Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 08:38, 21 lut 2018

Jola się zapracowała....
gabriela_kra... 11:53, 25 lut 2018

Kawa napisał(a)
Jola się zapracowała....

Jolu - gdzie jesteś?? Wracaj już
gosika67 11:59, 25 lut 2018

Jolka gdzie się podziewasz, czekamy za Tobą.
jolka 15:58, 25 lut 2018

Msazalka18 napisał(a)
Hej Jolu
ja tu się powstrzymywałam jak mogłam żeby nie iść plewić trawki, a tu proszę niektórzy korzystali z pogody Napisz proszę jak będziesz miała chwilkę o swoich rh Bo wiem że coś miałaś z nimi problem Co im pomogło? czy tylko na dywanik wziełaś? Czyżby coś mnie ominęło mała sosenka kuleczka do tego biały kamyczek hmhmhm czy to placyk? Pozdrawiam cieplutko i wiosny życzę .... chociaż u Ciebie pięknie ta zima wygląda i te widoki

Witaj Dobrze, że mnie słowa Tosi do rozsądku przywołały, bo kto wie co bym jeszcze ciachnęła. A potem wiosną płacz... że pół ogrodu wymarzło. W tym momencie mam - 12 stopni, a w nocy pewnie jeszcze parę kresek dojdzie. Dobrze, że przynajmniej śniegu mocno sypnęło, więc ogród raczej bezpieczny.

Rh u mnie zawsze problematyczne były, teraz dosyć się zabrały i widzę pąków mają sporo. Co im robiłam ... podlewałam żelazem z florovitem, zgodnie z radą Bogdzi. Trochę sypnęłam obornikiem, trochę dosypałam kory i kwaśnej ziemi. Podlewałam, jak było sucho. A i tak z opuchlakami nie wygrałam, bo z bliska widać, jak mają powygryzane listki. Rh dzisiejsze Jak wyszłam fotki zrobić, myślałam że zamarznę

Ale powiem Ci, ze wcale taka pewna ich nie jestem. Jeden (pierwszy na tym zdjęciu) wygląda nędznie, czym mnie złości nieprzeciętnie!! Sama nie wiem - żyje czy nie żyje.. wiosną znów jakaś reanimacja mnie czeka

Pozdrawiam......cieplutko
...pomimo mrozu!
jolka 17:47, 25 lut 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Zdjęcie miesiąca jak śnieżne kulki śniegowe - super!

Ewik napisał(a)
Gratuluje zdjecia miesiąca- super jest

Dzięki Dziewczyny! Zostawiam słoneczne klimaty na podgrzanie dzisiejszych mrozów
Hehe.. z tej strony okna miło się patrzy na śnieg.
jolka 17:58, 25 lut 2018

Monia81 napisał(a)
Witaj Jolu piszę u Ciebie pierwszy raz, ostatnie kilkanaście dni spędziłam u Ciebie czytając wątek przez te kilka sezonów stworzyłaś przepiękny ogród, Twój ogród jest pełen inspiracji, które z chęcią wykorzystam tworząc rabaty u siebie, jeśli oczywiście pozwoliszte szpalery hortensji nieziemskie, piwonie też uwielbiam, i też kombinuję bo chciała bym je w jakiś małym szpalerku wykorzystać, mam nadzieję, że mi się uda sad, warzywka w skrzyniach super no i piękne masz widoki gratuluję zdjęcia miesiąca pozdrawiam i będę z wielką przyjemnością wpadać do Ciebie

Hej Moni, wykorzystuj co Ci się tyko podoba Dla mnie to bardzo miłe No i dziękuję za miłe słówka Na szpaler piwonii też mam w tym roku cichy plan. Jak mi tylko eM. porządnie ziemię przygotuję, to nie zawaham się ich użyć, bo je uwielbiam Zapraszam zawsze

A póki co pozdrawiam dzisiejszymi czapeczkami śniegowymi
Buksy śmiesznie wyglądają

BasiaLT 18:02, 25 lut 2018

Nie masz pojęcia jak ja ci zazdroszczę tego śniegu. U mnie ani płatka a mróz coraz większy.
jolka 18:14, 25 lut 2018

MalGosia napisał(a)
dzień dobry Jolu, a może już dobry wieczór powinnam powiedzieć, gdyż za oknem już ciemno, a 18-tej jeszcze nie ma? jest to mój pierwszy post na O., ale tak zainspirowałaś mnie swoją pasją, determinacją i poczuciem humoru, że postanowiłam dołączyć do zacnego grona i dowiedzieć się wielu rzeczy, o których nie wiem, a wiedzieć powinnam dodatkowo eM męczy mnie, by skończyć z "cygańską spódnicą" w ogrodzie i zrobić elegancki przed-ogródek, więc czy będę mogła skorzystać z Twoich rad? pozdrawiam serdecznie M.

Witaj Małgosia widzisz.. jak to czytam też jest prawie 18nasta i ciemno. Ale dni i tak już są sporo dłuższe. Ogrodowisko jest super, jak się chcesz dowiedzieć różnych ciekawych rzeczy. Oczywiście miło mi bardzo, że akurat do mnie trafiłaś Zwłaszcza, że jest tu tyle piękniejszych ogrodów..

Najlepiej załóż szybciutko swój wątek. Teraz jeszcze zima, ogrodnicy mają więcej czasu, na pewno Ci niejedna osoba pomoże w projektowaniu. Oczywiście na mnie też możesz liczyć, choć z projektowaniem to u mnie różnie jest

Pozdrawiam zimowo
jolka 18:21, 25 lut 2018

gabriela_krajewska napisał(a)
Dzień dobry Jolu Buziaki gorące zostawiam

Gabisia, no wreszcie jesteś!!

Joluś pamiętasz w jakiej odległości od siebie sadziłaś hortki?

Ok 1,5 metra. Jakby coś to Ci mogę przemierzyć

Przepraszam, że ja tak co chwilę cytuję i zaśmiecam, ale jeszcze w temacie wrzosów - mam już z 6 lat, nie rozrywałam korzeni sadząc - pierwsze słyszę, i tne nisko na przelomie lutego/marca nisko - rosną jak szalone, w sumie traktuję je po macoszemu i dają radę, o Twoje jestem spokojna

Nie masz co przepraszać, przynajmniej mi letnie klimaty przypomniałaś Temat wrzosów wałkowałam jesienią. Zrobiłam jak zrobiłam, teraz nic już nie zmienię. Ciekawa jestem bardzo czy przeżyją zimę. Dziś prawie ich nie widać spod śniegu

Buziaki!!
koliber 18:38, 25 lut 2018

A póki co pozdrawiam dzisiejszymi czapeczkami śniegowymi
Buksy śmiesznie wyglądają

Mnie w pierwszej kolejności te czapeczki skojarzyły się z taką pianką, jaką mają ciastka warszawskie hahaha...