeden krzak i dać go bliżej tarasu coś jeszcze chcesz wiedzieć?
Przedwczoraj odsłonięte nie tracą czasu i zaczynają kwitnąć. Pierwszy był chyba Prinz Claus a tuż za nim to chyba Spring Beauty
Edycja:
Powyższego posta pisałem na szybko z telefonu. Sprawdziłem w notatkach i wiem, że ostatecznie nie wsadziłem Spring Beauty, a to co pojawiło się pierwsze to raczej Miss Vain a nie Prins Claus. Spring Beauty mogła przypadkiem trafić się w pochodzącym z różnych sklepów mix-ie, jaki wsadzałem pomiędzy kępkami czystymi odmianowo. Taki miałem zamysł jesienią, aby miejscami rosły odmiany, a miejscami "szczęśliwy traf".
Jeżeli pobłądziłem, to proszę, sprostujcie...
Pozdrawiam, życząc wszystkim pięknych krokusów tej wiosny!
Oczary Uleczko dawno przekwitły ich czas to styczeń, krokusiki doniczkowe, ciemierniki też...
Dzisiaj utyrałam się sprzątaniem...ale nie tylko ja, eMuś i synuś razem...przycinka drzew u nas była...ja też
chcę wysiewać, a jutro handel zamknięty...to mnie niestety ogranicza nie mam ziemi do wysiewów
Przebiśniegi są i tarasowanie na minutkę miałam...co za szczęście w słoneczku sobie poleżeć
Mam Venus i ma 65 pąków...czekam z niecierpliwością na kwitnienie...to będzie u mnie cud nad cudami
Cukier puder uwielbiam od dziecka
Kącik Romantico...jak na razie prezentuje się w salonie
lecę do Ciebie