Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 18:38, 04 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Danusiu a po co czekać do przyszłego roku Teraz w górach najpiękniej

Oj nie kuś, fakt można by jeszcze pojechać, ale ja do 15-go w pracy urlopu nie mogę mieć a weekendy zajęte albo zobowiązaniami, albo nadmiarem prac, które jeszcze trzeba zrobić.

Ale jak powiem mężowi, że trzeba by zakończenie sezonu jeszcze zrobić to na pewno się napali
Ogród cioci czyli ciociogród :) 18:32, 04 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Fajna kolorystyka, podoba mi się
Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie mi dane "po trasie"obejrzeć osobiście

Danusiu a po co czekać do przyszłego roku Teraz w górach najpiękniej
Ogródek Iwony 18:29, 04 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirko, pani w tej szkółce na pierwszym naszym spotkaniu była trochę nieprzyjemna, ale miała dużo roślinek polecanych na O. Nie podobało mi się, jak powiedziała, że tu się z pieniędzmi przyjeżdża, a ja wtedy pojechalam po 4 róże. Więc następnego razu pojechałam dokupić jeszcze jedną, hi, hi. A potem kupowałam znowu coś w małych ilościach i już nie mówiła nic. Ja jej mówiłam, ze do samochodu się więcej nie zmieści , hi, hi
I powiedziała, że jak ktoś lubi ogród, to o rośliny dba i je zna. I że lubi się otaczać pięknymi roślinami - a było ich sporo I nawet róże angielskie były. I masę innych roślin, które bym chciała mieć w swoim ogrodzie.
Na moim terenie jest mało osób z O i to jest atut, bo nikt nie podbija cen Pozdrawiam

W szkółkach można rzeczywiście rózne podejście osób sprzedających przetestować. My mamy jedną szkółkę do której jeździmy w ostateczności, jak w innych nie można kupić.
Jak tam przyjedziesz to czujesz się jak nieproszony gość
Ogród na glinie 18:25, 04 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Myślę sobie też, że nie chcę typowo bylinowej, dużej rabaty, chcę byliny w różnych miejscach połączone ze strzyżonymi formami i roślinami o ozdobnych liściach, które będą ładne nawet gdy gdzie indziej kwiaty już przekwitną.

No i czasem mam wątpliwości czy obrałam dobry kierunek.

Małgosik to też mój kierunek. Myślę, że każda z osób inny ogród preferuje, ja lubię w miarę uporządkowany i nie całkiem buszowaty. Niektórzy nie lubią żurawek,inni chcą mieć ogrody całkiem bylinowe.
Ważne, żebyśmy się dobrze we własnych ogrodach czuli. Z czasem też nam się upodobania zmieniają i nasze ogrody wraz z nimi
U BusyBee w ogródku... 16:49, 04 paź 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Hej w końcu zaległam na sofie z tabletem na kolanach i pięknym błękitnym drinkiem z curra cao .......weekend się zaczął Dziewczyny nie lubię pisać na tablecie, bo nie potrafię tak szybko jak na kompie, ale skusiła mnie sofa i klepię.....

Dziś w końcu byłam trochę dłużej na dworze, bo ze 2 godziny .....sukces po prostu!!
....posadziłam wiśnię, brzoskwinię i nektarynkę w miejsce wykopanych starych drzewek wiśni...
....dokończyłam rabatę z łezką...i tam wsadziłam 2 werbeny...niech się sieją na bogato poza nimi też rozchodniki purple emperor, ale już przekwitnięte ( ścięte na łyso) i nie ma efektu...i resztę żurawek berry smoothie...
....zrobiłam też roszadę traw gold fountain i buksów przy ognisku....podzieliłam te trawy i mam 6 w doniczkach

No i zrobiło się ciemno- reszta jutro

Tyle za dwie godziny?
Moja "przyziemna" :) pasja 15:36, 04 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Gorsza część dzisiejszego planu wykonana. Teraz zostało mi posadzić jeżówki i to będzie koniec prac na dziś .

Ja już na dziś skończyłam, mąż jeszcze walczy. Chętnie jeszcze bym coś porobiła, ale córka przyjechała, więc koniec pracy.
Lawendowy zawrót głowy 13:02, 04 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Jola wkleję Ci u mnie rozplenice, miałam je z trzmieliną i admirationami.
Rabata do przeróbki, rozplenice na moim obszarze zasłoniły wszystko, berberysy są zielone. Chyba, że jakaś mniejsza odmiana rozplenicy

Dzieki zobrazowałas mi
Lawendowy zawrót głowy 12:53, 04 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
masz wklejone zdjęcia

już je zdążyłam skomentować hi hi
Lawendowy zawrót głowy 12:49, 04 paź 2014

Do góry
masz wklejone zdjęcia
Lawendowy zawrót głowy 12:42, 04 paź 2014

Do góry
Jola wkleję Ci u mnie rozplenice, miałam je z trzmieliną i admirationami.
Rabata do przeróbki, rozplenice na moim obszarze zasłoniły wszystko, berberysy są zielone. Chyba, że jakaś mniejsza odmiana rozplenicy
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:08, 04 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Najpierw pokażę co robiłam dwa dni. To moje przedpłocie Postawiłam na srebro i amarant Dlaczego coś w rodzaju skalniaka zaraz wytlumaczę

Fajna kolorystyka, podoba mi się
Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie mi dane "po trasie"obejrzeć osobiście
Pszczelarnia 08:16, 04 paź 2014

Do góry
Ewa ja dzisiaj z Tobą kawkę piłam.
Dziękuje za bardzo miłe towarzystwo i możliwość poznania Ciebie. Jesteś bardzo ciepłą i miłą osobą
Musze zimową porą na spokojnie Twój wątek przeczytać cały

Edit: Kawkę piłam z Tobą i Mają w ogrodzie
Działka wkoło Lubczyka :) 09:39, 03 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

To była by niesamowita strata, gdzybt tak się stało
Ale wątek Danusi już otwarty, więc chyba bedziemy mieć przyjemność być tu dalej

qrcze, ja taka niezorientowana, że nawet nie wiedziałam, że był zamknięty ale ostatnio na paru wątkach widziałam, że nieciekawie się dzieje przykre to bardzo, bo panowała tu miła, rodzinna atmosfera! mam nadzieję, że wszystko wróci do normy!
pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 08:31, 03 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Jak byłam w Wojsławicach to forumowa Finka miała konwaliki. Ostatecznie jek nie kupisz to nad wysyłkową możesz się zastanowić

Och te Wojsławice ..... Fajna z Was para z mezem juz wczesniej Was widziałam na Twoim watku ) troche sie tej wysyłkowej boje skoro u nas wokoło takie fajne punkty

Jak lustro ? Lece za chwile czy juz skonczyliscie
Lawendowy zawrót głowy 07:12, 03 paź 2014

Do góry
Jak byłam w Wojsławicach to forumowa Finka miała konwaliki. Ostatecznie jek nie kupisz to nad wysyłkową możesz się zastanowić
Działka wkoło Lubczyka :) 07:08, 03 paź 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)

nie strasz, że forum może nie być!

To była by niesamowita strata, gdzybt tak się stało
Ale wątek Danusi już otwarty, więc chyba bedziemy mieć przyjemność być tu dalej
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:42, 02 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

No to będę podglądać. Ja róże do wiosny sobie odpuściłam

Zapraszam Sama nie mogę się doczekać.
Do raju daleko - u Ewy 20:59, 02 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Ewa ja też jeszcze czasu na cebulowe nie mam. Mam nadzieję, że cały październik będzie ciepły

Ja Danusiu, też liczę na ciepły październik

Trawa mi jeszcze szaleje, na zimę się nie zbiera

Do raju daleko - u Ewy 20:55, 02 paź 2014

Do góry
Ewa ja też jeszcze czasu na cebulowe nie mam. Mam nadzieję, że cały październik będzie ciepły
Mój wymarzony ogród 20:50, 02 paź 2014

Do góry
Madziu, a kiedy ten egzamin, co kciuki będziemy trzymać i modlitwą wspierać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies