Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 21:13, 01 paź 2014

kosolka napisał(a)
Dzień dobry Iwonko! Szaleństwo u Ciebie, tyle stron!! ALe wszyscy lubią pozytywne zmiany więc nie dziw, że tak tłumnie Cię odwiedzają! Pięknie wyglądasz z Twoimi różami! Melduję że sadzonki od Ciebie porozsadzane na rabacie, hortensje podzielone i przesadzone do większych donic (ale mają piękne korzonki!! Muszę się nauczyć ukorzeniania!), winobluszcz jeszcze w doniczkach, ale lada chwila będzie posadzony w docelowym miejscu - blaszak juz stoi! Pozdrawiam Cię cieplutko!!

Olu, dziękuję za odwiedziny. Ja ostatnio nie nadążam pisać na wszystkich wątkach. Zaglądałam do ciebie, ale na pisanie nie było już czasu. Ciekawa jestem eksperymentu z hortensjami. Moje dwie rosną sobie już na rabacie, tylko ich nie rozdzielałam. Cieszę się, że mają ładne korzonki. Może sierpniowe sadzonki z takich mini końcówek okaże się dobrym pomysłem na rozmnażanie hortek. Tak wyglądały u mnie po posadzeniu razem - nie odważyłam się ich wtedy rozdzielać.

A sadzonki, które ci dałam są od takiej hortensji:

Niestety, nazwy nie znam. Są to młode, tegoroczne hortki, mają duże białe kwiaty. Chciałam trzecią roślinkę z tego gatunku i zrobiłam sadzonkę potem zapomniałam, że to jest właśnie ta. Robiłam też sadzonki z innych hortensji. Ale już zrobiłam sobie odkłady ziemne, do wiosny powinno się udać.
Nallar 14:12, 02 paź 2014

Wstawiłam fotki zebrinusa.
ryska 20:43, 02 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Reniu, ja w tym roku nie siałam, ale znalazłam wysianą na fotkach w tym wątku, zobacz sobie tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3781-aneczkowe-marzenia?page=42
Ma moja sąsiadka, jak jutro wrócę i będzie jeszcze widno, to ci sfocę. Pozdrawiam

Iwonko słoneczko, dziękuję za link i proszę abyś nie biegała po sasiadkach w celach smagliczkowych Moja ciekawość już zaspokojona Pozdrawiam Cię gorąco
Iwk4 22:56, 03 paź 2014

Nallar napisał(a)
Wstawiłam fotki zebrinusa.

Byłam, widziałam, dziękuję
Iwk4 22:57, 03 paź 2014

ryska napisał(a)

Iwonko słoneczko, dziękuję za link i proszę abyś nie biegała po sasiadkach w celach smagliczkowych Moja ciekawość już zaspokojona Pozdrawiam Cię gorąco

Reniu, jestem do usług. Pozdrawiam.
JoannA 23:13, 03 paź 2014

Tegoroczne hortki których nazwy nie znasz to mogą być Phantom. Wielkość kwiatostanów naprawdę imponująca jak na taką małą roslinkę.
pozdrawiam
Malgosik 12:58, 04 paź 2014

Nie miałam czasu wcześniej napisać i nie wiem czy ktoś coś pisał, ale o ile pamiętam planujesz kupić bukszpany na wiosnę. Trzeba się doszkolić w tej dziedzinie, bo bukszpanów wiosną nie należy kupować
na początku nie widać że przemarzły, a potem padają
jest tu na forum wątek na ten temat, chyba gdzieś w bukszpanach.
bdan 18:29, 04 paź 2014

Iwk4 napisał(a)

Mirko, pani w tej szkółce na pierwszym naszym spotkaniu była trochę nieprzyjemna, ale miała dużo roślinek polecanych na O. Nie podobało mi się, jak powiedziała, że tu się z pieniędzmi przyjeżdża, a ja wtedy pojechalam po 4 róże. Więc następnego razu pojechałam dokupić jeszcze jedną, hi, hi. A potem kupowałam znowu coś w małych ilościach i już nie mówiła nic. Ja jej mówiłam, ze do samochodu się więcej nie zmieści , hi, hi
I powiedziała, że jak ktoś lubi ogród, to o rośliny dba i je zna. I że lubi się otaczać pięknymi roślinami - a było ich sporo I nawet róże angielskie były. I masę innych roślin, które bym chciała mieć w swoim ogrodzie.
Na moim terenie jest mało osób z O i to jest atut, bo nikt nie podbija cen Pozdrawiam

W szkółkach można rzeczywiście rózne podejście osób sprzedających przetestować. My mamy jedną szkółkę do której jeździmy w ostateczności, jak w innych nie można kupić.
Jak tam przyjedziesz to czujesz się jak nieproszony gość
Iwk4 21:21, 04 paź 2014

JoannA napisał(a)
Tegoroczne hortki których nazwy nie znasz to mogą być Phantom. Wielkość kwiatostanów naprawdę imponująca jak na taką małą roslinkę.
pozdrawiam

Joasiu, sprawdzałam ta nazwę hortensji. Jeśli byłaby to ta hortensja, to może być interesująca. Nawet, gdyby się okazała czymś innym, to i tak ma piękne kwiaty.
Iwk4 21:25, 04 paź 2014

Malgosik napisał(a)
Nie miałam czasu wcześniej napisać i nie wiem czy ktoś coś pisał, ale o ile pamiętam planujesz kupić bukszpany na wiosnę. Trzeba się doszkolić w tej dziedzinie, bo bukszpanów wiosną nie należy kupować
na początku nie widać że przemarzły, a potem padają
jest tu na forum wątek na ten temat, chyba gdzieś w bukszpanach.

Małgosiu, też czytałam o tych bukszpanach na wiosnę, że nie są pewne do czasu, kiedy nie widać świeżych przyrostów. Teraz nie wiem, czy dam radę jeszcze kupić, a wiosną faktycznie nic pewnego. Pozostanie wtedy chyba kupić później i w doniczkach. No cóż.,,
Muszę do ciebie zajrzeć, chłopaki dziś oglądają walki w TV, a ja uciekłam do sypialni zobaczyć, co jest na wątkach