Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 17:38, 25 lut 2018

W sierpniu nic się ciekawego nie działo, na dodatek rośliny zaczęły szybko brzydnąć przez pogodę i brak nawożenia w lipcu, o którym zapomniałem, a na mojej słabej glebie jest konieczne
AgataM 17:39, 25 lut 2018

Witaj Łukaszu Piękny masz ogród. Widać, jak dużo serca włożyłeś w niego. Rabatki są bardzo urozmaicone mnogością roślinek Serdecznie pozdrawiam
Luki 17:40, 25 lut 2018

Luki 17:43, 25 lut 2018

Wrzesień był bardzo brzydki i mokry

Prowadziłem nierówną walkę z pracami nad nowym warzywnikiem

Trawy zaczęły zachwycać, i było o dziwo wyjątkowo ładne w zeszłym roku

Luki 17:46, 25 lut 2018

Nie pisałem o tym wcześniej, ale dotarła do mnie też tajemnicza paczuszka, po której aż się człowiek lepiej poczuł
Luki 17:50, 25 lut 2018

Powstała koncepcja przeróbki najpaskudniejszej cześci mojego ogrodu, którą sąsiad jeszcze bardziej oszpecił zimą wycinając jedno swoje drzewo, na razie ochoty o tym myśleć nie mam

Jeszcze taki spojler z prac około warzywnikowych, oczywiście już są skończone, ale premiera będzie dopiero późną wiosną na chwilę obecną zostawiam zdjęcie bałaganu.

Zrobiłem jeszcze małą rewolte na bylinowej, zmieniłem częściowo jej kształt i spore przesadzanki poczyniłem, ale efekty dopiero w tym roku.
Luki 17:55, 25 lut 2018

Plany jakieś na ten rok mam, ale nic sobie nie precyzuje nie naciskam sam na siebie, muszę z pilniejszych problemów niż ogród wybrnąć, a ten ma być w tym roku przyjemnością, a nie udręką jak w poprzednim roku.

Na pewno zakończę sprawę warzywnika i chce wymienić Nigry na bylinowej bo bardzo mi tam pasowały i wrócą tam 3 nowe okazy, na pewno mniej okazałe niż te co sadziłęm jako pierwsze, ale szkoda mi kasy, chociaż tych 3-4 sezonów będzie szkoda, bo już zaczynały idealnie spełniać swoją rolę.

Muszę troszkę nawadnianie przerobić by ułatwić sobie życie.

W przypływie chęci skalniak pójdzie do likwidacji, a pokazana paskudna rabat powyżej może zacznie się zmieniać, ale ciśnienia nie mam, a też od finansów zależy bo troszkę będzie trzeba zainwestować.

Chciałbym na pewno odwiedzić troszkę ogrodowiskowych ogrodniczek bo obiecuję to sobie już 3 rok i jak na razie kiepsko mi to wychodzi.

W sumie to tyle na pierwsze wieści w tym wątku na nowy sezon

Luki 18:01, 25 lut 2018

Bogdziu no uciekło z 15% roślin z ogrodu, a to sporo, ale co zrobić taki Nas ogrodników żywot, trzeba się z tym pogodzić Chociaż nie obiecuję, że jak po tej ziemie coś mi znów wypadnie to nie będę marudzić. Taka już moja natura

Iwonko bardzo mi miło
WIesz My właściciele mniejszych ogrodów możemy sobie troszkę pozwolić z ciasnym sadzeniem, w końcu trzeba mieć jakieś zajęcie i coś przesadzać, zmieniać.
Rewolucji na ten rok nie planuje, ale też jakieś drobne przesadzanki będę robił, chociaż by dla rozruszania kości i zapewne znów będzie za ciasno.
Ewa777 18:02, 25 lut 2018

Super przegląd Dużo narzekasz, ale mnie wiele miejsc u Ciebie zachwyca
Luki 18:04, 25 lut 2018

Agato witam serdecznie Wiesz ten mój ogród chciałbym mieć całkowicie inny, ale w pewnym momencie było już za późno na całkowitą zmianę jego stylu, ale dobrze się czuje i doceniam to co mam, w końcu przy takim kolorowym szaleństwie mogę sobie pozwolić na testowanie wielu roślin, a w poukładanym ogrodzie nie było by na to miejsca, a taki też kiedyś będę miał

Ewciu taką mam już wredną naturę Tak najszczerzej mówiąc zeszły rok był bardzo ciężki, i najzwyczajniej było mi przykro jak musiałem wyrzucać kolejne rośliny i robić inne rzeczy, których nie chciałem robić. Bardzo się cieszyłem nawet z tego, że w końcu zima się zaczęła co do mnie jest całkowicie nie podobne

Wbrew pozorom lubię sporo miejsc w ogrodzie

Na tzw. kominki wybiorę się w tygodniu bo dzisiaj to już mi kilka godzin zeszło z wybieraniem zdjęć
Teraz to już raczej będę tutaj na bieżąco .