Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:38, 21 kwi 2015

Do góry
Karola, "nie" dziękuję za roślinki

Możesz mi napisać, jaka to hosta i mak ? Bo trawka to ice dance?
Kosolkowa Pasja 16:32, 21 kwi 2015

Do góry
Toszka napisał(a)

Jestem Olu dumna z ciebie, że mnie posłuchałaś i podzieliłaś Tancerzy uczciwie na "piórka". Jesienią wspomnisz moje słowa, jak rozrosną ci się kępy

A jak ją podzieli się na piórka, to chyba nie wszystkie piórka mają wtedy korzonki? Chyba, ze ja dostałam inną trawkę podobną do Ice Dance
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/82/820595/original.JPG
Kosolkowa Pasja 13:31, 21 kwi 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Monia- kocimietke sadziłam rok temu. Ładnie się rozrosła

Mówiłam, że warto pomarudzic żeby było lepiej Dziś pogoda super Trochę jeszcze wieje, ale cieplutko jest! Wypielilam po raz kolejny truskawkownik i posadzilam Ice Dance.

Jestem Olu dumna z ciebie, że mnie posłuchałaś i podzieliłaś Tancerzy uczciwie na "piórka". Jesienią wspomnisz moje słowa, jak rozrosną ci się kępy
Kosolkowa Pasja 10:57, 21 kwi 2015

Do góry
Monia- kocimietke sadziłam rok temu. Ładnie się rozrosła

Mówiłam, że warto pomarudzic żeby było lepiej Dziś pogoda super Trochę jeszcze wieje, ale cieplutko jest! Wypielilam po raz kolejny truskawkownik i posadzilam Ice Dance.

Lifting starego ogródka 10:11, 21 kwi 2015

Do góry
Ludwika po pierwsze dziękuję za odwiedziny u mnie. Po drugie przeczytałam włąsnie Twój wątek od początku dokładnie tak , żeby mięć ogólny osąd. I mam trochę przemyśleń jak ja bym to widziała gdyby to był mój ogród. Chciałam własnie napisać , że 9 tuji na Twojej liście zakupowej to za mało bo na 9 m długości to musi być o kilka sztuk więcej ale widzę , że już sama doszłaś do tego. Jeżeli chodzi o iglak duży zostawiony i podcięty od dołu to ja by go również przycięła od góry , żeby tworzył taka bardziej kulę a nie był takim wysokim walcem. Napisałaś , że chciałabyś posadzić trzmieliny na pniu przed domem po to , żeby na nich zawiesić lampki przed świętami. Wydaje mi się , że trzmieliny nie rosną zbyt szybko i niewiele lampek będzie na nich można powiesić przez kilka najbliższych lat, chyba że to bedą miały być takie 3 punkty świetlne nie za duże. Ja też jestem przeciwna trawnikowi w tej części reprezentacyjnej a nawet gdybyś go robiła to nie zaokraglaj bo będzie źle kosić w tych ostrych rogach- mój M. zawsze mnie na to uczula żeby tak projektować żeby łatwo można było wszędzie trawę skosić. Mówiłaś , że chciałabyś mieć jakiś kształty nie kanciaste i proste tylko pofalowane.Ja bym w takim razie te fale uzyskać chciała przez posadzenie zimozielonych np. kulek bukszpanowych właśnie w falujące linie i tym uzyskać taki efekt delikatności a nie ostrości. Przejrzyj w wątku - Any art jej rabatę własnie w przedogródku- ostatnio ją zmieniała - wydaje mi się , że możesz tam sie zainspirować. A i jeszcze coś co mi się nasunęło w tej chwili - nie zostawiaj za małych kawałków na nasadzenia i nie siej trawnika tylko dlatego , że w tej chwili nie masz kasy na rośliny bo po pierwsze są różne choroby zakaźne na ogrodowisku i jest w związku z tym dużo różnych chciejstw- i jak zasiejesz trawę to będziesz ją chciała zaraz likwidować bo bedziesz szukała miejsce pod nowe chciejstwa. Po drugie wiem to po sobie , że jak juz się wybieram do centrum ogrodniczego to ta kasa jakoś dziwnie musi się znaleźć żeby jakieś nowe cudne rośliny można było nabyć. I jszcze widzę , że rośliny już po roku dają się dzielić , ja np. z jednej niedużej rośliny kupionej w tamtym roku na wiosnę- Carex Ice Dance w tym roku dzieląc ją uzyskałam 12 dorodnych sztuk a oprócz tego z odrostów 14 mniejszych. I żurawki też w tym roku muszę dzielić. Będzie po kilkanaście sztuk z jednej rośliny. Przepraszam bo troche za bardzo sie rozpisałam ale to na razie tyle. Pozdrawiam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:36, 21 kwi 2015

Do góry
Witam!
A ja mam prośbę mogłabyś pokazać swojego pierisa w całej okazałosci na rabacie, właśnie dokonałam zakupu tylko w koloże różowym i jakoś niemogę go sobie wyobrazić w zestawieniu, nie wiem gdzie go posadzić. a jest pzrygotowany na rabatę półcienistą i kwaśną z hortensjami.
Pozdrawiam

Iwa napisał(a)
Brakuje wieści z Twojego ogrodu.
A u mnie kwitnie pieris i turzyca Ice Dance

Ogródek Ewy 02:27, 21 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja dostałam Ice Dance. Nawet jak nie kwitnie, to mi się podoba.

Iwonko mam ją już kilka lat i jestem z niej bardzo zadowolona, o każdej porze roku wygląda ładnie.

Ogródek Ewy 02:08, 21 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ice dance fajnie kwitniemmoja też w kwiatach tylko nie obgryziona Może sunia chce cię zastąpić i podgryza tylko przemarznięte końcowki ktore ja samodzielnie musiałam obcinać?

Małgoś te suche, boczne to zostały, wyjadła te młode zieloniutkie. Wybrakowany towar zostawiła pańci.
Ogródek Ewy 02:03, 21 kwi 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Też mam Ice Dance od tego sezonu u siebie W paczce już miała paki a po tygodniu zaczęła kwitnąć Sunia leczy sobie nią problemy żołądkowe ? dobre Ja w tamtym roku posadziłem miłkę okazałą i co odrosła to Mrówka ją zjadła Musiała być chyba smaczna Przez to podgryzanie mam nadzieję że poszła w korzeń

Miłka okazała? muszę sprawdzić co to bo pierwszy raz słyszę tą nazwę.
Wygląda na to że nasze psy lubią zieleninę Moja sunia uwielbia też mlecze, zwłaszcza korzonki.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:06, 20 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Może być Ice Dance, może być stipa.

Ice dance podoba mi się bardzo i to jest jeden z moich typów A jakie kwiaty (na lato/jesień) proponujesz między bukszpany i trawki?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:01, 20 kwi 2015

Do góry
Może być Ice Dance, może być stipa.
Ogródek Ewy 22:26, 20 kwi 2015

Do góry
Ja dostałam Ice Dance. Nawet jak nie kwitnie, to mi się podoba.
Typografia ogrodu 17:57, 20 kwi 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Piekny ogród.....i juz tyle stron a mnie tu jeszcze nie było..
Po tym co widze wiem że na pewno sie tu rozgoszcze i bede zaglądać....konsekwencja, planowanie, geometryczne rabaty.....to wszystko całkiem przeciwnie niz u mnie ale za to jak slicznie

Zaznaczam wątek i kibicuje dalszym zmianom.

Co masz posadzone na skarpie przy tarasie carrex ice dance czy evergold bo nie doczytałam?

Witaj serdecznie w moim ogrodzie.bardzo dziękuję za słowa pochwały tym bardziej miło je słyszeć komuś,kto jak ja wstydził się trochę pokazywać swój ogród w tak żadnym gronie innych

Przy tarasie nie mam skarpy a schowkowe rabaty.skarpy mam po bokach podjazdu do domu i tam rośnie turzyca Ich Dance.
Moja bajka 17:20, 20 kwi 2015

Do góry
Niektóre żurawki mają zjawiskowe, świeże kolorki. Kilka wygląda jak obraz nędzy i rozpaczy. Ciekawe czy wezmą się do życia.

Z tej żurawki po podzieleniu zrobiła mi się - jak to mówi Łukasz - palma. Ucięłam ją więc jak Łukasz radził i włożyłam po zanurzeniu w ukorzeniaczu do doniczki. Maleństwo przeżyło i ma się dobrze, a żurawka "matka" też walczy jak lew .

Ice dance ma fajne kłosy

Typografia ogrodu 16:10, 20 kwi 2015

Do góry
Piekny ogród.....i juz tyle stron a mnie tu jeszcze nie było..
Po tym co widze wiem że na pewno sie tu rozgoszcze i bede zaglądać....konsekwencja, planowanie, geometryczne rabaty.....to wszystko całkiem przeciwnie niz u mnie ale za to jak slicznie

Zaznaczam wątek i kibicuje dalszym zmianom.

Co masz posadzone na skarpie przy tarasie carrex ice dance czy evergold bo nie doczytałam?
Ogródek Ewy 16:06, 20 kwi 2015

Do góry
Ice dance fajnie kwitniemmoja też w kwiatach tylko nie obgryziona Może sunia chce cię zastąpić i podgryza tylko przemarznięte końcowki ktore ja samodzielnie musiałam obcinać?
Nadzieja na piękny ogród 09:17, 20 kwi 2015

Do góry
Agata - po pierwsze to przed hortkami masz za mało miejsca... nawet na hortki.

Trawka na górze to na pewno nie Ice Dance tylko coś innego.... Trawy warto sadzić które się wie jakie są, bo można posadzić cholerę gorszą od perzu.
Na runianke tu nie ma miejsca.. za wąsko, nie utrzymasz jej w ryzach, a rośnie do 20-30cm.
Ice Dance jak ma za sucho i za dużo słońca to zasychają końce. Odbija potem ze środka, ale liście trzeba skubać lub przyciąć. Myślę, że nie miałaś Ice Dance tylko coś innego.
Berberys czerwony będzie miał pod hortensjami za mało światła, chyba, że poszerzysz mocno rabatę. Czerwone berberysy w cieniu robią się zielone.

Żurawki czerwone by tu ładnie wyglądały

Nadzieja na piękny ogród 09:15, 20 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Agato Twoja turzyca to nie Ice Dance tylko turzyce żelazna Variegata, i ona n pełnym słońcu się przypala. Ice Dance mogą obmarznąć tylko końcówki liści, tak to jest zimozielona, u mnie w tym roku nawet końcówki nie obmarzły

A masz jakieś zdjęcia swojej ice dance jak wyglada w sezonie i po.
Nadzieja na piękny ogród 08:46, 20 kwi 2015

Do góry
Agato Twoja turzyca to nie Ice Dance tylko turzyce żelazna Variegata, i ona n pełnym słońcu się przypala. Ice Dance mogą obmarznąć tylko końcówki liści, tak to jest zimozielona, u mnie w tym roku nawet końcówki nie obmarzły
Nadzieja na piękny ogród 08:06, 20 kwi 2015

Do góry

Mam już takiego carexa tylko nie wiem jakiego czy to ice dance czy moze variegata. Liście po zimie mial całe suche a latem bardzo się przypalaly.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies