Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

marba 12:53, 26 kwi 2018

Basieńko, całkiem mi ten ostrogowiec wyleciał z głowy, kiedy sie ostatnio widziałyśmy. Przy najbliższej okazji chętnie przygarnę. Dobrze, że mi przypomniałaś.

Akwarelko, jak miło, że zajrzałaś. Dzięki za miłe słowa, ale ładne widoki będą tak naprawde jak uda i się ogarnąć sąsiedztwo tej altanki. Do tej pory ten kąt ogrodu rósł sobie na dziko, no i był tam też skład różnych "przydasiów."
Zajrzę do Ciebie wieczorkiem. Pozdrawiam.

Ewuś, Zajrzymy po roślinki z ogromną przyjemnością, tylko musimy się umówić na kiedy. Może w ten weekend? Napisz na priv kiedy by Wam pasowało. Pozdrawiam i buziam.

marba 12:56, 26 kwi 2018

AnnaMS napisał(a)

Prawda, prawda, choć wszystko boli i nie mamy już siły to i tak idziemy do przodu z łopatą i grabiami, a potem jaka satysfakcja czyli przyjemny stan emocjonalny z wykonanej pracy

To prawda, Aniu. Mogę krótko podsumować, że ogrodowe prace wykańczają mnie fizycznie, ale za to odprężają psychicznie.
Ivvvona 18:43, 26 kwi 2018

Miejsce z altanką bardzo fajnie się zapowiada. Z pracami w ogrodzie mam to samo -fizycznie zarobiona, psychicznie odprężona i szczęśliwa
Nallar 18:45, 26 kwi 2018

Ania rozszyfrowała zagadkę. Moja roslinka to tojad.
marba 18:51, 26 kwi 2018

Ewuś, cieszę się, że się udało.Ale uważaj na niego, bo trujący.
marba 19:34, 26 kwi 2018

Ivvvona napisał(a)
Miejsce z altanką bardzo fajnie się zapowiada. Z pracami w ogrodzie mam to samo -fizycznie zarobiona, psychicznie odprężona i szczęśliwa

Iwonko, też myślę, że będzie fajnie, muszę jeszcze odchwaścić i uporządkować otoczenie. Mam nadzieję, że te nowo zakupione powoniki pójdą szybko w górę. Maleństwa takie, a już obsypane kwiatami.

Floksiki kipią wprost kwieciem.
Gosialuk 22:02, 26 kwi 2018

Powojniki będą świecić z daleka. A floksy piękne.
marba 23:05, 26 kwi 2018

Gosiu, ten kolor liści jest rzeczywiście niezwykły, do niedawna nawet nie wiedziałam, Że takie są. Mam nadzieję, że mi się uchowają.
barbara_kraj... 23:05, 26 kwi 2018

marba napisał(a)
Basieńko, całkiem mi ten ostrogowiec wyleciał z głowy, kiedy sie ostatnio widziałyśmy. Przy najbliższej okazji chętnie przygarnę. Dobrze, że mi przypomniałaś.

Basiu, zapomniałyśmy o ostrogowcu i zawilcu japońskim. A ja, jak przez mgłę przypominam sobie, że jesienią wspominałaś coś o rdeście. Ale mogę się mylić. Fotki dla przypomnienia, jutro usunę.

marba 23:09, 26 kwi 2018

Basieńko, piękny jest ten rdest, chętnie przygarnę każdą ilość. Pomyliłam nazwy, miałam na myśli rdest, nie ostrogowiec. Chyba, że masz oba?