Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:45, 07 gru 2017

Do góry
U mnie już świąteczne akcenty, a jak u Was?
Ten oparty wianek jest naprawdę duży. Wszystko sama zrobiłam, najpierw podkłady pod wianki z traw ogródkowyh, później obłożyłam je różnymi gałązkami. Powędrowały tam też szyszki , owocostany z pnącej róży, żeby wzmocnić wyrazistość tej dekoracji dodałam kilka czerwonych kokard.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 17:38, 07 gru 2017

Do góry
Tym razem coś innego ,zrobiłam aniołki wstążkowe
pozdrawiam zaglądających

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:33, 07 gru 2017

Do góry
ostatnie przygotowania do jutrzejszego Weihnachtsmarkt. Koszyki zapakowane jeszcze tylko wykonczenie torebek (paski musze przyszyc).

te nowe juz gotowe

no i dzis wreszcie bylo kilka slonecznych godzin udalo sie po ogrodzie pochodzic i na roslinki popatrzec.
Migawki z ogródka 16:11, 07 gru 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
A jeszcze później doszłam do epokowego wniosku, że figury geometryczne podobały mi się w szkole... A teraz wolę linie łagodne i bez kantów
Wobec czego pojawiły się sny wariata

Choroba przycichła

Lenistwo wzięło górę - w tym układzie najmniej będzie do przesadzania.

Starałam się wykorzystać jak najwięcej z obecnych ścieżek w przebiegu nowych, tylko złagodziłam ich układ przez lekkie wygięcie. Już nie będzie pod linijkę poszerzyłam też częściowo dwie główne ścieżki do metra (4 kratki na planie)
Te dwa wypustki nibynóżki to dla podejścia do czereśni i magnolii z kamulcem.

mnie się podobają dwa sny wariata z góry, szczególnie drugi i pierwsza choroba przycichła
I nazwy!!!
Ogród z wilkiem zamkn. 15:49, 07 gru 2017

Do góry
DorKa napisał(a)

Mnie się podoba bo sama mam czarne rolety w sypaialni i czarna tapetę. Taka mroczna jestem

Cieszę sie ,że nie tylko ja mroczna jestem
Dziś troszkę przed domem podekorowalam .....szału nie ma ,ale zawsze coś

Ozdoby wszystkie stare z poprzednich lat ,bo choinka w domu w tym roku na biało srebrno będzie
I mój pierwszy wianek tylko bombki dodałam
Może być ? Czy tandetnie ? Ja to raczej nie mam zdolności do wymyślania
Ogród pod lasem 15:39, 07 gru 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Koniec już blisko

Słuchaj, to zupełnie inna jakość!!! Tysiąc razy lepsza jakość .
Bombowo to wygląda.

A ta kostka to aż pod samą ścianę podchodzi? Przerzucali Ci to drewno?
Ogród pod lasem 15:05, 07 gru 2017

Do góry
Koniec już blisko

Ogród z wilkiem zamkn. 14:23, 07 gru 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Gnomki i ja dziękujemy u Ciebie wianki podziwiam
Co do firan. - to ja mam tylko w salonie ,w kuchni roleta rzymska zawsze taka sama jak firank ,bo u mnie to jedna całość ....u dziec i w łazience tylko rolety noc -dzień .....a i mam jeszcze w sypialni ,ale większości nie będzie się podobać bo mrocznie czarno-szaro ale tak mi się umaniło hih mrocznie na zmianę mam miętowe jak mi czarny sie nudzi

Mnie się podoba bo sama mam czarne rolety w sypaialni i czarna tapetę. Taka mroczna jestem
Wszystkiego po trochu 14:03, 07 gru 2017

Do góry
Sylwia jeszcze są a do wazonu nie zrywam bo natychmiast zdechną,

Paniprzyrodo wielkie dzięki za wszelkie info

Nebel Ewo, ja również dziękuję za miłe odwiedziny, może będzie okazja poznać się w realu, kiedyś na spotkaniu Gdańskiej grupy

Ewik, Ewo, deszcze u nas też padał, szczególnie wczoraj, dość intensywnie, dzisiaj już ciepło i przyjemnie

dzisiejsze zdjątka, liście na trawie zostaną na zimę, na wiosnę z nową werwą pozbierane będą już kosiarką

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:58, 07 gru 2017

Do góry
Deszcz i deszcz...już mam go po czubek nosa

poprawiam sobie humor letnimi fotkami

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:44, 07 gru 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kopytnik mam i bardzo go lubię ale kojarzy mi się on raczej z rośliną zadarniającą,nie koniecznie na miejsca eksponowane

Taj rzeczywiście od zadarnia, jest niski, ale może coś z nim wykombinuję na tej rabacie.
O tak jak u Tess z W gąszczu u Tess:

Fajnie kontrastuje z limonką i bordo żurawki i żółcią hakone
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:42, 07 gru 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
U mnie dzisiaj od rana pada i po zimie już ani śladu.
Wybacz ;że taka gapa ze mnie. Mało teraz na forum jestem .
I dopiero dzisiaj zobaczyłam; że miałaś Basiu i ty imieniny.
To spóźnione ale szczere wszystkiego naj najlepszego!!! Radości wszelakich I zdrówka.

Serdecznie dziękuję Aniu

Milo ,że jesteś
Wilcza Góra 12:23, 07 gru 2017

Do góry
WilczaGora napisał(a)
O zdrowie cały czas walczę i zajmie mi to jeszcze długie miesiące, ale jestem bardzo dobrej myśli
W minioną sobotę sadziłam tulipany, narcyzy i krokusy.
Już się ciesze na ich wiosenne kwitnienie

Macham do Wszystkich z całych sił

ja tez sie ciesze jak zwykle bedzie cudnie
trzymaj sie cieplutko i czekamy na wiosne
Typografia ogrodu 12:10, 07 gru 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tak mi w tym roku w duszy gra. Najbardziej zależało mi na dzwonkach krowich/owczych a wersji srebrnej a w zasadzie z surowej stali. I upolowalam. Po zimie zawisną w ogrodzie

to sie nazywa wianek...z rozmachem

inne ozdoby tez super
Ogród w remoncie 11:51, 07 gru 2017

Do góry

A jak kiedyś będziesz dalej robiła rabaty (wkrótce) to tę kulę spod okna jeszcze przerzucisz na prawo na druga stronę, tzn. dasz drugą kulę.

Ja też wolę jak front jest poukładany.

Troszkę koloru różowego też trzeba przerzucić, chyba.

Ja bym zamiast różu dała delikatny żółty, mleczny żółty i fiolet bodziszków, że względu na kolor budynku.

Szmaragdowy Zakątek 11:49, 07 gru 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Margarete – mój „Wojtuś” ma jeszcze brata „Dawida”. Obydwaj to smukłe przystojniaki, „Wojtuś” w zielonym a „Dawid” zielono-żółtym garniturku.

Kokesz – Reniu, myślę, że warto spróbować. Ja testowałam ten nawóz w tym roku na hortensjach i jestem zachwycona efektem. Zaraz ci pokażę.
To zdjęcie z 2014 i ta sama PINK ANABELLE w 2015 roku.

Jak widać krzaczek jeszcze mały, jakby troszkę zabiedzony a i wybarwienie doopy nie urywa. Z ubiegłego roku fotek niestety nie znalazłam w przepastnych czeluściach mojego komputera, natomiast w 2017, po zastosowaniu w/w nawozu moja hortensja wyglądała już znacznie lepiej …( i żeby nie było – zdjęcia bez retuszu)

kurcze...chyba bym chciala taka pink anabelle..bo jakos jeszcze nie mam
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:44, 07 gru 2017

Do góry
iwka napisał(a)
tak to tzw papierowa wiklina, różne rzeczy z tego wyplatam, koszyki, choinki, gwiazdki
te skrzaty dół też mają pleciony, czapa się zdejmuje i można coś tam schować

domki z piernika tylko i wyłącznie lukrem kleję, jak trzeba gdzieś podeprzeć to wykałaczkami się wspomagam, trzeba pamiętać żeby je później usunąć . Ozdabiam przed klejeniem kiedyś próbowałam coś tam z rozpuszczonymi landrynkami ale to nie dla mnie, chociaż fajnie wyglądają takie szkliste okienka

brawo
jestem pelna podziwu dla takich slicznych rekodzieł
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:43, 07 gru 2017

Do góry
popcorn napisał(a)
Madzia, buziolki

to juz ??
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:41, 07 gru 2017

Do góry
Madzia, buziolki

Typografia ogrodu 11:30, 07 gru 2017

Do góry
A dziś pakujemy ładnie co popadnie

Kutasikow będzie więcej bo i na talerzu każdy zaplątany z pojedynczych igieł. No i dzwonek oczywiście. Sosna się jeszcze pojawi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies