Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 20:25, 26 paź 2017

Do góry
Gosiu to kawałek rabaty trójkątnej. Donice To 3 kulki cisowe (kiedyś będą- wsadzone, będę kształtować), to drzewko w donicy robi za miłorzęba (obgryzionego przesadziłam za wał- tu poszukuję ładnego, prostego), ten krzaczor robił za posadzoną już irgę zabella. Nad czarną donicą widać szpaler piwonii drzewiastych (znaczy widać jedną- reszta mała- oznaczona cienkimi bambusami. W brązowych donicach miskanty mające robić za tło rabat z obu stron. Co będzie z drugiej strony jeszcze nie wiem.

Miłorząb stanowi jeden róg rabaty trójkątnej. dwa pozostałe to dęby czerwone.

Komendówka 20:20, 26 paź 2017

Do góry
To nie "Stairway To Heaven" , na dach trzeba jednak jakoś się dostać...

Mirkowy ogród (początki) 20:17, 26 paź 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Moje Marcinki.

Te z ostatniego zdjęcia bardzo mi się podobają
Moja glebo terapia 20:16, 26 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Azalia pięknie sie przebarwiła ale liści masz ..... będziesz grabić ,czy zostawiasz na zimę ?
Miśki będą fajnie z trawkami wyglądać .....może za miśkami ,a między tujami też daj parę wyższych trawek ? , a żurawki to dałabym jasne jakieś ,bo bordowe w korze się gubią ....
Właśnie dziś do takiego wniosku doszłam hihihi
Do kory jasne żurawki ,a do żwirku ciemne alem wymyśliła hi hi
Różyczka biała mi sie podoba

No liści mam trochę zwłaszcza z orzecha już trzy razy grabiłam a one nadal spadają 10 worków czeka aż przyjadą po odpady ogrodowe
Reszta idzie na kompost, te co spadną na rabaty zostają do wiosny.

Co do miśkowej rabaty, myślałam aby tam miskanty dosadzić tak trochę z tyłu za hortkami tylko nie wiem czy się za gęsto potem nie zrobi. Na razie wymyśliłam że zostanie tam molinia która już rośnie w przyszłym sezonie powinna się rozrosnąć.
A z przodu to właśnie te brązowe trawki i mam dwa typy żurawek bo te co tam teraz sobie rosną to faktycznie zlewają się z tą korą i ich prawie nie widać.

Pierwsza to ta, taka trochę pomarańczowa

a druga to ta, co prawda jest dość mocno bordowa ale za to duża więc będzie ją widać i chyba dobrze będzie się komponować z tymi brązowymi trawkami.

Ta pierwsza ma fajny kolor i też jest dość duża ale trochę się boję, że razem z brązową trawą to będzie taka jedna plama i to i tamto w podobnym kolorze.

A żeby było ciekawiej to tam rośnie sobie jeszcze turzyca evergold
Komendówka 20:15, 26 paź 2017

Do góry
Plamiste derenie dla Ani

W cieniu - zacieniona 20:12, 26 paź 2017

Do góry
Marcinki...to jednak roślina,która u mnie nie zdąży zakwitnąć...czekam na białe.Tylko te najstarsze,najzwyklejsze dają radę...

Komendówka 20:11, 26 paź 2017

Do góry
Obrazki z soboty/niedzieli 14-15 października

Marcinek od Małej Mi. Z malutkiej sadzonki takie cudo

jeżówka z siewek

i niezmordowana rudbekia

Ogród z wilkiem zamkn. 20:08, 26 paź 2017

Do góry
benia9185 napisał(a)
Heloł Madzia Jestem w przelocie,bo zarobiona żem (dziecko komunijne mam)różaniec,spotkania i te sprawy,dobrze,ze choc w robocie neta moge dopaśc Brzozowa oczywiście godna naśladowania ,a jakże! jak wiesz też mam w planach na wiosne i dumam co tam ma być?Mam 10 berberysów takich jak Twoje erectra wsadzone tymczasowo i za gęsto planuje je gdzieś sensownie wkomponować tylko nie podobaja mi się bo zamiast w górę rosnac to na boki się rozłażączyżby w konia mnie zrobili z nimi? Twoje ładne smukłe,od razu widać ,ze to erectra.zerknij na te moje nieszczęśniki,co myślisz? szpaler cisowy dorodny,zazdroszczę zapału i siły,mnie najbardziej przeraża zrywanie darni,za wąsko wszędzie i trza poszerzać,a pod brzozową rabate to chyba glebogryzarke wynajmę ,bo nie zedrę tej trawy za cholerę tak tam twardo! ziemia gliniasta i twarda jak skała
Ps.Jak długą i szeroka masz brzozową?

Zerknę na Twoje za chwilkę tylko ja znawca nie jestem ....te berberysy elektra dopiero co kupione
Zrywania darni nie zazdroszczę ..... to ogólnie jest masakra .... najlepiej zdzierać jak jest ziemia mokra ( ja nawet specjalnie podlewam przed zdzieraniem .... ,wtedy jakoś to idzie .... łopatą zdzieram ,a nożem docinam
Zapał i siły sie kończą , bo kończy sie wolne i ładna pogoda tez .... a muszę jeszcze te cisy co zostały gdzies dać ....
Ale w końcu wyprostowalam linie skalniaka i zrobiłam placyk przy ognisku ....2 dni roboty od rana do wieczora ....
Ps . brzozowa ma 16 m długości i 2,20 szerokość ....gdzieś pisałam ,ze 2,80 ,ale to serbowa tak ma pomyliło mi się
Inversa z przedogródka dostała nową miejscówkę
Na zielonej... trawce :) 19:59, 26 paź 2017

Do góry

Adżelika powiedz proszę jaki kolor mają te żurawki w realu czy ą bardziej różowe czy pomarańczowe czy pasowały by kolorystycznie do różowego rozchodnika?

W cieniu - zacieniona 19:52, 26 paź 2017

Do góry
Kalina angielska...pączkuje...jakaś anomalia?

Co się stało kwiatom ... 19:51, 26 paź 2017

Do góry
Zbyszek, on grzeszy urodą, bardzo w moim typie ,inne też urocze,niespotykane.
Skakałeś z An2?, ja miałam okazję podziwiać jak inni robili pierwszy krok w otchłań, wrażenia niezapomniane.
Prezent śliczny,dziękuję ,czy to jest Jaśmin?

W cieniu - zacieniona 19:48, 26 paź 2017

Do góry
Vistula i Caroline...u mnie dopiero zaczynają...trochę późno...

Bawarka 19:38, 26 paź 2017

Do góry
Ozdoba w miescie...

i skromny bukiet w domku Kapustki ozdobne.

Jesiennie, pieknie, kolorowo.

Siedzialam w tych krzakach i siedzialam...

a panna dzisiaj focha strzelala i gdzies mnie miala
W cieniu - zacieniona 19:32, 26 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Witam. Można sprzedawac. U mnie sklep otwarty i nikt tego towaru nie chce ode mnie wiec grabie i kompostuje. Dobry nawoz będzie.
Ogrod piekny o kazdej porze. Jesien, zima przeminie i znowu radocha ogrodowa nastanie co zostawic, co przekopac na co przyjdzie jeszcze czas i tak wkolo Macieju.

Ale kontrast z tymi tujami i liscmi.

Ja to mam dopiero urodzaj przozowych wszędzie sa. Najgorsze to zwirowisko i skalniak.
Pozdrawiam Bogusiu

Bukowych liści nie kompostuję...potrzebują aż 3 lata na przerobienie.Niestety jest ich mnóstwo i trzeba codziennie grabić...do tego te niesamowicie silne podmuchy wiatru.

Bawarka 19:26, 26 paź 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Cudnie, cudnie uwielbiam te wycieczki z Tobą! Ale tam na szczycie to nogi by mi się trzęsły

Nie zdazylyby Predzej by tchu zabraklo...tak piekna jest nasza Ziemia...

Dziekuje Karolcia
Bawarka 19:21, 26 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Hania nie wiem co podawała Bogdzia, ale spróbuj go podlać i opryskać dla wzmocnienia środkiem Previcur Energy 840 SL - 15 ml firmy Bayer, chyba tam możesz go kupić. U was tam cieplej to jeszcze możesz to zrobić.
"OBi" to supermarket niemiecki to tam dostaniesz.

Wejdź na str. firmy Bayer, i poczytaj trochę. Może wzmocnić tego rododendrona.
Nie widziałam rododendrona, ale jak piszesz, ze oklapł to coś związane z ziemią może to fytoftoroza.

Dopiero co doczytałam, zdążysz zawsze obciąć spróbuj najpierw podlać tym specyfikiem.

Pozdrawiam

Elu, dziekuje za porade Tak, u mnie cieplo, nawet jak na te pore roku, za cieplo...Dzisiaj po godzinie 16 jeszcze mielismy ponad 25 stopnie ciepla. Wprzyszlym tygodniu, w nocy ma byc -5.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:51, 26 paź 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Jezu jak pięknie
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:49, 26 paź 2017

Do góry
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:46, 26 paź 2017

Do góry
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:42, 26 paź 2017

Do góry
Tablet mi oszalał

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies