Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:48, 17 cze 2016

Do góry
Oprócz różyczek kwitną teraz żylistki i tawuły.

Z południa Polski - ogród Marzeny 09:07, 17 cze 2016

Do góry
A ja chciałam swoje tawuły eksmitować... a tu Toszka znowu dobrze prawi... muszę to przemyśleć
Trzymam kciuki za nową rabatę
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:00, 16 cze 2016

Do góry
Beata, Dominika też uważam, że trzeba walczyć o swoje. Rzadko kupuję rośliny przez Internet a jeśli już to właśnie dlatego, że nie mogę na miejscu dostać tego, co chcę.

Toszka witam w moich skromnych progach tawuły na pewno dokupię ale to już chyba na przyszłą wiosnę, bo rabata nie gotowa a inne - zaczęte trzeba dokończyć.
Z południa Polski - ogród Marzeny 15:56, 16 cze 2016

Do góry
Tawuły są bardzo efektowne, plastyczne i niedoceniane, a przecież cytryną i pomarańczem doskonale mogą na słonecznych miejscach zastąpić żurawki. Sadzone większą iloscią są ozdobą same w sobie I co ważne - w naszym klimacie sa niezawodne!
Rabaty, rośliny przed ogrodzeniem 15:25, 16 cze 2016

Do góry
Pecherznice, berberysy, tawuły ,irga.
Z południa Polski - ogród Marzeny 09:16, 16 cze 2016

Do góry
Paulina, masz rację tawuły najpiękniejsze na wiosnę, cudowny kolor mają. Ja swoje zaraz po zimie cięłam i kwitną.

Kawa, może coś jednak się dla nich znajdzie. Ja mam jeszcze dobrą połowę ogrodu do zagospodarowania. Napwno dokupię.
Z południa Polski - ogród Marzeny 08:57, 16 cze 2016

Do góry
u mnie tawuły też są na liście must have ale nie wiem jeszcze gdzie uda mi sie je wcisnąć
Z południa Polski - ogród Marzeny 06:37, 16 cze 2016

Do góry
Piękna kwiaty ma ta Twoja piwonia. U mnie tawuły nie kwitną, bo nie tak dawno były u fryzjera osobiście nie lubię ich kwiatów, wolę jak nie Kwitną miłego czwartku Marzenka życze
Z południa Polski - ogród Marzeny 22:25, 15 cze 2016

Do góry
Tawuły pięknie kwitną, takie maleńkie kupiłam w tamtym roku a teraz ogromne się zrobiły. Na pewno będę jeszcze takie sadzić.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 13:59, 15 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Kiedyś była dyskusja na O, żeby nie składać gratek na setki

U mnie też robactwo i chyba nawet takie samo jak u Ciebie. Zjada liście i siedzi nawet w kwiatach róż
Nie mam pojęcia jaki oprysk zastosować na to paskudztwo

mi zjada liście drzewek owocowych, wierzby, tawuły i truskawek, chciałam czymś opryskać, ale jak zobaczyłam wieczorem ile tego lata nisko przy trawie to to normalnie jak walka z wiatrakami
Ogród na Zapłociu 11:55, 15 cze 2016

Do góry
moja mala lawenda

małe Red barony i tawuły, które trzeba przyciąć żeby była ładna kulka a tego to nie umiem

u mnie to prawie wszystko w rządkach posadzone

Moje ukochane miejsce na ziemi 21:58, 14 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
szalejesz nie tylko ogrodowa alei kulinarnie

Ola dzisiaj szalałam z nożycami.
Przycięłam 8 pęcherznic, żylistka, krzewuszkę, derenia, żywopłocik przy kompostowniku, głóg Paul Scarlet, trzy tawuły ogromne i trzy mniejsze.

Jak więcej błędów nie popełnić...... 17:07, 14 cze 2016

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
właśnie u Ciebie na ciachu byłam Agatko
Jeszcze mi 6 kulek do ciachnięcia zostało szpaler berberysu, cisy i te nasze tawuły. Lubię akcje sekatorpotem taki porządeczek w ogrodzie panuje

Przycięłam 8 pęcherznic, żylistka, derenia, krzewuszkę i żywopłocik przy kompostowniku.
Wciąga to bardzooooo
Jak więcej błędów nie popełnić...... 16:34, 14 cze 2016

Do góry
właśnie u Ciebie na ciachu byłam Agatko
Jeszcze mi 6 kulek do ciachnięcia zostało szpaler berberysu, cisy i te nasze tawuły. Lubię akcje sekatorpotem taki porządeczek w ogrodzie panuje
Ogród tworzony z pasją 21:35, 12 cze 2016

Do góry
Sonia napisał(a)
Witaj Karolu, piękne masz tawuły

Bardzo dziękuję w ich imieniu.
Ogród tworzony z pasją 21:34, 12 cze 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Oj! Jak Ci pięknie kwitną tawuły! A moje Goldmound nie mają nawet jednego kwiatka Wczesną wiosną przycięłam je jak wszyscy, więc co z nimi nie tak? .
Fajnie, że już masz wakacje A jak Twoj konkurs ogrodniczy? Kiedyś coś wspominałeś, że startujesz jako jedyny ze swojej szkoły.

Może jeszcze za małe są na kwiaty? U mnie niektóre rozmnażane w zeszłym roku też jeszcze nie kwitną. Poczekaj, za rok na pewno się odwdziecza.

Konkurs dopiero będzie w kwietniu 2017 roku. Jeszcze jest trochę czasu.
Ogród tworzony z pasją 17:50, 12 cze 2016

Do góry
Witaj Karolu, piękne masz tawuły
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:02, 12 cze 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Masz mnie na sumieniu - pojechałam dziś po korę i natknęłam się na bez czarny ,Eva', były dwa rodzaje, ale wybrałam ten bardziej strzępiasty.

I teraz radź gdzie go wsadzić, jak jeszcze iglaki w doniczkach czekają - w tym duże jodła górska 'Argentea' i ,Acrocona'

Bzy są żarłoczne- sadź go tak, żeby nie wyjadł wszystkiego sąsiadom. W słońcu lepiej się wybarwi (nie będzie zieleniał). Lubi wilgoć. U mnie za sąsiadów ma lilaka węgierskiego- kwitnie później niż gatunek i ładnie się kolorem dopełniają, a z przodu te tawuły szare, co miały być van Houtte'a i kocimiętki. Z drugiego boku ma grupę mahonii- z kolorem owoców mi współgrał.
Ogród tworzony z pasją 15:55, 12 cze 2016

Do góry
Oj! Jak Ci pięknie kwitną tawuły! A moje Goldmound nie mają nawet jednego kwiatka Wczesną wiosną przycięłam je jak wszyscy, więc co z nimi nie tak? .
Fajnie, że już masz wakacje A jak Twoj konkurs ogrodniczy? Kiedyś coś wspominałeś, że startujesz jako jedyny ze swojej szkoły.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:12, 10 cze 2016

Do góry
Aniu,
z roślin na podwyższonej nic się na okularową nie nadaje (tak myślę). Okularowa jest w mojej głowie jako funkiowo- rododendronowa, a na podwyższonej jest...wszystko
Od jednej tawuły, przez buka czerwonego, sosnę, wierzbę po świerki Conica x2. Jedyne dwa egzemplarze tej samej rośliny, to właśnie te Conica. No nie- są jeszcze dwa bukszpany.

Powiem Ci Aniu, że dzięki Wam i tak wiem już przynajmniej co chcę- mam natomiast konsekwentnie problem z tym, jak to zrobić.

Zaplanowałam to sobie tak: realizuję Twój rysunek, co do kształtu rabat.
Dawana okularowa to rh+ funkie (głównie).
Pomiędzy furtką, a podwyższeniem, a także przed nią (tą na podwyższeniu) chciałabym docelowo (nie w tym roku raczej) hortensje. W tym roku chcę zwalić darń pod rabatę wzdłuż południowej wystawy (świerki) i na tym poprzestać, bo planuję skrzynie na warzywa zrobić na jesień, więc muszę mierzyć siły na zamiary.

Spieszę się w tym znaczeniu, że nie mam co robić. Nie mam czego pielęgnować, bo nie mam niczego zrobionego dobrze. Jeśli nie będę pracować nad okularową, to zwariuję z nudów. Ja nie uznaję stagnacji. Stagnacja zabija wszystko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies