Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Joanna___ 18:21, 05 paź 2013

Zaglądam i pozdrawiam
Opłakuję Twoje jałowce co poszły pod topór.U mnie kiepsko rosną ot i dlatego.
Urszulla 18:38, 05 paź 2013

Aniu- moja własna teoria jest optymistyczna:
po dzikich przymrozkach oczekuję pięknej, złotej jesieni długo....
Mala_Mi 19:39, 05 paź 2013

Ula, aby się coś zazłociło, to musi mieć co... liczę jeszcze na klony.. bo jakoś sie trzymają .. i liście nie obleciały tak mocno..
Winobluszcz nie zdązył sie nawet przebarwić i trafiło, hosty już plackiem leżą, miłorzęby łyse, dalie i aksamitki już w kompostowniku... jakimś cudem jedna jeżówka kwitnie..
Obleciałem z aparatem i nie było kompletnie nic do pokazania.. ... takiego dna w ogrodzie to jeszcze nie miałam..
Jedynie moje róże bronią honoru, część się jakoś utrzymała.. reszta kaput... i zrobiłam dziś w ogrodzie 1 zdjęcie... mojej róży....

Mala_Mi 19:50, 05 paź 2013

Za to posadziłam prawie wszystkie cebule..
Wykopaliśmy choinkę.. ale do przeniesienia zawołałam sąsiada.. wydarliśmy irgi... , wiciokrzewa... i mam jeden sajgon pod domem...

Operacja wydzierania choinki... wielka jest i szkoda mi ja wyrzucić.. wyciągaliśmy lebiodką...

Mala_Mi 19:51, 05 paź 2013

Więcej foto nie mam......
Mam gościa uciekam.. miłego wieczorku.
Borbetka 19:51, 05 paź 2013

No u mnie też kaput. Wszystkie jednoroczne do wywalenia, zwisają ... no nie powiem jak co. Chyba tylko irga błyszcząca się przebarwi na czerwono, bo żywa jest. Reszta poszła spać.
Aniu, na dach to nie mam sumienia Ci włazić prosić. Lepiej nie właź.
anna_g 20:21, 05 paź 2013

Pozdrówka Anek zostawiam. U mnie tez jednoroczne wyfrunęły z rabat, i dalie... w ich miejsce weszły cebule... przynajmniej częsciowo bo część zapomniałam że mam - znaczy wydawało mi sie ale że znaleźć nie mogłam to uznałam że nie mam - a jak skończyłam sadzić to znalazłam więc nie mam posadzone tak na stówę i brzoza przycięta (ale to nie ja tylko nasz fryzjer od drzew).
U mnie dzisiaj było pięknie i nawet ciepło... Oby jak najdłużej tak było- jeszcze trochę liści na drzewach pozostało, jeszcze trochę winobluszczu... może jeszcze będą kolory... choć jakoś nie jestem pewna.

I Ania - mam pytanie bo nie pamiętam a na pewno nie znajdę wśród wszystkich Twoich stronek - gdzie Ty przechowujesz sundawile - mam ambitny plan próby przechowania jej znowu Ostatnio była w piwnicy - w sumie przeżyła, ale raczej kiepsko. Mam nową i nie wiem gdzie ją dać.
Bogdzia 21:36, 05 paź 2013

Ania chyba nie wyrzucisz takiego slicznego świerka????Piękny ma kolor , znajdz mu gdzieś miejsce , wogóle uważam ze mógł pozostac tu gdzie był.Szkoda go . Miłej niedzieli.
Madzenka 21:42, 05 paź 2013

Ooooo rabata Danusiowa się zaczęła robić!!! Aniu ten tydzień będzie piękny!!!

Posadziłaś wszystkie cebule? A ja jeszcze nic....
Margarete 21:46, 05 paź 2013

asc napisał(a)
Katarzynka - witaj nowa.. każdy był tu nowy

Małgosiu - liliowce szybko rosną.. zawsze mogę ci pomóc robić busz z moich Też mi szkoda tych liliowców ..ale to była konieczność.. ścieżka za wąska na liliowce i przejścia nie było, pomijam fakt, że kosić sie też nie dało.. A poszerzyć ścieżki tym bardziej.. liliowce ładne tylko przez część sezonu, a potem było brzydko i trawa (a raczej jej brak) szpeciła cały czas.... W nowym miejscu też będzie łądnie.. i będzie ich w kupie więcej Pod brzózkę może dam rozplenicę?? Myślę co tam dać.... a może rozchodniki na brzegu??
Rabatę robiłam w 2011 roku A 2 lata później już przesadzam bo za gęsto.. połowę już wyeksmitowałam..

Pewnie masz rację Aniu, bo masz wieksze doświadczenie niż ja jesli chodzi o ogród, poza tym ogród jest tworem nieskończonym i niedoskonałym, cały czas trzeba coś w nim zmieniac...
A pod brzoza trawy i rozchodniki to bedzie bsko, jak u Zety ( to miejsce w jej ogrodzie jest boskie - akurat do zgapienia jak sie ma brzozy..)