Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe kreacje 20:44, 23 wrz 2017

Do góry
Hortensja Vanilka ładna cały czas - nie pokonały jej deszcze hurrrra

Co się stało kwiatom ... 20:42, 23 wrz 2017

Do góry
Renia, tak ten rozwiany włos należy do mnie ,jestem pod wrażeniem że tam byłam i wspominam

miejsce szczególne w Tatrach , podniebna toaleta o całkowicie przeszklonej ścianie frontowej,zapewniającej wspaniały widok na Grań Baszt.

Ogrodowe kreacje 20:41, 23 wrz 2017

Do góry
Dalia kometa zachwyca cały czas

Ogrodowe kreacje 20:40, 23 wrz 2017

Do góry
Wróciłam na weekend i podgoniłam z cebulowymi, bo dzisiaj pogoda sprzyjała udało się też trawkę skosić Niektóre sadzę w koszyczki, a niektóre luzem

Ogród wśród pól i wiatrów 20:32, 23 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Ale masz przepiękne widoki -ach i och
Co do szpaleru z hortkami jest przecudowny może faktycznie jakiś biały akcent tam dorzuć ....... jeśli Ci za różowo A szklarnia mi się marzy ,ale u mnie też są straszne wiatry - szkoda Twojej .. nie da sie jej jakoś naprawić ?... .....kupowałaś gotową ,czy sami robiliście ?

Hej Madzia Dzięki za -achy o -ochy Biały akcent właśnie jest na tapecie (jeżówki-jarzminki-zawilce). Coś się wykombinuje Ew. zostanie to co jest. A szklarnia kupiona gotowa, parę stron wcześniej sprawa szeroko omówiona Na pewno da się ją jakoś zreperować, czekam żeby eM. coś wykombinował. Ogólnie na pewno jest to fajna sprawa - własne ogórki, pomidorki, papryka.. Nie ma porównania do sklepowych

Macham trwawowo - jak na jesień przystało

Wzgórze chaosu 20:26, 23 wrz 2017

Do góry
wiunia napisał(a)
Witam się i ja w Twoim ogrodzie
Ciekawa jestem posadzonych brzóz. Dasz fotkę?
U mnie od półtora roku rośnie jedna Doorenbos i wiosną chce dosadzić dwie. W jakim odstępie ostatecznie je posadziłaś?
Iwonko kiedy obcinasz magnolie?

Magnolie przycinam zaraz po przekwitnięciu. Zdążą dużo przyrosnąć i wytworzyć zaczątki wiosennych kwiatów.

Brzozy posadziłam dosłownie sekundy przed obecnymi, rekordowymi opadami w małopolsce. Pod wieczór deszcz ustał i zrobiłam zdjęcia, niestety za ciemno już było i słabo wyszły. Posadziłam w odległości 90 cm od żywopłotu. Pomiędzy każdą brzozą jest 190 cm. Inne wymiary nie wchodziły w grę. Wokół mam wszystko obsadzone. Mogłam może wsadzić dwie, ale marzyłam o trzech. To prezent na moje przyszłe styczniowe urodziny W sumie to mąż powinien je wsadzić, ale jak już wspomniałam wcześniej, uwielbiam kopać w ziemi i to był dodatkowy bonus z prezentu
Brzozy mają prawie dwumetrowy goły pień, dosyć gruby - dla porównania mój kalosz i gęste korony. Są idealnie proste, ale po tych ulewach nieco się przekrzywiły. Muszę zamontować podpory. Kora ślicznie się bieli, chociaż na dole są brudne od gliny. Teraz dumam czy zostawić te jukki i co ewentualnie posadzić obok.
W kamiennym kręgu od początku 20:26, 23 wrz 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Już jesień....

W kamiennym dzisiaj ponuro i deszczowo.

Aniu jesień u Ciebie taka kolorowa i czyściutka
Ogród wśród pól i wiatrów 20:23, 23 wrz 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Masz tak piekne widoki az zazdroszcze pozytywnie co do szklarni to faktycznie liche robią szkoda kasy

Tak, widoki u nas są faktycznie rewelacyjne. Dziś niestety bardzo zamglone, ale może się w końcu skończy ta fatalna pogoda. Nie mogę tego pokazać na zdjęciach, ale niedaleko naszego domu jest też las (nie wspomnę, że się mało nie zgubiłam ub. niedzieli, jak mi się zachciało samej na grzyby iść). Ostatnio, jak późno przyjeżdżałam z pracy to koło bramy spacerowały całe rodziny saren A bażanty to standard, nawet się nie płoszą jak się chodzi po ogrodzie.

Dla Ciebie dzisiejsze skąpane w deszczu Artemis-ki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:23, 23 wrz 2017

Do góry

Wczorajsze grzybki już w słoikach, suszarka cały czas w użyciu. Chyba zrobię zapas na kilka lat
Podwórkowa rehabilitacja 20:20, 23 wrz 2017

Do góry
Cześć Gosiu- Gosika 67 widzę, że deszczu pod dostatkiem w całym kraju.
Też przycinałaś przetacznik po pierwszym kwitnieniu?
Pozdrawiam również

Witaj Muszelko u mnie, mój ogródek jest malutki ale cieszy każdym kwiatkiem.
Dziękuję w imieniu fotek

Jolu- Jolajna zapraszam do mnie zawsze.

Aniu-An_tre słoneczka dziś nie było ale po południu przestało padać.
Podobno od poniedziałku ma być słońce i powyżej 20 stopni. Czekam z otwartymi ramionami

Sylwia dziękuję i uśmiechy przesyłam. Tak sobie myślę, że u Ciebie to dwa dni bym zdjęcia robiła z przyjemnością

Dzięki Kasiu-Katkak a żabki same przyjdą, ja mieszkam w centrum miasta a skubane trafiły bez pomocy i drogowskazów

Jolu-yolka śliczne te żabki ale płochliwe. O całowaniu nie ma mowy.
Za to mamy do całowania nowego członka rodziny, psa starszej Córki.
Mam tylko jedną fotkę jak siłą wsadziła mi go w kadr podczas wczorajszego łapania roślinek

W kamiennym kręgu od początku 20:20, 23 wrz 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

Jak zawsze cudne widoki z Twojego ogrodu Aniu. Jesień bardzo kolorowa u Ciebie mimo wstrętnej pogody. Mam pytanie o tę żółtozieloną trawkę na 1 i3 zdjęciu. To jakaś rozplenica chyba. Pamiętasz jaka? Nabyłam sobie bylicę ,tak mi się u Ciebie spodobała.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:18, 23 wrz 2017

Do góry
Cały tydzień leje i nic się nie dzieje w ogrodzie. Liczę na poprawę pogody po niedzieli, a tymczasem chodzimy do lasu na grzybki. W lesie masa ludzi ale każdy coś ma w koszyczku
A to nasz poranny zbiór
Ogród wśród pól i wiatrów 20:16, 23 wrz 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Dosadż białych zwykłych jeżówek, w środku między hortki a rozchodniki.Pozdrawiam

Witaj Ewa Dziękuję za pomysł, jest to jakaś opcja, zwłaszcza że miałabym swoje sadzonki. Tylko, że nie za bardzo chcę powtarzać te same kwiatki, co już mam w ogrodzie w dużej ilości.

A tak mi jeszcze przyszły do głowy białe jarzminki. Od dawna mi się podobają, i ich nie mam. Tylko się muszę dokształcić, jakie one wysokie rosną i czy kwitną do teraz. Jeszcze mam opcję z dosadzeniem zawilców, bo są przecudne jak dla mnie, bielutkie, delikatne.. no i kwitną wtedy, gdy rozchodniki i hortensje nabierają mocniejszego różu.

No i jest jeszcze plan D.. polubić i cieszyć się tym co jest

W kamiennym kręgu od początku 20:12, 23 wrz 2017

Do góry
Życzę Wszystkim złotej jesieni

W kamiennym kręgu od początku 20:10, 23 wrz 2017

Do góry
Stylowe Nordowisko 20:09, 23 wrz 2017

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 20:09, 23 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
ukreciłam wczoraj wianek ))

U Ciebie Jola jak zwykle można oczyska nacieszyć-cudny ogród.
Na ostatniej fotce graby są wśród hortensji?
Ogródek Ewy 20:09, 23 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Puk, puk,,pukam i pytam co sie dziej i w ogrodzie i pogodowo i w ogóle ???

Usłyszałam Twoje pukanie więc jestem.
U mnie po gwarnych trzech tygodniach nastała cisza. Dziewczyny odjechały i nastała nuda.
Za oknem deszcz więc prace w ogródku muszą poczekać. Zdjęć roślinek nie robiłam, więc nie pokażę, ale pokażę moją wieś w mieście.

Stylowe Nordowisko 20:08, 23 wrz 2017

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 20:08, 23 wrz 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies