Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

dominika_ 16:43, 26 kwi 2018

U mnie dziś też udawło, że pada
anabuko1 18:11, 26 kwi 2018

leon60 napisał(a)

Pocieszę Cię pięć lat czekam na obrzeża

Ja na ścieżkę z kamienia..
chyba każdą z nas denerwują chwasty i ich plewienie.Ale cóz, może byłoby za słodko ..
Efffa 18:15, 26 kwi 2018

leon60 napisał(a)

Z chwastami na rabatach prawie nie mam roboty za to siewki brzozy i jesionu w żwirze doprowadzają mnie do szału.

Ola proszę Cię rozwiń myśl,jak to nie masz roboty z chwastami?ja mam ciągle i dużo,fakt nie jestem w stanie regularnie plewić,to napewno robi swoje.
leon60 19:42, 26 kwi 2018

Efffa napisał(a)

Ola proszę Cię rozwiń myśl,jak to nie masz roboty z chwastami?ja mam ciągle i dużo,fakt nie jestem w stanie regularnie plewić,to napewno robi swoje.

Nie ma tu żadnej filozofii przy zakładaniu rabat nasypałam grubo kory, czasem coś wyskoczy ale nie plewie wyrywam w trakcie obchodu jak zauważę
kasja83 19:59, 26 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Ja tyle lat klęłam jak skarpę plewiłam, teraz, po wysypaniu tej drobnej, przekompostowane kory spokój, aż nie wierzę I przesadza się dobrze, korę rozgarniasz dziurka i już, zagarniasz z powrotem. Może o korze pomyśl, tam gdzie masz już w miarę na gotowo?

No właśnie najbardziej zarasta jeszcze ta nie do końca obsadzona strona-trawki są małe i brakuje paru roślin. NIestety spad jest taki-że całą korę mi zmywa-dopóki rośliny trochę się nie rozrosną-niestety nic innego nie wymyślę-będę plewić.
kasja83 19:59, 26 kwi 2018

nawigatorka napisał(a)
zostaw sobie na deser po robicie
\Że powojniki mam rozumieć-na deser?
kasja83 20:00, 26 kwi 2018

AgataP napisał(a)
Kurczę widzę większa robota się szykuje - ciężki sprzęt
Jakie powojniki zamówiłaś?

A takie....piękne sadzonki przyszyły. Idą na skarpę tarasową-mają się wspinać po Varellach, których jeszcze nie mam-ale to problem na potem
kasja83 20:04, 26 kwi 2018

eee_taam napisał(a)
koruj rabaty ...u mnie tym roku na całośc wejdzie ponad 100 worów ...to nie jest mało ...w zeszłym roku wysypałam raptem cos około 20-30 nie pamietam ....nie zdązyłam zrobic wiecej bo za późno sie za to wziełam ...a nie chciałam sypać na chwast.

teraz mam duzo planktonu ...nie do wyplewienia ...to ziabę ..a gdzie sie nie da to takimi pazurkami ruszamz ziemie i koruje

koruj...koruj...koruj )) drobna kora!!! ...bo ja ta gruba kore w zeszłym roku sciagałam z rabat bo sie kompletnie nie sprawdziła u mnie korowanie to jedyna szansa dla nas ...bo ja w tym roku przepadłam w plewniku ...a to nie jest moje miejsce i nie taki był plan))

No jak Kindzi pisałam-korowanie skarpy jest narazie bez sensu-wszystko mi spłynie. Drobną korę też mi wywiewa-sypałam w zeszłym roku grubą korą rabatę wykuszową-zawsze to lepiej niż niczym-i faktycznie mniej mi ją zwiewało-chwast gdzie niegdzie się pojawiał-ale nie tak dużo.
kasja83 20:09, 26 kwi 2018

Milka napisał(a)

Matko, zaraz ja zacznę o korze myśleć przez te chwasty

Dziś popadało solidnie...deszcz był już bardzo potrzebny.Ale widzę też, ze chwasty tylko czekały na wodę-ruszą jak nic do ataku.
kasja83 20:10, 26 kwi 2018

olga80 napisał(a)
Roboty ziemne to najgorsza część później już z górki a sadzenie to już sama przyjemność.Pięknie kwitną świdośliwy.

Po kwitnięciu świdośliw nie ma już śladu...kwitły całe dwa dni..tulipany z resztą też-pogoda taka dziwna chyba.