Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:25, 30 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)
ostatnio nic nie robię tylko oglądam drzewa upatrzyłam jeszcze u siebie w szkółce platany alphen globe i tak się zastanawiałam czy może pasowałyby w tej przerwie między świerkami. Trochę je wysunąć do przodu a za nimi jakieś wysokie trawy.

musze się jeszcze upewnić na jakiej wysokości szczepione, Jola mówi że minimum 2,2 muszą być. Przy moim 1,64 wydawały się wysokie i cena chyba dobra oczywiście robiona z dużego przybliżenia

W tę lukę dałabym jednak świerki
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:16, 30 paź 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Iwonka kochana jakie piękne zakupy!!!!
śliczne brzózki niech rosną tfu tfu
to dzięki Makusi mam nadzieję że się przyjmą, nie wiem jakie miały korzenie, nie rozwalałam bryły bo ,Marta pisała że małe, więc się bałam. Nie wiem czy te młode to korzenie brzozy czy chwastów, bo doniczki przerośnięte zielskiem były bardzo.
Wsadziłam tak jak wyjęłam z doniczki.

Ogród w remoncie 14:16, 30 paź 2017

Do góry
U mnie w tej chwili taką pogoda

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:15, 30 paź 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Koniecznie Iwonko bo uważam, ze jednak drzewa robią świetną robotę w ogrodzie
Piękne te brzozy ... efekt od razu będzie widoczny wiosną

ostatnio nic nie robię tylko oglądam drzewa upatrzyłam jeszcze u siebie w szkółce platany alphen globe i tak się zastanawiałam czy może pasowałyby w tej przerwie między świerkami. Trochę je wysunąć do przodu a za nimi jakieś wysokie trawy.

musze się jeszcze upewnić na jakiej wysokości szczepione, Jola mówi że minimum 2,2 muszą być. Przy moim 1,64 wydawały się wysokie i cena chyba dobra oczywiście robiona z dużego przybliżenia

Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:26, 30 paź 2017

Do góry
Witajcie,

Mazan, umieszczam zbliżenia liści moich azalii. Czy mi się wydaje, czy coś je zjada ? Nadzieje dają mi tylko te nowe zielone przyrosty. A tak na marginesie, w ogóle nie kwitły na wiosnę w tym roku. Szczerze, nie nawoziłam ich chyba specjalnie...

Z góry dzięki

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:04, 30 paź 2017

Do góry
Podróży do Azji zazdraszczam! Będzie super! Plan bardzo ambitny, ale da się zrobić. 23 dni to długo Widzę, że do SAPA jedziesz. Wiedz, że w grudniu tamże temp są mało fajne. Spędziliśmy tam 3 dni na przełomie grudnia i stycznia i dużo siedzieliśmy w łóżku...bo tam mieliśmy koc elektryczny. Na dworze ok 8-10 stopni, duża wilgotność. do tego trafiła się nam mglista pogoda. W SAPA sa 2 hotele co mają ogrzewanie i ceny bardzo europejskie, tak nam powiedzieli na miejscu. Nasz hotel niby spoko, ale dziury w oknach sprawiły że różnic w temperaturze pomiędzy wnętrzem a zewnątrz nie było . Był kominek z mega nisko-kalorycznym drzewem. Cóż z tego że spaliło się szybko [a kolejne dostawy extra płatne] jak dym leciał do pokoju...
Tarasy ryżowe to błoto w grudniu - nic z tych zielonych pięknych widoków nie uświadczysz. Na chwilę wyszło słonce ostatniego dnia i w lecie na pewno jest tam cudnie!Ba, pewnie nawet zimą przy ładnej, słonecznej pogodzie jest super. Widoki, pola ryżowe - przez chwilę się rozmarzyliśmy nawet. Kolega z pracy właśnie w ten weekned poleciał do Wietnamu i też dyskutowaliśmy sprawę wyprawy do Sapa - w koncu zrezygnował.

Oby Tobie udała się pogoda na całą wyprawę i jeśli będziesz w SAPA to obyś miała piękne słonko.

a jeśli byś była w pobliżu to polecam Quán Ăn Ngon Restaurant na 18 Phan Bội Châu, Cửa Nam, Hà Nội. Mam adres na swieżo bo odkodowaliśmy adres z danych gps z mojego zdjecia z kolega. on tam zamierza sie wybrac. moze ciut drozej, ale gotujesz sama na wlasnym stole. plus pyyyyycha deserki . Ceny tez trochę droższe, ale nam miejsce polecił lokals i się nie zawiedliśmy.

Jak feniks z popiołów 13:04, 30 paź 2017

Do góry
wiklasia napisał(a)
DorKo - a mam taką ciemną ścianę na osi widokowej i zamyśliwuję, jak toto przekuć w atut.

I pomyślałam, że na tym ciemnym tle fantastycznie powinny się prezentować jakieś jasne rośliny. I dumając nie tylko nad żywotem człowieka poczciwego, ale też i przy okazji nad zagospodarowaniem tego skrawka myślę by obsadzić go wysokimi trawiszczami z jasnymi piuropuszami, a pod nogi może jakieś berberysy strzyżone w kulki.

Mam też ścianę garażu do zakrycia (moja okrpna, twoja ładna) i posadzę szpaler z choiny kanadyjskiej. Tylko ni wiem czy chcesz takie duże drzewa tam mieć, one ażurowe bardzo są ale jednak to drzewa
Zakręcony ogród 13:03, 30 paź 2017

Do góry
DorKa napisał(a)
W tym miejscu aż prosi się jakieś drzewo :

Myślałam o abrowcu gummball. Myślicie ,że to dobry pomysł ? Ale nie upieram się i jestem otwarta na Wasze pomysły.

A czemu akurat gumball? chyba one wrażliwe są ... ja w tym miejscu dałabym kilka drzew i raczej wyższych zwykłych ... ja bym nie szła w styl formalny ale bardziej swobodny ... brzozy? zwykłe ambrowce, grujeczniki ...
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:02, 30 paź 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
Różyczki zawiązują nowe pąki na przekór jesieni.

Aż miło się ogląda takie uporządkowane rabaty jak u Ciebie w taką zawieruchę jak jest dzisiaj. A te różyczki co to za pieknotki
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:46, 30 paź 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Ale masz fajnego kota Dobrze, że za szybą

Sikora popatrzyła na niego i dalej sobie słonecznik wyjadala...dopiero jak przykleił się do szyby to uciekła...
Mam jeszcze zdjęcie jak gasić pragnienie
Mój ogródek 12:43, 30 paź 2017

Do góry
Też tak macie?

Sanssouci w Poczdamie 12:26, 30 paź 2017

Do góry
Spikeman napisał(a)
Będąc kilka dni temu w Poczdamie odwiedziłem letnią rezydencję Sanssouci Fryderyka II Wilhelma i jego fantastyczne ogrody.
Usytuowany w dawnej winnicy ,co widać po charakterystycznym ,tarasowym ukształtowaniu terenu

Kolejne fotki niebawem

Elinkowy ogród 11:14, 30 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Spodobało mi się nietypowe ogrodzenie Świetne jako tło dla rabat

A dziekuje ( chociaz to mi sie udalo bo z roslinami konca nie moge dojsc .

Ponizej inne ujecie ogrodzenia w tle tej duzej wrednej rabaty
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:12, 30 paź 2017

Do góry
Mój kocur tez patrzy takim wzrokiem:

bo:

Juz się stolują
Wszystkiego po trochu 10:51, 30 paź 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Jesień w ogrodzie, po lewej stronie kawałek nowych nasadzeń

azalie drugi raz mają swój pokaz

Cudne masz te jesienne widoki I spacer taką ścieżką z liśćmi to sama przyjemność Azalie nabierają niesamowitych kolorów

Wrzuciłam u siebie zdjęcia ambrowców
Ogród w remoncie 10:21, 30 paź 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Pierwsza dostawa dębowych liści

A co będziesz z nim i robić?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:10, 30 paź 2017

Do góry
admete napisał(a)
I trzcinnikowa

Ty już wiążesz trawy a ja jeszcze cebul nie posadziłam
Jak feniks z popiołów 10:07, 30 paź 2017

Do góry
wiklasia napisał(a)
DorKo - a mam taką ciemną ścianę na osi widokowej i zamyśliwuję, jak toto przekuć w atut.

I pomyślałam, że na tym ciemnym tle fantastycznie powinny się prezentować jakieś jasne rośliny. I dumając nie tylko nad żywotem człowieka poczciwego, ale też i przy okazji nad zagospodarowaniem tego skrawka myślę by obsadzić go wysokimi trawiszczami z jasnymi piuropuszami, a pod nogi może jakieś berberysy strzyżone w kulki.

Super pomysł. Na takim ciemnym tle będzie świetnie. Ja bym tu jeszcze jakieś dekoracje widziała np białe półokrągłe okno z okiennicami i lustrem w środku i kwiaty w doniczkach.... Ale mnie poniosło
Co się stało kwiatom ... 09:57, 30 paź 2017

Do góry
Pogodowe wariacje.

Zakręcony ogród 09:45, 30 paź 2017

Do góry
W tym miejscu aż prosi się jakieś drzewo :

Myślałam o abrowcu gummball. Myślicie ,że to dobry pomysł ? Ale nie upieram się i jestem otwarta na Wasze pomysły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies