Reniu może się to komuś przyda
Mam 50 ze światłem 1,7, 100 ze światłem 3,5 właśnie dzisiaj zamierzałam go próbować,ale jakoś się nie udało.
Może jutro Zdjęcia z 50 są cudowne, zupełnie inne niż ze zwykłego obiektywu jest w nich jakaś magia
Nigdy nie miałam konwentera, muszę poczytać.
Mam super obiektyw zamiast kita, 18-200 tamrona z macro właśnie to mi oszczędza noszenia torby na wycieczki. Marzę jeszcze o teleobiektywie 200-500, ale póki co mam ważniejsze wydatki...
Bardzo mi miło, ale to cały czas amatorszczyzna. Może na wiosnę zapisze się na kurs. Chciałabym poznać wszystkie tajniki fotografii.
Bardzo ciekawe spostrzeżenia i wnioski. Właśnie kupiłam stałkę 50 tyle, że ja rodzina Canon i zastanawiam się nad macro. Brałam właśnie pod uwagę 100...
Danusiu a używałaś może konwerter makro? Raynox 250 ma dość dobre opinie.
Twoje fotki zachwycają niezależnie od sprzętu
No już mam.
Rododendron nazywa się "Busuki". Kwiaty ma w kolorze pięknej czerwieni. Pięknie kwitnie mimo braku słońca.
Na zdjęciach widać też wiosenne przyrosty cisa.
Zdjęcia usunę jak oglądniesz, żeby nie zaśmiecać Ci wątku.
Dziękuję Basieńko
A żurawki ode mnie takie dostałaś. Równie twarde zawodniczki, szybko się rozrastają, ale nie znam odmiany.
Tu marmalade. Widać różnicę.
Odwiedza nas regularnie i dzisiaj sie nie bał praktycznie uganiał się cały czas, ale chyba bez skutku , bo nasze ptaszki już się wycwaniły i się ostrzegają wzajemnie długim gwizdoświstem.
myślę, że to krogulec, ale mniejszy niż ten co ostatnio pokazywałam i tak myślę czy w tedy aby nie był to jastrząb, bo troszkę inne wybarwienie piór, tam było szaro biało czarno, a tu jak widać