Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Ewkakonewka 11:42, 04 paź 2014

Hej Jolcia ale dylematy masz, jak kupione to pili mocno, a tu ups. Odpuść to sadzenie na chwilę i pospaceruj koło tego, przez okno popatrz, coś olśni w końcu, nie ma inaczej A w ogrodzie zawsze się na coś czeka przyzwyczajaj się
Malgosik 12:11, 04 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Takie porady to ja lubie

Poustawiam dzis na nowo i sprawdze chyba cos w tym jest ze pod buki miskanty ale zobacze, gdzie czytałam ze albo berberysy albo trawy hm nikt tylko Ty nie zwrócił na to uwagi ...

Co do wrzosowiska i Danusi to wina lezy po mojej stronie , poniewaz nie ma nigdzie ogólnego zarysu ogrodu a mnie rabaty w kwadraty i tego Danusia nie wiedziała jak zawsze podoba mi sie wszystko co robi ale ustawiam i próbuje na kilka sposobów . Dla mnie to drudne zadanie niestety . Berberys zapewne dam dalej od swierków . Najbardziej mnie meczy fakt ze nie ma tej trawy co mi Danusia zaproponowała i dlatego mam takie zamieszanie ... Ide zaraz ustawiac ...sasiedzi juz pytaja kiedy sadze im sie spieszy do czegos?

Przy bukach nie proponowałam miskantów tylko właśnie Twoje rozplenice.
Ja myślę, że BusyBee też nie ma nic przeciwko nim, tylko jako towarzystwo do beberysów się nie sprawdzą
One tworzą szeroką, okrągłą rozłożystą kępę, niekoniecznie pionowy akcent jak berberys czy miskant. Dlatego na kupę z berberysem i to jeszcze kilka nie da się.

Nie podłamuj się brakiem variegatusa, masz narazie za niego te pionowe berberysy. Ustaw je wg planu Danusi w miejsce tych 3 traw. Może wyjdzie ładna kompozycja i nie będziesz już zamieniać na te miskanty. A w razie czego będziesz miała dla nich przygotowane miejsce na podmianę.
Ja się tak udzielam tu chwilowo, bo wiem że jesteś w stresie, rośliny kupione i trzeba sadzić, a człowiek nie jest pewny jak.

chciałam jeszcze dodać, ze obecność osób, które nie doradzają jak posadzić też jest ważna, bo nas mobilizują do pacy, dopingują i towarzyszą, a tu pełno amatorów, a nie ogrodowych fachowców
Jak nie ma kogoś kto podpowie, to chociaż te osoby powiedzą która opcja im się bardziej podoba.
lojalna_ 12:34, 04 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Hej Jolcia ale dylematy masz, jak kupione to pili mocno, a tu ups. Odpuść to sadzenie na chwilę i pospaceruj koło tego, przez okno popatrz, coś olśni w końcu, nie ma inaczej A w ogrodzie zawsze się na coś czeka przyzwyczajaj się

Pili bo dzis ładna pogoda
lojalna_ 12:35, 04 paź 2014

Malgosik napisał(a)

Przy bukach nie proponowałam miskantów tylko właśnie Twoje rozplenice.
Ja myślę, że BusyBee też nie ma nic przeciwko nim, tylko jako towarzystwo do beberysów się nie sprawdzą
One tworzą szeroką, okrągłą rozłożystą kępę, niekoniecznie pionowy akcent jak berberys czy miskant. Dlatego na kupę z berberysem i to jeszcze kilka nie da się.

Nie podłamuj się brakiem variegatusa, masz narazie za niego te pionowe berberysy. Ustaw je wg planu Danusi w miejsce tych 3 traw. Może wyjdzie ładna kompozycja i nie będziesz już zamieniać na te miskanty. A w razie czego będziesz miała dla nich przygotowane miejsce na podmianę.
Ja się tak udzielam tu chwilowo, bo wiem że jesteś w stresie, rośliny kupione i trzeba sadzić, a człowiek nie jest pewny jak.

chciałam jeszcze dodać, ze obecność osób, które nie doradzają jak posadzić też jest ważna, bo nas mobilizują do pacy, dopingują i towarzyszą, a tu pełno amatorów, a nie ogrodowych fachowców
Jak nie ma kogoś kto podpowie, to chociaż te osoby powiedzą która opcja im się bardziej podoba.

Wszystkie rady i nie rady sa wazne dla mnie bardzo tylko sama bym sie z tym nie uporała gdyby nie fachowa pomoc amatorów buziaczki mocne dzieki za oglad czytam uwaznie
lojalna_ 12:42, 04 paź 2014

Miłorzeba dostałam w cudnej cenie a te trzy zielone ludki tak miło patrzyły to tez wziełam zaraz lepszy mam nastrój
bdan 12:42, 04 paź 2014

Jola wkleję Ci u mnie rozplenice, miałam je z trzmieliną i admirationami.
Rabata do przeróbki, rozplenice na moim obszarze zasłoniły wszystko, berberysy są zielone. Chyba, że jakaś mniejsza odmiana rozplenicy
Malgosik 12:48, 04 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Miłorzeba dostałam w cudnej cenie a te trzy zielone ludki tak miło patrzyły to tez wziełam zaraz lepszy mam nastrój

będą fajne kulki
miłorząb za ile?
masz już dla niego miejsce wyznaczone?

też często kupuję coś, czemu nie mogę się oprzeć, choć nie mam pojęcia gdzie posadzę

czekam na fotki z kolejnych przymiarek
może poustawiasz wszystko łącznie z hortensjami?
widziałaś u any-art imperate przy hortensjach?
a u BarbaryM "ścieżkę" z imperaty?
bdan 12:49, 04 paź 2014

masz wklejone zdjęcia
Malgosik 12:53, 04 paź 2014

bdan napisał(a)
masz wklejone zdjęcia

już je zdążyłam skomentować hi hi
Malgosik 12:56, 04 paź 2014

jeszcze wrzucę, że bukszpanów wiosną nie należy kupować
na początku nie widać że przemarzły, a potem padają
jest tu na forum wątek na ten temat, chyba gdzieś w bukszpanach