Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Dorota123 20:20, 12 lut 2018

mirkaka napisał(a)
Szadź

z prawej strony róża Veilchenblau bez okrycia, ciekawe czy będzie kwitła latem?

W ubiegłym roku swojej nie okryłam, ani nie zrobiłam kopczyka, umarzła do samej ziemi i nie kwitła. Teraz mamy łagodniejszą zimę, więc nie powinno się nic złego wydarzyć. W tym roku wszystkie róże mają kopczyki i są zabezpieczone tekturami, mam nadzieję, że mi ładnie przezimują i będą kwitły. SZadź miałaś piękną, u nas nie było ani razu.

mirkaka 07:24, 13 lut 2018

Alicja169 napisał(a)
Dziękuję za wyczerpującą informację z poglądowymi fotkami. Rzeczywiście ładna jest, a że młoda to kwiatki też małe. pewnie będzie się rozrastać jak jest jej u Ciebie dobrze.
A jak z cięciem, kiedy i jak tniesz? A może wiesz jaka to odmiana, bo grupa You&Me ma kilka odmian.

Chyba together ale nie jestem pewna.
Ogrodówek się nie tnie, tylko suche przemarznięte pędy.
mirkaka 07:26, 13 lut 2018

Dorota123 napisał(a)

Dorotko, nie wiedziałam że ją masz ona piękna jest. Szkoda by było gdyby u mnie przemarzła i nie kwitła.
katel 06:48, 15 lut 2018

mirkaka napisał(a)
Szadź

z prawej strony róża Veilchenblau bez okrycia, ciekawe czy będzie kwitła latem?

U mnie w zeszłym roku była nieokryta ale zmarzlo tylko kilka końcówek pędów i kwitła pięknie, było do -22.
mirkaka 07:45, 15 lut 2018

Kasiu, to pocieszające, ja nie pamiętam czy okrywałam swoją w zeszłym roku, wydaje mi się że tak bo kwitła cudnie
tulucy 08:17, 15 lut 2018

Moja nieokrywana rok temu też kwitła. Szału nie było, bo to młodziak, ale kwitła
Ewa777 09:26, 15 lut 2018

Mirko, wydaje mi się, że nic róży nie będzie. Nie było dużych mrozów u nas
mirkaka 09:45, 15 lut 2018

Łucja, Ewo no liczę na to ona już jest wielka to będzie szał jak będzie kwitła ))
Anda 10:11, 15 lut 2018

Rowniez ciekawa jestem, czy zakwitnie. Jesli nie obudzila sie przed czasem, to powinna zakwitnac Tego Ci zycze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
daszum 19:25, 15 lut 2018

Mira wstąpiłam do Ciebie, a tutaj trwa dyskusja o hortensjach ogrodowych. Mam 8 szt, ale nie znam odmian. W 2016 r. kwitły bardzo okazale, w ubiegłym roku u nas przez 2 m-ce była sroga zima i myślałam, że nic z nich nie będzie, ale tylko jedna z nich nie kwitła. Wynika z tego, że kwitną również na gałązkach jednorocznych, co prawda mniej obficie, ale kwitną.
Mam do Ciebie prośbę, jak będziesz miała na zbyciu sadzonkę tej mocno przebarwiającej się, to pamiętaj o mnie, takiej nie mam.

Jeszcze mam pytanie: ile lat ma Twój cyprysik nutkajski? Ja na głównej rabacie mam tego cyprysika o wys.1,5 m i zastanawiam się kiedy on w końcu będzie widoczny.