Ja w necie już nic nie kupuję, ten etap mam za sobą, plus ten etap kupowania wszystkiego, minimalnie coś kupię, całe szczęście dorosłam ogrodowo.
Kanny mini w katalogu oglądałam, ale w końcu się nie skusiłam, znowu kopanie i przechowywanie, ale tę 1 sztukę to sezonowo potraktuję, nie będę jej chować. Róż żadnych już nie chcę, cała podrapana łażę, a Klondyke kupuj, cudo buziaki Ela
Skromne, ale cieszą
Ewa, lilie powinnaś sadzić koniecznie, bezproblemowe, piękne i ja osobiście to te pachnące tylko wybieram, na cały ogród pachną
A dalie też cudo, te z bordowymi listkami, są bezobsługowe, u was większa oferta, szukaj, mnie przyjaciółka w Niemczech kupiła, uwielbiam je
Udało mi się dotrzeć do L . Aż się zdziwiłam. Magnolie, hortensje i oczywiście pierwsze skrzynkowe. Było w czym wybierać.
Tak na początek pokusiłam się o różowe begonie do skrzyneczek. W rzeczywistości mają być różowe. Na zdjęciu wyszły bardziej czerwone. Do tego jeżówki i lilie. Ucieszyłam się z lili bo wyglądają na fajne pełne. Niestety była już ostatnia paczka.
Kupiłam jeszcze pomidorki Maskotka. I pietruszkę naciową. Jak ma się ziemi tyle co w doniczkach to trzeba sobie radzić. Będzie sadzenie doniczkowe
Avatarek się sprawdza - od razu lato się przypomina .
Do Ciebie to zawsze dobrze zajrzeć - może i dobrze, że nie miałam czasu róż przyciąć bo przymrozki u nas jeszcze zapowiadają.
Ewo masz może do polecenia lilie o pięknym zapachu? Miałam Conca d'or i jestem jej zapachem oczarowana ale chciałabym jeszcze lilie w innym kolorze a o równie intensywnym zapachu.
Dzisiaj miałam fajne przedpołudnie i popołudnie. Najpierw giełda kwiatowa, dokupiłam klej żeby móc skończyć wianek na domek. Nic nie zapomniałam i wianek wisi, wsadziłam też lilie do doniczek (cebule zakupione wcześniej). Ale pogonił mnie silny wiatr, deszcz z gradem i grzmoty
Jak nic, będzie ciepło.
Ja tyle wszystkiego nakupilam, ze juz nie wiem co mam. Mini dalie tez wczoraj przyszly w paczce. Prawde mowiac nie ma sensu kupowac w necie. Czlowiek taki napalony i kupuje.
Dzisiaj u mojego ogrodnika po sasiedzku bylo to samo co w paczce malo tego oni tez w hurcie kupuja w bomix i sa jeszcze tansze. Bo musialam zaplacic za dostarczenie.
Mam dalie,. Kanny niskie, lilie, ostrozki, jakies jeszcze tam jutro bede sortowac.
Juz roz nie kupuje w necie widzialam zamowienie u ogrodnika i czekam az przywioza. Tak samo z azaliami bo mam jeszcze zamiar kupic klondyke pomaranczowa kilka krzakow.
Dziś wpadłam popatrzeć do Kwiatonu i zakupy małe zrobiłam, a obiecywałam sobie, że nic.
Ale bratki mnie ujęły, takie śliczne miniatury. No i moje ulubione lilie orientalne.
Nawet 1 kannę wzięłam i mini dalie, jakbym mało miała roboty
Jasne, że się liczy A od czego Cię boli? Co zrobiłaś?
Dziś przyszło moje pierwsze zamówienie tegoroczne Nerine bowdenii, Crocosmia Lucifer i lilie I nawet dostałam dalię w prezencie, pomarańczową David Howard Będzie jak znalazł do przedogrodka do donicy. Leżakują teraz w garażu, bo sadzić jeszcze nie mogę.