Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 18:55, 17 sty 2018

Do góry
Aniu, Nie przyda się, bo idzie do zakładu oczyszczania na spalenie. Ja u siebie nie okrywam. Specjalny transport za każdym razem organizować: nie warta skórka za wyprawkę. Co innego gdybym miała ogród koło domu.

A w ogrodzie? Najwyżej coś zmarznie do korzenia. Potem jest na co czekać ponownie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:38, 17 sty 2018

Do góry
czy zakwitną

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:09, 17 sty 2018

Do góry
Bogusia napisała:
"Podglądam zimowe klimaty...ale najbardziej utkwił mi w pamięci piękny zachód słońca.
Pozwolisz, że go przypomnę, masz piękną panoramę..."

Bogusiu przez moment nie poznałam czy to u ciebie - szukałam brzegu jeziora, czy u mnie
Już zaczęła kwitnąć barbula...
Sezon 2017 u Hanusi 18:00, 17 sty 2018

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Jolu, trochę poprószyło, ale już nie ma. Taki zmienny tydzień przede mną, i deszcz i śnieg. Zamieci się nie spodziewam.
No i koniec choinek!

Będzie strosz, jeszcze się przyda
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:55, 17 sty 2018

Do góry
i jeszcze troche
Rajski ogród Ani 17:53, 17 sty 2018

Do góry
Podglądam zimowe klimaty...ale najbardziej utkwił mi w pamięci piękny zachód słońca.Pozwolisz,że go przypomnę,masz piękną panoramę...

Sezon 2017 u Hanusi 17:52, 17 sty 2018

Do góry
Jolu, trochę poprószyło, ale już nie ma. Taki zmienny tydzień przede mną, i deszcz i śnieg. Zamieci się nie spodziewam.
No i koniec choinek!

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:43, 17 sty 2018

Do góry
Dziś u nas przez wczorajszy dzień i noc napadało sporo śniegu. Wyszłam z aparatem żeby porobić trochę śnieżnych fotek, ale aparat zaniosłam do domu i chwyciłam za łopatę, uskuteczniałam ruch na świeżym powietrzu
Jak odśnieżałam to słyszałam krzyk żurawi, przelatywał ogromny klucz, kierował się na zachód, zdziwiony, że wszędzie leży śnieg. Fotek nie zrobiłam, aparat zostawiłam w domu,
śniegowych też nie bo zaczął topnieć i zrobił się brzydki
Zobaczymy co jutro przyniesie...

no to nadal kwiecień z ubiegłego roku

Moja działka na Dębowym Lesie 17:37, 17 sty 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

A ja kupiłam wielką banię do ogrodu i tą dodaję do doniczkowych(o bio-humus mi chodzi |).I z tego co zauważyłam,że jeszcze zdrowsze i ładniejsze i lepiej rosną wszystkie doniczkowe w domu.W tym roku żadnych innych nawozów już nie będę kupowała.Tylko tym boi-humusem będę podlewała.Na ten rok wystarczy mi jeszcze na ogrodowe i domowe.
O tak jestem koziorożcem( moja córcia też )
I uważam,że to bardzo dobre znaki. Domownicy i oddani, wierni ludzie .Czyż nie tak ?

Ach witaj w klubie dobrego znaku .

Kleuski cd.Do maja urosną

Koleuskowe sadzonki pewnie masz własne ):
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:33, 17 sty 2018

Do góry
no i jeszcze kilka fotem mojej zimy, bo przyszla dzis na chwilke. Najpierw byla walka matki natury hoho od rana raz wielka burza sniegowa, potem slonce, potem doszcz, potem wichura i od nowa wszystko przy temp ok 5°C. Wieczorem przy kolejnej burzy sniegowej cos tam zostalo na trawnku
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:32, 17 sty 2018

Do góry
marba napisał(a)
Aniu, przepraszam, że zabłądziłam do starego wątku, będę już pamiętać, żeby pisać tylko w nowym. Pozdrawiam.
Ale ja się nie gniewam tylko trochę się zdziwiłam

Przedziwny Ogród 17:15, 17 sty 2018

Do góry
Nie zawsze mam czas, by zadbać o mój ogródek. Wtedy wygląda on tak....

Ogród z widokiem na jezioro 17:15, 17 sty 2018

Do góry
To jest chyba największy opad śniegu od czasów Ksawerego 6.12.2013 - poniżej link
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2999-ogrod-z-widokiem-na-jezioro?page=39

Wśród brzóz i dębów 17:13, 17 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
hihi rosolu mu sie zachcialo hihih

To był dość kosztowny rosół, bo za kurę zapłaciliśmy z nawiązką, ale muszę przyznać, że nigdy nie jadłam lepszego. Oczywiście nasz kurołap też dostał porcję.

Ciąg dalszy zakupów nasiennych:
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:02, 17 sty 2018

Do góry
Kasiu zapomnialam zrobic fotke. Czyli nie calkiem km za pozno mi sie przypomnialo ale juz nie chcialo mi sie wracac. Gdzies mam na dysku jakies starsze. Moze wieczorem poszukam

No i moja kuchnia, jak widac nie calkiem gotowa. Kawalek ogrodu tez widac. Zastanawiam sie nad powieszeniem firanek. Jakos i sie ich nie chce ale Emus mowi, ze czuje sie jak goly bez nich

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:59, 17 sty 2018

Do góry
Aniu miło, że wpadłaś
Jak zimowe dni są nijakie to trzeba przypomnieć sobie piękno kolorowego ogrodu minionego roku i marzyć żeby w tym roku było jeszcze piękniej

Odwzajemniam noworoczne pozdrowienia

czerwony akcent od ciebie, dopiero zaczął kwitnienie

Z ogródka na wsi 16:46, 17 sty 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Wow, jak Ty ładnie rysujesz i charakter pisma taki czytelny

Dziękuję

Aniu, pytanie czy róże parkowe to takie róże które rosną jako duże krzewy, ale które mogę podcinać od spodu?
Pytałem kiedyś Kasię Bawarke o róże New Dawn. Kasia powiedziała mi że mogę ją prowadzić nie jako różę pnącą ale przy stelażu tak żeby przewieszała się do dołu.

Czy róże parkowe mają taki sam pokrój, tylko że nie potrzebują takich stelaży?
Jurajski Ogród 16:16, 17 sty 2018

Do góry
Agatko, dzięki

Aniu, biel dopiero dzisiaj się pojawiła, ale nie miałam czasu zrobić fotek.

Miro, zimę trzeba przeczekać, liczę jeszcze na piękne zimowe plenery ogrodowe, ale... by przywołać wiosnę - właśnie zmieniłam sobie tapetę w komputerze na "krokusową", o, właśnie na tę:

(oczywiście fotka z ubiegłego roku)

Ogród w remoncie 16:10, 17 sty 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Asia a co tam już masz na tym froncie rozrysowane, oprócz tego żywopłotu z derenia, bo kurczaki nie pamiętam... przypomnisz

Przed dereniami mam zaplanowane po kolei od wjazdu:
Pissardii i pod nimi derenie White Gold,dalej hortensje Phantom,brzozy,rh do sosen i pod nimi.
Ta strona właściwie tak mniej więcej zapełniona,jakieś trawy,byliny z przodu do ścieżki. Natomiast druga strona tam gdzie niwak i później świerki-tu nie mam pomysłu. Plącze mi się po głowie spory kawałek hortek z niższych odmian np Bobo,Bombshell,Litte Lime,pod niwakiem carexy. Co jeszcze? Może rozplenice. Myślałam też o wrzosowisku ale tam za mało słonecznie jednak,chyba,że zupełnie na przodzie,przy ścieżce i kole trawnika.

Mała działka - wielkie nadzieje 14:41, 17 sty 2018

Do góry
Na rabacie przed tarasem jest chyba dość dużo słońca w ciągu dnia?
Znalazłam Twój plan z początku stycznia

Annak napisał(a)

Plan mojej działki wygląda obecnie tak:

legenda:
1. lilaki
2. porzeczki
3. borówki
4. forsycja
5. morele
6. tuje
7. jałowce
8. bukszpan
9. śliwy (duże drzewa, chyba do wycięcia)
10. jeżyny
11. maliny

Cebulowe na tej rabacie są jak najbardziej wskazane. Spokojnie możesz posadzić tam byliny, wśród których ukryją się liście przekwitłych tulipanów, narcyzów i szafirków. Zeby było spójnie posadziłabym tam na pewno jakieś niewysokie jeżówki np. Echinacea purpurea 'Fatal Attraction', przywrotnik, orliki, dzwonki np. Campanula lactiflora 'Loddon Anne' - śliczne są Może jakieś fiołki lub goździki dla zapachu, np. Viola odorata 'Königin Charlotte'albo Dianthus barbatus 'Nigrescens' albo również pachnącą wiązówkę Filipendula vulgaris (ta odmiana nie musi mieć mokro). Wieczorami mógłby Ci pachnieć wieczornik damski Hesperis matronalis Po bokach mogłabyś posadzić jakieś wyższe malwy np. Alcea Hybride 'Parkrondell' (seria parkowa jest bardzo zdrowa) lub niższe ślazy lub ślazówki Malva sylvestris var. mauritiana

Najlepiej, gdybyś zdecydowała się na 3-4 odmiany, które kwitną jak najdłużej, tak, aby coś kwitło od wiosny, do jesieni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies