Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:12, 10 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ja tyle wszystkiego nakupilam, ze juz nie wiem co mam. Mini dalie tez wczoraj przyszly w paczce. Prawde mowiac nie ma sensu kupowac w necie. Czlowiek taki napalony i kupuje.
Dzisiaj u mojego ogrodnika po sasiedzku bylo to samo co w paczce malo tego oni tez w hurcie kupuja w bomix i sa jeszcze tansze. Bo musialam zaplacic za dostarczenie.
Mam dalie,. Kanny niskie, lilie, ostrozki, jakies jeszcze tam jutro bede sortowac.

Juz roz nie kupuje w necie widzialam zamowienie u ogrodnika i czekam az przywioza. Tak samo z azaliami bo mam jeszcze zamiar kupic klondyke pomaranczowa kilka krzakow.

Milus milego sadzenia

Ja w necie już nic nie kupuję, ten etap mam za sobą, plus ten etap kupowania wszystkiego, minimalnie coś kupię, całe szczęście dorosłam ogrodowo.
Kanny mini w katalogu oglądałam, ale w końcu się nie skusiłam, znowu kopanie i przechowywanie, ale tę 1 sztukę to sezonowo potraktuję, nie będę jej chować. Róż żadnych już nie chcę, cała podrapana łażę, a Klondyke kupuj, cudo buziaki Ela
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:52, 10 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Lilie orientalne piękne są a jak pachną... mmmm....

Tak Daria, dla urody i zapachu je kupuję, sadź, masz mnóstwo miejsca, co rok po trochu i będzie raj u ciebie
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:51, 10 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Piękne zakupy

Ja w tym roku kupiłam moje pierwsze lilie i pierwsze dalie

Skromne, ale cieszą
Ewa, lilie powinnaś sadzić koniecznie, bezproblemowe, piękne i ja osobiście to te pachnące tylko wybieram, na cały ogród pachną
A dalie też cudo, te z bordowymi listkami, są bezobsługowe, u was większa oferta, szukaj, mnie przyjaciółka w Niemczech kupiła, uwielbiam je
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:42, 10 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Dziś wpadłam popatrzeć do Kwiatonu i zakupy małe zrobiłam, a obiecywałam sobie, że nic.
Ale bratki mnie ujęły, takie śliczne miniatury. No i moje ulubione lilie orientalne.
Nawet 1 kannę wzięłam i mini dalie, jakbym mało miała roboty

Piękne bratki
I jakie fajne nowe roślinki
Mi w oko wpadła ta dalijka. Ciekawa jestem czy będzie mini.
Pozdrawiam Irenko
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:38, 10 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Dziś wpadłam popatrzeć do Kwiatonu i zakupy małe zrobiłam, a obiecywałam sobie, że nic.
Ale bratki mnie ujęły, takie śliczne miniatury. No i moje ulubione lilie orientalne.

Ha, ha, ha zupełne nic
Ogród tkany marzeniami 14:15, 10 mar 2019

Do góry
Udało mi się dotrzeć do L . Aż się zdziwiłam. Magnolie, hortensje i oczywiście pierwsze skrzynkowe. Było w czym wybierać.
Tak na początek pokusiłam się o różowe begonie do skrzyneczek. W rzeczywistości mają być różowe. Na zdjęciu wyszły bardziej czerwone. Do tego jeżówki i lilie. Ucieszyłam się z lili bo wyglądają na fajne pełne. Niestety była już ostatnia paczka.

Kupiłam jeszcze pomidorki Maskotka. I pietruszkę naciową. Jak ma się ziemi tyle co w doniczkach to trzeba sobie radzić. Będzie sadzenie doniczkowe

Doświadczalnia bylinowo-różana 12:23, 10 mar 2019

Do góry
Avatarek się sprawdza - od razu lato się przypomina .
Do Ciebie to zawsze dobrze zajrzeć - może i dobrze, że nie miałam czasu róż przyciąć bo przymrozki u nas jeszcze zapowiadają.
Ewo masz może do polecenia lilie o pięknym zapachu? Miałam Conca d'or i jestem jej zapachem oczarowana ale chciałabym jeszcze lilie w innym kolorze a o równie intensywnym zapachu.
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:32, 09 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Lilie Pink Perfektion, Casa Blanca i Purple Eye Piękne duże cebule

Wszystkie ladne, ale ta trabkowa pink perfection mnie urzekla, ah...
W tym roku nie mam lilii w planach, az mi troche szkoda.
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:15, 09 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Jasne, że się liczy A od czego Cię boli? Co zrobiłaś?

Dziś przyszło moje pierwsze zamówienie tegoroczne Nerine bowdenii, Crocosmia Lucifer i lilie I nawet dostałam dalię w prezencie, pomarańczową David Howard Będzie jak znalazł do przedogrodka do donicy. Leżakują teraz w garażu, bo sadzić jeszcze nie mogę.
na razie tylko sianokosy ale się przeforsowałam, nawet w pracy długopisu nie mogłam trzymać
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:07, 09 mar 2019

Do góry
Piękne zakupy

Ja w tym roku kupiłam moje pierwsze lilie i pierwsze dalie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:20, 09 mar 2019

Do góry
Dzisiaj miałam fajne przedpołudnie i popołudnie. Najpierw giełda kwiatowa, dokupiłam klej żeby móc skończyć wianek na domek. Nic nie zapomniałam i wianek wisi, wsadziłam też lilie do doniczek (cebule zakupione wcześniej). Ale pogonił mnie silny wiatr, deszcz z gradem i grzmoty
Jak nic, będzie ciepło.

Jaskry stoją jeszcze w namiocie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:41, 09 mar 2019

Do góry
Lilie orientalne piękne są a jak pachną... mmmm....
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:56, 08 mar 2019

Do góry
Ja tyle wszystkiego nakupilam, ze juz nie wiem co mam. Mini dalie tez wczoraj przyszly w paczce. Prawde mowiac nie ma sensu kupowac w necie. Czlowiek taki napalony i kupuje.
Dzisiaj u mojego ogrodnika po sasiedzku bylo to samo co w paczce malo tego oni tez w hurcie kupuja w bomix i sa jeszcze tansze. Bo musialam zaplacic za dostarczenie.
Mam dalie,. Kanny niskie, lilie, ostrozki, jakies jeszcze tam jutro bede sortowac.

Juz roz nie kupuje w necie widzialam zamowienie u ogrodnika i czekam az przywioza. Tak samo z azaliami bo mam jeszcze zamiar kupic klondyke pomaranczowa kilka krzakow.

Milus milego sadzenia
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:44, 08 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)

A dalia to klasyczny prezent ? Nie wiedziałam

NIe, ta dalia to klasyczna odmiana, tzn klasyka. I ciagle na topie.

Lilie wygooglam, bo nie znam Fajnie, ze cebule dorodne.
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:13, 08 mar 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

A jakie lilie?
A prezent swietny, w dodatku taki klasyczny

A dalia to klasyczny prezent ? Nie wiedziałam
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:05, 08 mar 2019

Do góry

Doświadczalnia bylinowo-różana 17:40, 08 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Dziś przyszło moje pierwsze zamówienie tegoroczne Nerine bowdenii, Crocosmia Lucifer i lilie I nawet dostałam dalię w prezencie, pomarańczową David Howard Będzie jak znalazł do przedogrodka do donicy. Leżakują teraz w garażu, bo sadzić jeszcze nie mogę.

A jakie lilie?
A prezent swietny, w dodatku taki klasyczny
Doświadczalnia bylinowo-różana 15:15, 08 mar 2019

Do góry
amelia_b napisał(a)
ja melduje że wszystko mnie boli nic na razie nie kupiłam... ale zamówiłam. Liczy się nie?

Jasne, że się liczy A od czego Cię boli? Co zrobiłaś?

Tomek, Chełm 07:53, 28 lut 2019

Do góry
Witaj

Lilie, dalie, mieczyki, piwonie, hosty, jeżówki i wiele innych korzeni w torfie. O co chodzi z tymi torebkami, jak kupowałem zawsze były woreczki?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 05:58, 28 lut 2019

Do góry
Fajne nabytki, tez się nie oparłam, kupilam dalie miniaturowe, lilie i kanny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies