Toszko, cala rabata ma prawie 4 metry szerokości. Te azalie Adonis z tego co znalazłam to rosną do wys. 50 cm. Podejrzewam ze szerzej tez nie będzie.
Myślałam żeby posadzić trzy sztuki. Dwie po bokach magnolii i jedna wysunięta do przodu. Wydaje mi się wiec ze spokojnie za nimi a przed żywopłotem zmieszczą się nieduże miskanty.
Wstawiam jeszcze raz wstępną koncepcje.Lewa strona jeszcze do zaprojektowania. Zamiast paproci miskanty
Tak czy inaczej będę musiała kupić coś na tyły azalii wiec byłabym wdzięczna jakbyś podała mi czego mam szukać.
fiołki mam wszędzie białe fioletowe różowe same się wysiewają to samo zawilec biały sam przywędrował i jest u mnie już z 3 lata i to przy ciemiernikach zagościły a inne na innych rabatach są
Posiadam kilka sztuk trawy ozdobnej takiej jak na zdjeciach (to nie moje zdjecia)
1)Trawa ktora byla w gruncie aktualnie jest w polowie sucha i w polowie zielona (wymieszane są źbła) Czy powinienem ją ściąć aby odbiła z nowymi zielonymi żbłami?
2)Jedną trawę miałem w doniczce na parapecie-niepodlewana cala zime uschla. Cala jest szara. Czy mozna jeszcze ja jakos ratowac? czy odbije?
Pomysł bardzo fajny tylko śliwy wydają mi się nisko szczepione, czy anabelki ich nie pożrą? Teraz stoją w doniczkach, po wkopaniu będą jeszcze niższej. Ja dałabym troszkę wyższe drzewka.
Wracajac do tematu mojego trawnika sianego na jesien... moze ktos jakos wytlumaczyc to jak rosnie u mnie trawa? Miejscami jest super gesto a w wiekszosci trawa jakby nie rusza z miejsca. Kilka przykaldów...zdjecia
Wbilem łopate zarowno w to miejsce gdzie trawa urosla gest jak i tam gdzie nierosnie i nie widze zadnej roznicy w glebie...