Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 11:43, 12 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Ja też muszę się zabrać nie długo za przycinanie winogron, dużego mrozu już chyba raczej nie będzieSekatorki czas przygotować naostrzyć i odkazić

Basienko jak fajnie że wspomniałaś o winogronie pokażesz u siebie jak je przycinasz? Ja posadziłam w ubiegłym roku i podobno powinnam go przyciąć ale nie mam pojęcia jak

Ja nie mam winogron i nic mi na ten temat nie wiadomo, ale Basia na pewno cię wspomoże
Igiełkowy ogródeczek 11:41, 12 lut 2013

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Tak pędzisz z tym wątkiem, drugą setkę przegapiłam. GRATULACJE

Marlenko dzięki wielkie, wątek rządzi się swoimi prawami, zastanawiam się jak dam radę to ciągnąć jak ogródek dojdzie...hyyyy
Igiełkowy ogródeczek 11:40, 12 lut 2013

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Ja też muszę się zabrać nie długo za przycinanie winogron, dużego mrozu już chyba raczej nie będzieSekatorki czas przygotować naostrzyć i odkazić

O widzisz dobrze że przypominasz z tym odkażaniem, to bardzo ważne
Igiełkowy ogródeczek 11:39, 12 lut 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Gosia...projekt super.
Ja już nie mam tej płatnej GP...została tylko darmowa
Ale i tak mało korzystałam

Ja też ogólnie mało korzystam, zawsze na papierze planuję, a tam tak sobie dodatkowo, jak mam jakiś dylemat. Program się przydaje też jak się chce komuś doradzić lub samemu zapytać, bo wiadomo o co chodzi i nie trzeba tyle tłumaczyć co gdzie itd.
Igiełkowy ogródeczek 11:35, 12 lut 2013

Do góry
Giza a znasz nazwy swoich powojników?, bo na stronie clematisy.pl- wpisujesz nazwę i wyświetla ci wszystkie informacje o danej odmianie w tym ja ciąć- jeśli nie pamiętasz może warto poszukać, może rozpoznasz albo wrzuć u siebie jeśli masz zdjęcie, ktoś na pewno rozpozna, bo cięcie jest różne w zależności od odmiany i dlatego Danusia radzi zostawiać te etykietki.
Igiełkowy ogródeczek 11:14, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dzięki wszystkim za kwiaty i nie tylko
U mnie zimowo i niezimowo jednocześnie, płatki śniegu lecą z nieba, ale tak słabiutko że nic nie przykryją, przez chwilkę nawet słońce było, ale uznało że jeszcze nie pora i schowało się z powrotem za chmurami, jest jeden na minusie. A ja właśnie wyczytałam że niedługo clematisy trzeba będzie przycinać- przełom lutego i marca.
Poczytajcie dla przypomnienia:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/14-co-robimy-w-ogrodzie-w-lutym

Tam napisane " •tniemy powojniki wg zaleceń na etykiecie. Ja nigdy nie wyrzucam tych etykiet, gdyż przy takiej mnogości gatunków i odmian, zawsze coś nam się może pomylić, jak które się powinno przycinać. A tak, mamy ułatwione zadanie i pewność, że dobrze to zrobiliśmy".
Kurka, a ja etykiety wyrzuciłam..:/
I co teraz? Chyba " ciachnę " wszyskie po kolei...
Krowy, staw i my... 10:55, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Poczytałam o wypadach mężów, no jak to bez żonek się wałęsają, wiem wiem czasem trzeba trochę odpocząć od siebie, żeby tylko mój M tego nie przeczytał, bo też mu się zachce wybywać...heheh,
Miłego dnia Marlenko

Od kiedy synuś jest z nami, często wychodzimy oddzielnie, brak niani
Kondziowy Ogród :) 10:34, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Moja siostra też strasznie przeżywała stratę kota, nawet nowy nie był w stanie do końca jej pocieszyć, ale z czasem będzie lepiej, widać byłeś do nich bardzo przywiązany. Najlepsza metoda to zająć się czymś po prostu i starać się nie myśleć, wiosna to jest to, na przekór sobie zacznij właśnie siać te nasionka i rozpocznij sezon, wydaje mi się że doda ci to energii i pozwoli szybciej zapomnieć. Chandrze i smutkom mówimy NIE!
Każdy kot jest inny i nie da się zastąpić tak to już jest jak człowiek Staram się zajmować czymś innym ale czasami się nie da Ja chyba kupie juz gotowe sadzonki do sadzenia nie mam jakoś sił do siania samodzielnego
Igiełkowy ogródeczek 10:26, 12 lut 2013

Do góry
Dzięki wszystkim za kwiaty i nie tylko
U mnie zimowo i niezimowo jednocześnie, płatki śniegu lecą z nieba, ale tak słabiutko że nic nie przykryją, przez chwilkę nawet słońce było, ale uznało że jeszcze nie pora i schowało się z powrotem za chmurami, jest jeden na minusie. A ja właśnie wyczytałam że niedługo clematisy trzeba będzie przycinać- przełom lutego i marca.
Poczytajcie dla przypomnienia:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/14-co-robimy-w-ogrodzie-w-lutym
Angielski ogród - chciałabym... 10:12, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak również witaj serdecznie. Działka 850m2, z czego do zagospodarowania zielenią jakieś 500m2. Szału nie ma ale się też nie narobię, zważywszy że sama na siebie jestem zdana w pracach ogrodowych.
Zakładam ogródeczek 10:08, 12 lut 2013

Do góry

Nieszka robi świetne projekty, ja bym pozostała przy tym, skoro mężowi drzewko się podoba, to do reszty już go przekonasz
Moje Takie Tam w Ogródku 09:54, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Co ja słyszę krety wszędzie, u mojego sąsiada to samo, ostatnio coś cicho siedzą, mam nadzieję że do mnie się nie przeniosą. Zima u Ciebie, a u mnie totalnie brak śniegu, ale zimno jest, pozdrawiam

kret harcuje nadal i ma się dobrze ale staram się nie zauważać kolejnych kopców tym bardziej, że w planach jest poszerzenie rabaty więc i tak trawnik będzie do poprawienia, niestety zima nie odpuszcza, ilość śniegu nadal duża, dziś rano -7.
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:50, 12 lut 2013

Do góry
Prześliczne
W miniformacie 09:48, 12 lut 2013

Do góry
Jak fajowa kompozycja, jak wy ten mech zbieracie, u mnie jest troszkę, ale ziemia zmarznięta i oderwać nie można.
Kondziowy Ogród :) 09:41, 12 lut 2013

Do góry
Moja siostra też strasznie przeżywała stratę kota, nawet nowy nie był w stanie do końca jej pocieszyć, ale z czasem będzie lepiej, widać byłeś do nich bardzo przywiązany. Najlepsza metoda to zająć się czymś po prostu i starać się nie myśleć, wiosna to jest to, na przekór sobie zacznij właśnie siać te nasionka i rozpocznij sezon, wydaje mi się że doda ci to energii i pozwoli szybciej zapomnieć. Chandrze i smutkom mówimy NIE!
Nostalgiczny ogródek shabby chic 09:34, 12 lut 2013

Do góry
No nie mogę, świnka tańczy z dziewczynkami, niesamowite historie opowiadasz, a ta z myszkami to nie do uwierzenia gdybym zdjęć nie widziała, jesteście wspaniałą rodzinką
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:28, 12 lut 2013

Do góry
Impreza wczoraj była, a ja co, buuuu....
Spóźnialska ale też Wszystkiego co najlepsze życzę i wielki buziak zostawiam:)
Pozwól że sobie wrócę do tych no właśnie lepsza konewka czy bareczek wypełniony po brzegi, trudna decyzja, chyba jednak kfiatki wybiorę masz ich nieprawdopodobną ilość- przecudne są
Angielski ogród - chciałabym... 09:18, 12 lut 2013

Do góry
Witaj, zdjęcia bardzo ładne, podwyższone rabaty to dobry pomysł, a jak duża jest działka?
Ogród niby nowoczesny ale... 09:10, 12 lut 2013

Do góry
O jaki fajny temacik się przypadkiem a może nie przypadkiem zaplątał.....żeby oni tak bez tych gatek, no buciki to już bym zostawiła, wierną kibicką bym została...hihi
U mnie słonko próbuje się przebić, ale na razie chmurki wygrywają.
Ogród w skali mikro :) 09:01, 12 lut 2013

Do góry
Mi też się wydaje że Sebek u nich kupował, tyle że nie kule tylko sadzonki, przyszły praktycznie wysuszone, część na pewno się nie przyjęła. Ela ale te 100 cm to pamiętaj w obwodzie, niech podadzą średnicę lepiej, bo już tu widać że coś kombinują, jeśli kupować to koniecznie trzeba by było tam pojechać i sobie powybierać, żadnych wysyłek bym nie ryzykowała, e-iglaki mają bardzo złą opinie u nas na ogrodowisku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies