Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Ogród z uśmiechem 22:40, 25 maj 2017

Do góry
Jolu długo by... A co tam, jedziemy: dwie sosny kolumnowe, serb Karel, choina Jeddeloh, dwie tujki kule nie pamiętam odmiany, pięciornik Bellissima, 3 azalie: 1 Il Taso i 2 japońskie białe, bez czarny Eva chyba, muszę sprawdzić, bez czarny o zielonych liściach wąski w pokroju, pęcherznica miniaturowa, bodziszek Laura, dzwonek Iridescent Bells, dzwonek gargański, kalina angielska. Chyba wszystko wózek miałam prawie pełny...

A jeszcze poprzednie zakupy czekają na posadzenie.

Piwonia piękna... Moje zwykłe w pąkach ciągle... A część nie będzie kwitła, pewnie obrażone za przesadzanie... Nówki z wiosennych zakupów za to mają po pąku. A miałam poważne wątpliwości, czy z takiego kwietniowego sadzenia to coś będzie...

...uDany ogród 22:40, 25 maj 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

A tu co za kalina w tle??
W ogródku Iwony 21:47, 25 maj 2017

Do góry
Rodgersja szybko nadrobiła opóźnienie wiosenne.

Tak samo funkie - urosły nie wiadomo kiedy.

Tawułki niedawno wyszły z ziemi a już mają pąki.

Kalina
Blaski i cienie nowego życia 20:40, 25 maj 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
O - jakie masz piękne i dorodne kaliny, moje mało maja kwietów bo w cieniu ale u Ciebie piekne!

Kalina mnie rzeczywiście cieszy i ostatnie wieczorne spojrzenie na tulipany

Na huśtawce miło płynie czas... 16:39, 25 maj 2017

Do góry
mst napisał(a)
Piękna kalina,placyk i brzozy brawo!

Witaj Magda! Skromne moje progi, ale zapraszam i dziękuję za miłe słowa.
Na huśtawce miło płynie czas... 16:37, 25 maj 2017

Do góry
Piękna kalina,placyk i brzozy brawo!
Na huśtawce miło płynie czas... 12:32, 25 maj 2017

Do góry

A z tyłu kalina całkiem się pokładła od ciężaru. Koniecznie muszę skorygować pędy po kwitnieniu.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:18, 25 maj 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ależ piękna ta kalina. Przecudna.
Dokarmiasz ją ??

Nic z nią nie robię nie podlewam nie dokarmiam bo siedzi u Syna za bramą a tak co roku kwitnie

Doszłam po tej kalinie i róży która też tam nie daleko siedzi bez wody tyle tylko co popada siedzi w kamieniach a kwitnie jak szalona ----że korzenie muszą się starać o wodę i idą szybko w głąb ziemi i tam czerpią pokarm.A tu człowiek podlewa dokarmia i czsami coś bez powodu klapnie i już
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:12, 25 maj 2017

Do góry
Ależ piękna ta kalina. Przecudna.
Dokarmiasz ją ??
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:08, 25 maj 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Kalina przepiękna Wzięłaś parę gałązek do domu do wazonu czy było ci szkoda?

Basiu ja prawie wcale nie tnę kwiatów do wazonu bo mi ich szkoda ,do wazonu kupuję ale jak mi coś strzeli do głowy to czasami

Patrycja ---wyczysć i nich pracuja.

Jola-- jeszcze nie wyrosła ale może bo mam zepsutego ptoka ale musi obrosnąć w piórka ;d

Ela do artystki to mi daaaaleko ale dzięki za pochwały Rówież pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:53, 25 maj 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Kanty....młody poszedł po bandzie...tak mogę poczuć Święto matki

Czekam kiedy moi chłopcy będą robić mi takie prezenty ALe z 10 lat musi minąć jak nic....

Agania napisał(a)
Tutaj kalina kwitnie i gałązka klona Drumondii

Aganiu, sztywnolistna jest taka ażurowa? czy to raczej taki zwarty krzak? Zastanawiałam się ostatnio czy jej nie kupić.

Piękne u Ciebie te szersze kadry. Festiwal barw i faktur

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:16, 25 maj 2017

Do góry

A to ta sama kalina tegoroczna tak pięknie kwitnie
Połowa działki - czyli mam powoli dość 00:01, 25 maj 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

Kalina ---wielki krzak z zeszłego roku i co roku tak pięknie kwitnie

Pięknie kwitnie i jakie duże te kule
Paw - mistrzostwo, można powiedzieć, że jesteś artystką
Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 22:45, 24 maj 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
U mnie rodki zaczesły ale słabiutko, jakieś mniejsze kwiatki mają...chyba , może im u mnie źle jest a do tego ta zima i zimna wiosna...nie wiem ...
Ale za to moje peonie drzewiaste jak zwykle w pełni kwiatów, kocham je
Twoja ta ciemnorózowa też sliczna , no i bzy...ale musi pachnieć. Ja czekam na palibina, póki co kalina na pniu mi daje zapach w ogrodzie.

Małgos u Ciebie i tak lepiej niz u mnie , byłam , widziałam.Palbina tez kupiłam w tym roku , miał pąki i oczywiscie zmarzły ale troszkę ocalało wiec tez będzie pachniec.Piwonie musze obejrzec bo chyba nie było jak byłam.
Z Pszenicznej ... 20:23, 24 maj 2017

Do góry
Wrzucę, jak zakwitną.
Gosiu nie czuję zbytnio nacisku, co najwyżej jakieś lekkie łaskotanie

Ja moje skrzynie teraz błogosławię... Siadają mi nogi krążeniowo i od kręgosłupa i odpada mi kucanie praktycznie... Na kolanach wystarczy mi w kwiatkach ślęczenia...
A dynie chyba puszczę pod płotem od ulicy, przynajmniej część - tam mam jeszcze trochę gołej ziemi
Chociaż w poniedziałek nieźle zaszalałam w szkółce: 2 sosny kolumnowe, świerk serbski Karel, kalina angielska, pięciornik Bellissima, azalia japońska Il Taso, pęcherznica karłowa jakaś, czarny bez jeszcze jeden, ale klasyczne zielone liście, dwie azalie japońskie o białych kwiatach, bodziszek Laura, dzwonek iri coś tam, dwie tuje kulki.
W sobotę​ sadzenie
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 19:21, 24 maj 2017

Do góry
Kalina i jasminowiec
Rododendronowy ogród II. 17:13, 24 maj 2017

Do góry
U mnie rodki zaczesły ale słabiutko, jakieś mniejsze kwiatki mają...chyba , może im u mnie źle jest a do tego ta zima i zimna wiosna...nie wiem ...
Ale za to moje peonie drzewiaste jak zwykle w pełni kwiatów, kocham je
Twoja ta ciemnorózowa też sliczna , no i bzy...ale musi pachnieć. Ja czekam na palibina, póki co kalina na pniu mi daje zapach w ogrodzie.
Na huśtawce miło płynie czas... 13:42, 24 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Moja katalpa tez się wreszcie rozszalala hihi ale ma główkę jak szpilka w porównaniu do Twojej. Kalina pieknie rozjaśnia miejsce .

U mnie dziś pochmurno. Trochę deszczu się przydało ))

Lubię katalpę. Czytałam kiedyś, że Danusia już jej nie sadzi w ogrodach. Ta szczepiona jest już u mnie czwarty sezon. One szybko rosną i mają duże liście, więc efekt będzie u Ciebie szybko. Mam jeszcze krzew katalpy

Ja też się cieszę, że dzisiaj pada. Już było sucho.
Na huśtawce miło płynie czas... 11:43, 24 maj 2017

Do góry
Moja katalpa tez się wreszcie rozszalala hihi ale ma główkę jak szpilka w porównaniu do Twojej. Kalina pieknie rozjaśnia miejsce .

U mnie dziś pochmurno. Trochę deszczu się przydało ))
Ogród do odnowy 06:35, 24 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Śliczna ta kalina. Gdzieś w szkółce kupowałaś? Wy z Kasią macie tam w okolicy fajne te szkółki, zawsze jakieś rarytaski wypatrzycie

Masz rację kupowałam kilka lat temu w okolicy, czasem coś można upolować. Wczoraj z Kasią byłyśmy bardzo dzielne, wyszłyśmy z ogrodowego pustymi rękami...choć macałyśmy parę roślin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies