Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

marba 13:07, 19 mar 2018

barbara_krajewska napisał(a)

Nad wyraz urocza fotka!

A ta nora to lisią być może, albo borsuczą, bo bobrowych śladow nie widać. A może wydry, albo piżmoszczury się zadomowiły? One w pobliżu wody żyją.

Basieńko, ty mnie nie strasz tymi piżmoszczurami. Już sama nazwa jest okropna.
marba 13:12, 19 mar 2018

basia3012 napisał(a)
Dziękuje Basiu za odwiedziny i miłe słowa. Brzozy są piękne. I zimą i latem. Zawsze. Piękne zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie.

To prawda, kocham brzozy miłością bezgraniczną i wybaczam im wszystkie wady.
Też pozdrawiam.
Mirka 13:22, 19 mar 2018

Basiu jak byś miała bobry to było by widać poobgryzane drzewa. U mnie harcują i takie stare wierzby wycinają. Pokazywałam kiedyś u mnie fotki. Nie za obserwowałaś nic.
Basilikum 14:21, 19 mar 2018

barbara_krajewska napisał(a)

Nad wyraz urocza fotka!

A ta nora to lisią być może, albo borsuczą, bo bobrowych śladow nie widać. A może wydry, albo piżmoszczury się zadomowiły? One w pobliżu wody żyją.

bobr ma inna chalupe (taki kopiec z drewna i wejscie pod woda jest). Niedaleko mojego domu Jakis km od nas mamy bobry. W drugga strone rzeczki tez Jakis km dalej sa a u nas nie. Przypuszczamy, ze owce za duzo halasu robia.
Pizmowe szczury male sa nie mialy by takiej duzej nory. A lisia Nora chyba waska jest ale tu juz nie jestem pewna, widzialam raz i Emus obstawial na lisa i z zewnatrz az tak bardzo nie bylo otwarte, poprostu taki waski odtwor.
marba 15:30, 19 mar 2018

Mireczko, ja wcale nie twiedzę że to nora bobra, bo nie znam się na tym. Wprawdzie w rzece od dawna leżą powalone pnie, ale z jakiego powodu się tam znalazły, tego też nie wiadomo, za krótko tu mieszkamy.

Izo, uspokoiłaś mnie co do tych piżmowych szczurów. To nie byłoby miłe sąsiedztwo.
Mirka 15:39, 19 mar 2018

marba napisał(a)
Mireczko, ja wcale nie twiedzę że to nora bobra, bo nie znam się na tym. Wprawdzie w rzece od dawna leżą powalone pnie, ale z jakiego powodu się tam znalazły, tego też nie wiadomo, za krótko tu mieszkamy.

Izo, uspokoiłaś mnie co do tych piżmowych szczurów. To nie byłoby miłe sąsiedztwo.
Basiu to zobacz jak wyglądają te powalone drzewa. Po bobrach wyglądają tak jak ociosane siekierą, bez kory. Teraz piszę z tel. ale wieczorkiem wstawię u siebie foto to będziesz miała rozeznanie.
Basilikum 15:52, 19 mar 2018

o wlasnie bobrowe pienki latwo poznac. No i mysle, ze jabys miala bobry to i rzeczka by inaczej wygladala. A te pizmowe szczury chyba takie zle nie sa. U nas sa i ja ich wcale nie widuje. Czasami Emus na jakiegos zapoluje. Ale chyba nie robia szkod.
marba 16:35, 19 mar 2018

Mireczko, zajrzę do Ciebie wieczorkiem.

Izo, też myślę, że tu bobrów nie ma. Chyba byłyby bardziej widoczne ślady ich obecności.

Znalazłam ostatnio w lasku kawałek kory, postanowiłam go wykorzystać na świąteczną dekorację.

Basilikum 20:04, 19 mar 2018

ale super deko
danuta_szwajcer 20:39, 19 mar 2018

Basiu no masz zdolności i jak to fajnie wymyśliłaś z tym gniazkiem, super Basiu u mnie bez śniegu, przeszłam dziś po ogrodzie i masakra aż płakać się chce jak pomroziło te biedne roślinki