Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 22:20, 16 sty 2018

Do góry
Karmnik dla dzięcioła

i dla sójki

i jeszcze taki z kokosa

i taka budka dla ptaszków
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:17, 16 sty 2018

Do góry
Jedyna czynnością, która robię teraz w ogrodzie jest codzienne uzupełnianie stołówki. A ruch w niej jak na dworcu. Nie wiem jak to jest, ale wszyscy stołówkowicze zlatują się jednocześnie i toczą boje.
Sikorki z wróblami w karmniku.

Natomiast sójka, gołębie i kosy - pełna zgoda.

Gołębie to się nawet już do nas przeniosły na dużej.

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 22:13, 16 sty 2018

Do góry
To ja tez coś dorzucam w miarę na świeżo
pajęczyna upleciona ze sznurka

domek dla owadów( jeszcze nie skończony

karmnik z kokosa
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:05, 16 sty 2018

Do góry
Przeszłam wczoraj szybko po ogrodzie i w sumie nic nowego się nie dzieje. O dziwo u mnie roślinki nie poczuły ożywienia wywołanego nietypowym ciepełkiem jak na tą porę roku. Może w 2-3 miejscach zobaczyłam ledwo wystające czosnki. Bukszpany z donic przed domem zadołowane na razie w dobrej kondycji.

Ogród, mydło i powidło. 21:59, 16 sty 2018

Do góry
Filomena napisał(a)
a ma owoce?

Nie wiem czy to są owoce - takie kuleczki po kwitnieniu zostają ale nasion się w nich nie doszukałam. Zdjęcie z zeszłego roku z października.

jolanka napisał(a)
Kasiu, samych pięknych chwil w 2018 roku

A ogrodowo: Okrywasz clematisy?

Dzięki Jolu i wzajemnie
Clematisów nie okrywam tylko podsypuję korą ale w tym roku nie podsypałam - nie miałam kiedy trochę kory zawsze mam na rabatach więc mam nadzieję że wystarczy. Miałam zamiar okryć clematisy górskie sadzone jesienią ale też się nie wyrobiłam. W sobotę coś podziałam tylko kore muszę rozmrozić .

Wreszcie fotki zrzuciłam to wstawiam kilka z 6 stycznia
Magnolia jeśli pąki nie przemarzną to da popis

Za drzwiami do ogrodu... 21:57, 16 sty 2018

Do góry
Niebieskie kwiaty, kolce ... niebieskie kwiaty, kolce ...

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 21:51, 16 sty 2018

Do góry
Skoro odświeżasz to wstawię tu swoje karmniki własnoręcznie robione

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:48, 16 sty 2018

Do góry
Na dobranoc jeszcze trochę ubiegłorocznej wiosny
fotki nadal z kwietnia

Ogródek podwórkowy 21:33, 16 sty 2018

Do góry
"Słowo się rzekło, kobyłka u płota". Napisałam, że napiszę, no to piszę o podwórku przy kamienicy.
Moja córka mieszka w przedwojennej kamienicy. Kamienica wołała o remont i właśnie jest remontowana. Jest nadzieja, że będzie ładnie. O renowację woła też podwórko przy rzeczonej kamienicy. Z trzech stron: wschodu, południa i zachodu, otoczone jest przez budynki, a na dodatek rosną tam wysokie drzewa. W zasadzie cały czas jest cień. Poniższe zdjęcia są z lutego więc jeszcze bardziej ponuro niż zwykle.

Latem wygląda to lepiej, bo zielenią się drzewa i te ogryzki trawnika, jakie w tych warunkach są w stanie rosnąć. Teren jest duży, ale podzielony na 3 trawniki rozdzielone chodnikami. Na razie chcę się zabrać za południowy o nieregularnym kształcie. Ponieważ dom jest z międzywojnia więc zieleń chciałabym urządzić w podobnym stylu. Trochę na ten temat poszukałam i do czego doszłam można poczytać na moim blogu o ogródku podwórkowym w poście o ogrodzie modernistycznym. Poniżej wstępny pomysł na zagospodarowanie pierwszego pseudotrawnika.

Drugie zdjęcie nie trzyma proporcji, ale tam są wymiary. Liczę na pomysły innych.

Księżycowy... 21:31, 16 sty 2018

Do góry
No to smacznego z nową książką życzę

Z dalii miałam i mam nadzieję, ze nadal mam, czytaj: przezimuje mi dobrze - Franz Kafka - śliczna jest. Kwiatuszki niewielkie, ale urocze i kwitła bardzo długo od konca lipca zaczynając:

Zamawiałam też DOWNHAM ROYAL, ale przyszła ewidentna pomyłka - kwiat bardziej czerwony i wcale nie pomponowy. Teraz będę próbować jeszcze raz.
Co się stało kwiatom ... 21:26, 16 sty 2018

Do góry
Zrobiłam sobie prezent urodzinowy i wstawiłam to... co mi w duszy gra..

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:18, 16 sty 2018

Do góry
No może chwilę później jeszcze też tak:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:14, 16 sty 2018

Do góry
Ewuniu, letnie widoczki powiadasz?
Mówisz i masz.

Już za jakieś 5 miesięcy będzie tak...

Co się stało kwiatom ... 21:11, 16 sty 2018

Do góry
Na spacerze..

Ranczo Edy 21:09, 16 sty 2018

Do góry
Dziewczyny już ciapa ale szaleństwo było

Podwórkowa rehabilitacja 21:04, 16 sty 2018

Do góry
Oby, bo to piękna roślina.
Tymczasem pada śnieg, pada śnieg
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:41, 16 sty 2018

Do góry
Dziękuję Danusi za zainteresowanie wszystkie rabaty mam "zakółkowane" i ta też miała taka być. Tak wygląda z boku :

od strony furtki :

i z kółkiem z drugiej strony (na plany nie patrz, zmieniają się co chwilę ):

Z rabatą mogę faktycznie jeszcze odejść od płotu ale myślisz, żeby zmieniać kształt ?
Sosnowe zacisze 20:35, 16 sty 2018

Do góry
Dziękuję wszystkim za szybkie odwiedziny, nie spodziewałem się takiej reakcji przy tak wielkiej ilości wątków na forum.
Sama szefowa jako pierwsza odwiedzająca...
Danusiu to zdjęcie przedstawia widok z tarasu na którym toczy się życie w sezonie są tu stare sosny i miarę młode dęby które od poprzedniej zimy przycinam (lekko formuję) pozbyłem się robinii (z odrostami stale walczę). W maju dosadziłem trzy rododendrony aby sprawdzić jak będą się zachowywać w tym miejscu. Dodatkowo posadzona jest świdośliwa, kalina sztywnolistna 3szt, na drzewa zostały puszczone winobluszcze pięciolistkowe( niestety bluszcz posadzony w lesie cztery lata temu trwa ).
To samo miejsce widziane od strony strony ogrodzenia. Teraz dopiero widzę jak kiepskie zdjęcia robie na potrzeby forum.
I inna część lasku, jest młodszy w tą zimę będzie przerzedzany i jeszcze wyżej podcinany.
Za drzwiami do ogrodu... 20:34, 16 sty 2018

Do góry
Dziękuję przy okazji komuś za inspirację podpatrzoną gdzieś w internecie...

Przerabianie ogródka pod swój gust 20:29, 16 sty 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Hortki w tym roku kwitna bardzo skromnie. Efekt -7 stopni 29 kwietnia.

Noblesse

Piekne te zielone nawet nie wiedzialam ze takie sa. Rozmnazalne sa ? Mojej mamie napewno by sie spodobaly.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies