Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:07, 06 paź 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Marzenko,posadzilam Amanogawy ,ale dosyc gesto,moim zamiarem jest utworzenie szpaleru,sciany w przyszlosci(3-4 lata) teraz jednak mysle ,ze moze za gesto...moze bedzie to lepiej wygladalo jako ,,slupki´´przed tujami na calej dlugosci ogrodu(wtedy bede musiala jeszcze dokupic,ale to juz na wiosne) okolo 6 sztuk...W ten sposob mam jakby drugi,punktowy zywoplot przed nudnymi tujami...Cholercia,musze jutro to jeszcze raz obejrzec i pomyslec,ewentualnie postawic Zona,sasiadow i grabie na te miejsca i ,,pokukac´´

Napisalam u ciebie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 00:02, 06 paź 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Alez poruszenie z ta runianką

Madżenko, runianka już jedna zime przetrwała.
łatwo jej nie jest bo prawie cały czas na słońcu (ale dziewczyny m.in. Syla tez ja ma na słońcu i daje rade).
Ziemia raczej gliniasta ale mieszałam troche z worka.
na pewno wiosną podleje biohumusem ale to już chyba nie uratuje jej...

Runinaka nie lubi zwięzłej gleby...gdy ma dodtakowo słońce to może dlatego cierpieć. Wykopałabym ją, rozlużniła glebę i podlała na grzyba.... Moja na słońcu teź cierpi... Ale gdy jest systematycznie podlewana odżywa, gdy o niej zapomnę zmiera.... Glina potrafi sie tak zbic, źe dusi jej korzenie. Dopiero moje zawilce z powodu gliny ratowałam....

Ps i pod żadnym pozorem nie tnij hortensji ogrodowych. Absolutnie nawet troszke. Jedyne ciecie (wyłacznie to co zmarzło) wiosną i to bardzo ostroźnie, ja tnę dopiero gdy wypuści liście i wyraźnie widac co wymarzło i nadaje sie do wycięcie. Dla Ciebie póżną jesienią zrobię demo jak ocieplić ogrodowe na zimę czyli kożuszek dla horti po madżenkowemu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:56, 05 paź 2013

Do góry
Sebuś rachunkowośc jak najbardziej, byleby nie marketing i zarządzanie....
Ty jesteś zdolny, ambitny i pracowity , kreatywny to po każdym kierunku dasz sobie rade. W dużej mierze o sukcesie zawodowym decyduje nie tylko wykształcenie, ale śmiem twierdzić osobowość i charakter... Dlatego wybierz dowolny kierunek, ale bądź w tym co robisz najlepszy byleby nie politologia, socjologia, dziennikarstwo i wyźej wspomniany... Bo absolwentów tych kierunków jak mrówek...
Dokładnie dwa dni temu dyskutowałam o tym samym z moją córką na szczęście studiuje biotechnologie a potem zamierza wybrać bitechnologię medyczną.
I pamiętaj języki obce!!!
Jurajski Ogród 23:44, 05 paź 2013

Do góry
Piekne te oszronione zdjęcia. To cudowne, że ogród zachwyca o każdej porze roku.
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:42, 05 paź 2013

Do góry
Sylwia gdzie jesteś?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:39, 05 paź 2013

Do góry
stingietka napisał(a)
Marzenko - na początku chciałam Ci pogratulować pięknego ogrodu! Jest w nim wszystko co mi się podoba!

Ja swój ogród na razie będę tworzyć ale z pewnością będę Twój ogród oglądać i z niego czerpać inspiracje trochę tych stron mam do przeczytania jeszcze

Widzę, że na tarasie masz bambusy, którymi się chyba odgradzasz od sąsiadów. Powiedz mi, jaką masz odmianę i jak się u Ciebie spisuje. i jak z zimowaniem bambusów sobie radzisz?

zastanawiam się czy u siebie na tarasie nie posadzić własnie bambusów - chodzi mi własnie o stworzenie takiego szpalera na granicy mojego tarasu i sąsiadów - i tutaj wydaje mi się, że bambus idealnie się do tego nadaje.

Dziękuję za pochwały
Jesli przeczytasz moje dwa poprzednie wątki to poznasz historie bamabusów Żartowałam
Mam bambusy phyllostachys aureosulcata czyli drzewiaste z bardzo ekspansywnymi korzeniami... Dlatego z ogrodu zostały przeniesione do donic. Dodatkowo zima i słońce latem bardzo niszczyły moje babmbusy w gruncie, ktore do czerwca byly brzydkie. Teraz donice zimują w oranżerii i bambusy zdobią cały rok dom i ogród. Jako przesłona są idelane.
Do zakupu bambusów polecam szkólki Żbikowskie p. Hosera
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:27, 05 paź 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Hm... jutro sprawdzę te końce... ale chyba tak.
Larw nie widziałam... to była moja pierwsza myśl jak zobaczyłam jak marnieją...

Beatko kiedy posadziłaś runiankę? Czy już zimowała? Moja w pierwszym roku po posadzeniu też mi częściowo zamierała. Na pewno próbuj lać na grzyba. Czy ziemia w ktorej jest posadzona jest gliniasta czy piaszczysta? Czy ma wilgotną glebę i czy pali ją słońce?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:28, 05 paź 2013

Do góry
Macham Aniu jesiennie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:25, 05 paź 2013

Do góry
Ja twierdzę że u mnie bardzo delikatnie przymroziło .... Liście nie lecą, brzozy się jeszcze nie wybarwiają...wyciepałam tylko jednoroczne i rodgersję. Róze i lawenda kwitną nadal jak szalone..
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:21, 05 paź 2013

Do góry
Gabi pokażesz fotki grabów? Jak Cię znam juz posadzone
Ogród niby nowoczesny ale... 22:20, 05 paź 2013

Do góry
Magda chyba wykorzystuje piękną pogodę
Kondziowy Ogród :) 22:19, 05 paź 2013

Do góry
Znów macham
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:19, 05 paź 2013

Do góry
Anitko jeszcze fotek, jeszcze! Metamorfoza niesamowita!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:14, 05 paź 2013

Do góry
Irenko porpoś aby Zygmunt wykopał ci dołek kwadratowy o glębokości 10 cm i powtykaj wszystkie cebule, gęsto. Potem przykryj wykopaną ziemia i nasyp na nie kory. Wiosną będziesz miała Keukenhof.
Gdybym każdą cebulę sadziła oddzielnie to musiałabym chyba sobie urlop cebulowy zarundować....
A miało być tak pięknie.... 22:07, 05 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
W trakcie prac z nowymi roślinkami

Renatko a co to za cudna trawa na przodzie rabaty?
Ogród zmyślony 22:04, 05 paź 2013

Do góry
Czekamy zatem na piękne zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:49, 05 paź 2013

Do góry
Sebek przeczytaj
Ekonomię poleciłabym Ci w 89 roku.... Gdy ja zaczynałam ten kierunek
http://www.studenckamarka.pl/serwis.php?pok=1909&s=73

Ale teraz decydowanie nie nauki społeczne, niech cie opatrzność chroni przed soscjologią, politologią, dziennikarstwem..... Zdecydowanie kierunki techniczne....

http://natablicy.pl/raport-mnisw-w-ciagu-dekady-liczba-studentow-spadnie-do-1-25-mln,artykul.html?material_id=51ee3a6d142d5c087aee36cd

Przeraża mnie liczba absolwentów nauk społecznych, ktorzy nie potrafią nic.... A produkujemy ich w zastraszającym tempie... Ale operatora wózka widłowego trudno zatrudnić.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:42, 05 paź 2013

Do góry
Ooooo rabata Danusiowa się zaczęła robić!!! Aniu ten tydzień będzie piękny!!!

Posadziłaś wszystkie cebule? A ja jeszcze nic....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:25, 05 paź 2013

Do góry

Zmiana dekoracji na tarasie... jednoroczne poszły do kompostownika

a tatarak z jednorocznych powędrował do rabaty przy tarasie kuchennym
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:23, 05 paź 2013

Do góry
Kilka fotek
Teraz w ogrodzie jest głownie trawkowo..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies