Posłuchaj Szefowej cytuje - "rób najpierw żywopłot a potem myśl co przed nim".
Berberys na pewno odpada - nie zasłonisz się od gapiów. Posadź tuje - taka odmianę która szybko rośnie. Cisy - sporo jest możliwości.
Po wczorajszej kolacji zostało wspomnienie, a dzisiejszy ranek obdarował mnie pięknymi widokami na psim spacerze. Zobaczcie jak u mnie wygląda połowa lutego.
Dziękuję za róże-piękne są
dzień minął miło, tylko córa się pochorowała ale na szczęście to tylko infekcja i nie ma antybiotyku, więc ferie przymusowo w domu!
Tess, za miłe słowa dziękuję, wiesz, jak potrafią połaskotać w serducho a i czasami próżność połechtać Człowiek tylko człowiekiem...
Niemniej DZIEŁ u siebie nie widzę a błahostki jakieś, które czasami oko pocieszą.
Zgapiajmy na zdrowie, jeśli choć trochę pobawimy się przy tym
Hanusiu, dziękuję i buziaki abiko - Aga próbuj, na pewno się uda, przecież działasz również Karola Trzymam kciuki za Twoje wymarzone miejsce. Aganiu, u mnie wieszaki, u Ciebie dywany, nie ma to tamto Jolu, dziękuję Mireczko, dzięki
Jankosiu, wreszcie się pokazałaś, jak miło
Dziewannę kupiłam u swojej pani bylinowej. Na nasionka chyba się nie umawiałyśmy. Chyba, że Ty coś chcesz?
Dziękuję za niesamowity link
Tu akurat użyłam różnych róż - w parze z Artemis i Pashminą jest William Sz i Stephanie Baronin. No ale jak chcesz iść w mniejszą jaskrawość, to Williama może zastąpić jś kolejna blada róża, np Parky:
Jest też stipa, Miskant ML oraz jarzmianki.
Montana jest mocno kępiasta, ale raczej powinna iść przed róze. Ja na rysunku dałam Carex Conica Snowline - jest fajna i łądnie zimuje, nie rozłazi się.
Dzisiaj walentynki post trochę późny, ale jutro mam nadzieję tez będzie miło na niego popatrzeć Oczywiście serduszka - kolejna jedna z moich ulubionych bylin, jak tak usiadłam i się zastanowiłam, którą najbardziej bylinę lubię to powiem wam - WSZYSTKIE
Reniu kochana nie wiem o napisać....może to że wkładam rękę w kieszeń i deptam ile "fabryka dała", przytulam mocno, a Św Katarzyna i Św Krzyż na zawsze został w mojej pamięci ..
karnawałowo...