Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką II 19:05, 01 lip 2019

Do góry
Mam zaległości w relacjonowaniu, ale zdjęcia cykam Kwitnie już hortka Wim`s Red, zaczynają floksy, lilie w pełni, róże kończą pierwsze kwitnienie, szałwie właśnie ścięliśmy. Trochę zdjęć innych niż róże, bo potem to tylko one

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:48, 01 lip 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
szczesciara u mnie wszystko przeszlo bokiem
kilka kropel spadlo ale caly czas swiecilo slonce ...roslinki dalej omdlale
podziwiam jezowki

No naraszcie i do mnie dotarło trochę wody. Już nie pamiętam kiedy tak solidnie padało.
Jeżówki dziekują
Abraham Darby

Lilie

First Lady
Dwa ogrody 16:50, 01 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Co do czerwonej róży, to niestety nie wiem, co ona za jedna. Podobna do Red Yesterday, ale nie jestem pewna.

Moje liliowce dopiero zaczynają, a lilie i odętki daleko za Twoimi. Gdzie Ty mieszkasz, że wszystko tak szybko, o wiele szybciej niż u mnie.

Kącik wypoczynkowy pod brzozą cudowny Zaprasza do odpoczynku przy lemoniadzie

Na moich pomidorkach mam pierwsze zawiązki Malinowych nigdy nie miałam, ale w zeszłym roku miałam podobną odmianę do bawolego serca. Miałam z niej tylko trzy pomidory, ale duże. Jednak w tym roku wypróbowuję inne

Ewo, chyba to jednak nie ta, bliżej jej do typowanej przez Hanię. Mieszkam w centralnej Polsce Mam wrażenie, że przez ten upał rośliny przyśpieszają, by wydać nasiona. Dziś zakwitła budleja
Moja działka na Dębowym Lesie 12:54, 01 lip 2019

Do góry
Udo ciebie Aniu zawitałam. Ciasto wyborne, nie piekę nieraz drożdżowe. Każdy tylko kawałek zje a potem sama muszę zjadać i puchne więc nie piekę.

U nas na wsi w sklepach po drodze takie ciasta że na widok kubki smakowe drgawek dostają więc kupuje po kawałku i jemy.
Zresztą w te upały niczego mi się nie chce.

Moje hosty w cieniu więc nie tracą koloru, ale osiedlowe widzę, że wypalone.
Lilie u mnie też zaczynają nie mam ich dużo, ale są. Doszłam do wniosku, że trzeba więcej bylin sądzić. Busz bylinowy też pięknie wygląda.
Przerwa na kawę... 12:39, 01 lip 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Tamaryszek zaczyna

Cudo - teraz jestem pewna, że to francuski - kwitnie na landrykowy róż

Urocze lilie, takie mogłbym mieć gdybym miała mieć

Mikołajek przepięknie wygląda, jak dużo słońca ma na tym stanowisku?
Przerwa na kawę... 11:28, 01 lip 2019

Do góry
Tamaryszek zaczyna

Lilie w wersji dolnej. Muszę je za róże przełożyć.
Przerwa na kawę... 11:16, 01 lip 2019

Do góry
Ścieżka na razie zostawiona bo pogoda zbyt doskwiera przy pracach fizycznych. Po raz pierwszy widzę hortensje w cieniu z gorąca zwiędnięte i rododendrony ze skulonymi, odwodnionymi listkami. Rośliny cierpią katusze. Praca w taką pogodę to udar gotowy.

Trochę więc inne obrazki zostawiam. To co nie zwiędło.
Lilie z dedykacją dla Moni - twoje piękne. W tym roku zaszalały. Jeszcze raz buziaki za wysyłkę cebulek.
Dwa ogrody 09:58, 01 lip 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

A jak sie zwa te liliowece? Subtelne takie, i kolor fajny. Chyba ze to lilie

To może być H. citrina
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:19, 30 cze 2019

Do góry
Te białe lilie masz przepiękne. Ja u siebie lilii nie mam ale jak oglądam u innych to się zachwycam.
Dwa ogrody 23:14, 30 cze 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

To liliowce, faktycznie delikatne, ale nn. Wszystkie liliowce to zbieranina od lat, bez nazw. Może zimą pokuszę się o pokazanie ich portretów Pomidory w szklarence, w doniczkach kilka z owocami, ale jeszcze nie dojrzewają.
Bardzo lubię te jeżówki, ale one moja glinę już mniej.
Zwykłe jeżówki już zaczęły, lilie też i odętki
tego ostu z pierwszej fotki już nie ma

Az szkoda, ze nn.
Jezowki tez lubie, a one mnie nie bardzo. Jakos w tym roku zdalam sobie sprawe, ze mam tylko jedna, jedyna zwykla,jak ta Twoja chyba, od lat w tym samym miejscu, a wszystkie inne cos trafia po drodze, po roku/dwoch. Mam nowe odmiany z ostatniej jesieni, zobaczymy, czy chociaz zakwitna, i czy przetrwaja. Uroki gliny, a przeciez przygotowywalam im podloze jakie lubia.

Odetek nie mam, fajne sa?

Kacik wypoczynkowy Ci sie udal, ale najbardziej podoba mi sie porcelana!
Ogród z rzeźbą 23:11, 30 cze 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)

Kurczę, moja vision in red jakaś blada przy Twojej kupiłam jesienią przez internet 5 kłączy, niby gwarantowali 100% zgodność odmian a tu ani tawułki ani lilie ani hosta się nie zgadzają. No cóż będę reklamować.

Reniu widziałam fotkę tej Twojej rzekomej Vision in Red w którymś wątku i to na pewno nie jest ona.
Jak byś chciała to mogę Ci bliżej jesieni wysłać sadzonkę, swoje podzieliłam i mam ich trochę.

Jeszcze raz Vision in Red z innej strony. Hakone w donicach zaczyna być widoczna.

Tu narazie jest ściernisko... 22:06, 30 cze 2019

Do góry
Lilie w okowach stipy.
Ogród z rzeźbą 21:23, 30 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Noooo nie wiem, też jestem zaskoczona. Na traumę zalecam zakupienie i posadzenie

Jarzmianki prawie przekwitły ale kwitną tawułki.
Tu Vision in Red, trochę skromnie, ale wiosną były dzielone.

Kurczę, moja vision in red jakaś blada przy Twojej kupiłam jesienią przez internet 5 kłączy, niby gwarantowali 100% zgodność odmian a tu ani tawułki ani lilie ani hosta się nie zgadzają. No cóż będę reklamować.
Bylinowa łąka 18:41, 30 cze 2019

Do góry
Inne róże nn też jeszcze kwitną. Pierwsze dwie przy tarasie, choć złapały już czarną plamistość, a kolejna przesadzona jesienią na słońce wypuściła jeden pęd.

Bodziszek po przycięciu już się zregenerował. Już jak wycinałam, to wypuszczał nowe listki.

Lilie w łące, jedne z niewielu, które się uchowały.

Dwa ogrody 10:49, 30 cze 2019

Do góry
Co do czerwonej róży, to niestety nie wiem, co ona za jedna. Podobna do Red Yesterday, ale nie jestem pewna.

Moje liliowce dopiero zaczynają, a lilie i odętki daleko za Twoimi. Gdzie Ty mieszkasz, że wszystko tak szybko, o wiele szybciej niż u mnie.

Kącik wypoczynkowy pod brzozą cudowny Zaprasza do odpoczynku przy lemoniadzie

Na moich pomidorkach mam pierwsze zawiązki Malinowych nigdy nie miałam, ale w zeszłym roku miałam podobną odmianę do bawolego serca. Miałam z niej tylko trzy pomidory, ale duże. Jednak w tym roku wypróbowuję inne
W ogródku emerytki 01:01, 30 cze 2019

Do góry
Grażynko, piękne lilie masz. Ta biała cudna.
Też przez upały nie mogę zasnąć. Może meliskę zaparzę to będzie łatwiej.
Pa, dobrej nocy.
Dwa ogrody 00:03, 30 cze 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Tez mam zamiar je miec. W tym roku bylo drugie podejscie do siania, bo zeszloroczne nie przezyly zimy.

Moje pomidory jeszcze daleko w lesie. TWoje sa szklarniowe czy gruntowe?

To liliowce, faktycznie delikatne, ale nn. Wszystkie liliowce to zbieranina od lat, bez nazw. Może zimą pokuszę się o pokazanie ich portretów Pomidory w szklarence, w doniczkach kilka z owocami, ale jeszcze nie dojrzewają.
Bardzo lubię te jeżówki, ale one moja glinę już mniej.
Zwykłe jeżówki już zaczęły, lilie też i odętki
tego ostu z pierwszej fotki już nie ma

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:43, 29 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Wodotrysk piękny, lilie jednak lubią spokoj w wodzie.
Wczoraj to pewnie w takich głębinach nawet ciepło było.
Rozchodniki piękne. Zbieram stare tortownice i nie mam czasu posadzić. Dużo czasu w domu spędziłam przez te upały nie do zniesienia.
Trzeba palmy sądzić

Tak, wiem Elu, to tylko test tego sprzętu nam Tomek zrobił i zapytał, czy nam się podoba. Dwie minuty pochodziło i tyle. To nie dla nas, a na pewno nie do tego stawu.
Tam, gdzie się ludzie kąpią, stosujemy pompy na zewnątrz stawu, nie mogą być zatopione w wodzie ze względów bezpieczeństwa. Mamy jedynie 3 strumienie, które kierują powierzchnię wody w kierunku skimmera. To wszystko.
Dwa ogrody 23:22, 29 cze 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

paniprzyroda napisał(a)

Tez mam zamiar je miec. W tym roku bylo drugie podejscie do siania, bo zeszloroczne nie przezyly zimy.

Moje pomidory jeszcze daleko w lesie. TWoje sa szklarniowe czy gruntowe?
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:47, 29 cze 2019

Do góry
Spóźniona ostróżka

i jeszcze lilie

kanna z nasionka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies