Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród na piasku i z wielkim murem 22:46, 29 cze 2019

Do góry
Piękne te różowe lilie. Mam tylko liliowce, pomarańczowe. Dobrze się rozrastają.
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:42, 29 cze 2019

Do góry
Lilie i liliowce nadal zachwycają, jest pełnia kwitnienia

Ogród na piasku i z wielkim murem 22:02, 29 cze 2019

Do góry
Zaczynają się dalie, trzeba będzie opisać, bo wiosną pomyliłam doniczki.

a lilie i liliowce szaleją, niestety kilka ma jakieś problemy, odpadają kwiaty zanim się rozwiną
Działeczka Asi :) 19:26, 29 cze 2019

Do góry
Ale się rozbujał ten Twój ogród Róże prześliczne, a lilie... Pięknie
Działeczka Asi :) 19:22, 29 cze 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Dzisiejsze

Piękne.
I róże i lilie. śliczności
Moja działka na Dębowym Lesie 10:03, 29 cze 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, kusisz liliowcami, a jak w nich rosną lilie i inne fajne rośliny, to jeszcze bardziej
Dojrzewa u mnie chęć zrobienia takiej rabaty na podwórku, chcę tu mieć kolorowy busz

Grażynko liliowce bardzo lubie.Mam je w rożnych miejscach.I te tak zostaną.
I mam tez jedna duza rabatę z nimi.Ale tam muszę coś pozmieniać.
Ale to może na drugi rok Troszkę w tej dużej rabacie lilii jest i trochę czegoś innego tez.
zobacz, ciągle coś chce zmieniać, przesadzać, dosadzać, robić nowe.Ogrodnik ciągle myśli, pracuje , chce
Na drugi rok, kilka mogę podzielić liliowców. Chcesz ??

Moja działka na Dębowym Lesie 23:02, 28 cze 2019

Do góry
Aniu, kusisz liliowcami, a jak w nich rosną lilie i inne fajne rośliny, to jeszcze bardziej
Dojrzewa u mnie chęć zrobienia takiej rabaty na podwórku, chcę tu mieć kolorowy busz
W ogródku emerytki 22:42, 28 cze 2019

Do góry
Aniu, te dzwonki to najmniej kłopotliwa roślina, nie atakują ich żadne robale i grzyby, nie nawożę specjalnie, tylko przy okazji całości wiosną / gnojówką, w tym roku z mniszka /.
Lilię kupiłam kiedyś na targu w K.G., wzięłam jedną, bo była droga / 10 zł. /
Na szczęście rozrosła się i mam 6 cebul
Tak, jeżówki czarują, a krwawnik to Terracotta.
Kasiu, koniecznie zaproś lilie pod okno sypialni i gatunki kwitnące w różnych terminach, żeby Ci długo pachniały
Przerwa na kawę... 21:48, 28 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
?? eee - na szybko wrzuciłam dla Maczka zdjęcie, gdzie był widoczny kolor róży. Po ciemku zresztą telefonem robione. Jak to różne rzeczy nam się podobają. Dla mnie ona jest... nudna. Brakuje mi w niej bieli ale jest za wąska aby coś dodać. Róże, które tam są należą do wysokich a szczupłych. Kwitnie więc na górze a potem sam dół. Lilie się kładą bo nie mają podpórki. Jedynie żurawki się tam dobrze czują bo montana pomiędzy nimi znikła.

Być może na żywo to zupełnie inaczej wygląda, ale na tym zdjęciu bardzo podoba mi się rozkład kolorów. Lubię bordo z różem
W ogródku emerytki 21:26, 28 cze 2019

Do góry
gogo napisał(a)

Piękne masz lilie, chciałabym je zaprosić do ogrodu, ale takie pachnące do zawrotu głowy Chcę posadzić na przedogródku, mam tam okno od sypialni. Zamysł jest taki, żeby budziły mnie ptaki i zapach lilii
Moja działka na Dębowym Lesie 21:13, 28 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Jutro będę miał podpory na róże wiec i powojniki kupię.

O to fajnie.Coraz ładniej będzie
Liliowce , lilie i...

W ogródku emerytki 21:09, 28 cze 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Dzwonki

Dzwonki i złocień maruna

Jeżówka i krwawnik

Lubię te lilie za ciekawy kolor

Imponujace te dzwonki.Taka okazała kepa,Podziwiam .Czymś szczególnym je karmisz ??
Lilia ma niesamowity piękny kolorek.I jak jej dużo.
Jeżówki zaczynają czarować .I krwawnik ciekawy kolorek.
Blaski i cienie nowego życia 19:09, 28 cze 2019

Do góry
Anusia napisał(a)
Ula u mnie tylko liliowce. Miałam jedną lilie w pięknym kolorze takim pudrowym różu. Nie wiem co się z nią stało. Nie pamiętam czy ją przypadkiem wiosną nie ciachnęłam. Ech, podziwiam u Ciebie.

Na liliowce u mnie zapraszam w przyszłym tygodniu. Mają trochę pączków będę odkrywać kolory bo to wszystko niespodzianki od Bogdzi i Ewy-Ewsyg.
Pudrowy róż- to ciekawe. Czy o taki Ci chodziło ( trochę przekłamany przez światło kolor, nie ma fioletu tylko jakby łososiowy róż)?

Blaski i cienie nowego życia 17:21, 28 cze 2019

Do góry
Ula u mnie tylko liliowce. Miałam jedną lilie w pięknym kolorze takim pudrowym różu. Nie wiem co się z nią stało. Nie pamiętam czy ją przypadkiem wiosną nie ciachnęłam. Ech, podziwiam u Ciebie.
Przerwa na kawę... 17:04, 28 cze 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Cudne zestawienie kolorystyczne! No po prostu bomba!
?? eee - na szybko wrzuciłam dla Maczka zdjęcie, gdzie był widoczny kolor róży. Po ciemku zresztą telefonem robione. Jak to różne rzeczy nam się podobają. Dla mnie ona jest... nudna. Brakuje mi w niej bieli ale jest za wąska aby coś dodać. Róże, które tam są należą do wysokich a szczupłych. Kwitnie więc na górze a potem sam dół. Lilie się kładą bo nie mają podpórki. Jedynie żurawki się tam dobrze czują bo montana pomiędzy nimi znikła.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:43, 28 cze 2019

Do góry
Aniu kregoslup juz nie boli hurra

jajecznica

i lilie od Basi narazie kwitna takie

Ogród pod lasem 10:07, 28 cze 2019

Do góry
Toszka napisał(a)
Ja tam nie wiem jak u April, ale u mnie te lilie mnożą się dość dobrze... produkują sobie tych cebulek naokoło (i trochę dalej) i mam poletko z jednej cebuli kupionej rok przed komunią dziecka. Najpierw ją -w lutym- wsadziłam w donicę i fruuu do piwnicy. W efekcie wiosną biegałam z donicą dwór - piwnica. Skutek był taki, że na komunię dziecka lilia bezczelnie kwitła i była sensacją większą niż moje komunijne dziecko
A teraz od dobrych kilku lat mamy naręcze lilii na zakończenie roku.
Niewysoka (do 1m), prawie czarna, niepachnąca, mieszaniec azjatycki Asiatic Hybrid Dark Red. Lubi kwaśne próchniczne podłoże i u mnie rośnie przy azaliach

Fajne ezgemplarze
Ogród pod lasem 10:05, 28 cze 2019

Do góry
malgol napisał(a)

NIe ma znaczenia i tak sa piękne! A jakies dzieci te lilie mają u Ciebie?Mogłabym adoptować...

Te czarne to świeży zakup wiosenny więc jeszcze bezdzietne. Ale listę adopcyjną już myślę można tworzyć

Ja coś ze starszymi liliami mam w tym roku problem, zresztą w zeszłym też tak było, dlatego dokupowałam. Pąk się nie rozwija i opada. Jakiś robal się tam chyba zagnieździł. Muszę poczytać i poszukać przyczyny.
Ogród pod lasem 09:44, 28 cze 2019

Do góry
Ja tam nie wiem jak u April, ale u mnie te lilie mnożą się dość dobrze... produkują sobie tych cebulek naokoło (i trochę dalej) i mam poletko z jednej cebuli kupionej rok przed komunią dziecka. Najpierw ją -w lutym- wsadziłam w donicę i fruuu do piwnicy. W efekcie wiosną biegałam z donicą dwór - piwnica. Skutek był taki, że na komunię dziecka lilia bezczelnie kwitła i była sensacją większą niż moje komunijne dziecko
A teraz od dobrych kilku lat mamy naręcze lilii na zakończenie roku.
Niewysoka (do 1m), prawie czarna, niepachnąca, mieszaniec azjatycki Asiatic Hybrid Dark Red. Lubi kwaśne próchniczne podłoże i u mnie rośnie przy azaliach

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:59, 28 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Dorotko

Widzę, że się wyrwalas. Prężną grupa odwiedzających.
U mnie wnuk się urodził i jestem na innych torach. Ogród jednak podlewać trzeba bo upały nie w tej ziemi. Już prawie po różach jeszcze te późniejsze zostaly. Nawet pąki mi przysmarzyło co to będzie to nie klimat dla tych roślin.
Jak zwykle ptaszki skaczą u ciebie. Teraz lilie zaczynaja.

Pozdrawiam
Urwałam się jak z łańcucha i jestem bardzo zadowolona. Widzę, że na takie jednodniowe wypady modę się porywać.
W ubiegłym tygodniu miałam trzy burze, ale od wtorku znów podlewam. U mnie bardzo szybko ziemia wysycha. Duże róże też już mi przekwitły i są poobcinane kwiatostany, ale zaczynają następne. Teraz u mnie pierwsze skrzypce grają lilie.

Gratuluję wnuka, czy on domowy jest? Czy dochodzisz do niego?
U mnie będzie późną jesienią.

Zdjęcia jeszcze od Sylwii

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies