Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:04, 10 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Relację ze spotkania obejrzałam...
Irenka zawsze i wszędzie dobrze wygląda..... i z tym gostkiem od rur też

Ale ja sie pytam.. dlaczego taka knajpa porządna, ma ładne wianki, a w donicach ma jakieś tuje a nie bukszpany czy cisy???? Mus szefową do Ciebie wysłać na dobór kompozycji pod drzwi

Ponieważ Magda G uwielbia cięte kwiaty i wianki a ogród to nie jest jej hobby Musowo Danusiu zmienić te dekoracje
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:03, 10 wrz 2013

Do góry
Heloł witaj po długiej nieobecności Uprasza się o zdjęcia ogrodu z dalszej perspektywy
Mój 4 arowy azyl... 18:00, 10 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Zanim to zrobisz, pogadaj z sąsiadem, może spodobał mu się?

Marzenko, nie ryzykuj sadzenia na płocie winorośli bez zgody sasiada. Możesz jednak posadzić ją w pewnej, niewielkiej odległości na specjalnym rusztowaniu. Wirorośli też trzeba pilnować

Z winobluszczem rosnącym na wspólnej siatce kłopot ma moja córka, bo sąsiadka posadziła go u siebie i zostawiła go na pastwę losu a winobluszcz zarasta rabatę i trawnik u córki. Przyrosty winobluszczu są bardzo duże i trzeba go ciągle trzymać w ryzach, co na dłuższą metę jest bardzo uciążliwe, szczególnie jak zdąży się ukorzenić. Trójklapowego nie znam, ale chyba też ma spore przyrosty?

Trójklapowy nie jest tak ekspansywny. Ja zaproponuję sąsiadom przycinanie radyklane wiosną...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:06, 09 wrz 2013

Do góry
Macham do Was tylko, bo miałam zwolnić tempo co ja bym bez Was zrobiła. Idę pooglądać zdjęcia do wątku Keukenhoff bo trzeba tulipanki kupić
Wszystko o czym ... Marzysz 22:39, 09 wrz 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)

Dzięki Filip, a wiesz, że były Roseum Elegans i nawet się nad nimi zastanawiałam chyba dokupię, podlewać będę, obiecuję!
Fajnie, że zajrzałeś

Koniecznie kup roseum elgans i szybko rośnie.

Napisałam u mnie. Pod sosny posadż wkolo hosty (widziałaś u Asc z jednego gatunku), pomiędzy sosny rodki a na brzegach rabat azalie. Wszystko w kolorach różu i filoetu i będzie bosko.
Hosty ja kupuję nie kierując się nazwami do ciemnej zielni rh i azali pasowałyby niebieskie hosty i rzeczywiście sun&subst. Bo ma odcień cytrynowej zieleni, może jakieś miniturowe na brzegach paskowane np. Ale generalnie miniaturowe wąskie, bo mają inny pokrój i nie byłoby monotonnie.
Może inni doradzą?
Jeszcze Ci tu na brzegu rabaty będą pasować wrzosy!!!! Duźo wrzosów limonkowych , rózowych i pink!!!

Gdybyś chciała koloru jesienią to kiścienie (wybrawiają się bordowo) , polecam zeblid.
Na obwódki mogą być tez goultiery, runianka i oczywiście wrzosy
Rododendronowy ogród II. 22:32, 09 wrz 2013

Do góry
Bożenko napisałaś rodzina tak bardzo Cię nie rozpraszała
Kubusiowo II 22:26, 09 wrz 2013

Do góry
Gosia Ty się przedszkolem nie stresuj, zobaczysz co będzie póżniej.... Teraz to raj...... Wyluzuj i ciesz się, że ma 6 a nie 16 lat... Ciesz się chwilą ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 09 wrz 2013

Do góry
Na prośbę Ewy zwalniam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:24, 09 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Zakamarków focić nie musisz, ważne, że z nich takie ładne doniczki wyciągasz.

Ta doniczka zimą była kupiona...... Nadchodzi jesień, za chwilę bialę pójdą do przechowalni i zostaną tylko szare...

ka1sia napisał(a)
Marzenka, rabata super, elegancko, gustownie, bardzo mi się podoba jak ja Ci zazdroszczę tego wyczucia, ja patrzę i patrzę na te inspiracje i znowu patrzę i ... znowu nic

Bogdzia napisał(a)
Ta bordowa kapusta śliczności . Pozdrówka.

Najważniejsze Bożenko, że niejadalna M mi na obiad nie zabierze

ana_art napisał(a)
Madżen to my widocznie pecha mieliśmy bo "Polka" na Starym mieście też jej i weszliśmy normalnie z ulicy, a ludzi można było na palcach policzyć, do tego było tego dnia baaardzo gorąco i klima nie działała więc nie bylo nazbyt przyjemnie do ego słabe jedzenie... śmielismy się nawet z M że jest tak jak mówi by nie było. W Krakowie daliśmy jej drugą szansę i było o niebo lepiej Po Twojej rekomendacji mus Fukiera nawiedzić

Agnieszka_B napisał(a)
Pochodziłam , poczytałam , popodziwiałam jak zawsze . Popatrzyłam na uśmiechniete buzie.
Pozdrowienia zostawiam z zalanego deszczem śląska.

Aga u nas też padało , co bardzo służy roślinom
gierczusia napisał(a)
Kapustę pooglądałam ... Teraz żałuję ,że mi cierpliwości zabrakło bo już mi kiełkowała...aaaa.... Ale dziamdzia ze mnie ... A tyle się nasion naszukałam...

Mi nigdy nie wystarczyłoby cieprliwości aby wyhodować kapustę ozdobna....
Loosiuu napisał(a)
Marzenko kompozycje jesienne bajeczne

No co Ty!!! Wrzosy zlały się z trzmieliną na zdjęciu.... Powinny być różowe ... Jszcze dokupię i wymienie....

Bogda napisał(a)

INSPORACJE-INSPIRACJE?CO tY GDZIE U MNIE?

Jak się spieszę z odpowiedziami to się jąkam pisemnie
Bogdzia napisał(a)
A jednak napisałam Nie byłam pewna.

Bożenko masz wszystko pod kontrolą
Jesli mozna wejsć bez rezerwacji tzn, że kicha i nie warto W Krakowie polecam Wenzl'a na piętrze nad włoską

Kasia nieskromnie powiem, że mi tez się podoba zrywaj darn sadź rh , na brzegu azalie a wkoło pni hosty. Będzie pięknie!!!
Ogród z łezką 22:13, 09 wrz 2013

Do góry
Kasiu znów się zachwycam nad wstążką wrzosową!!,
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:10, 09 wrz 2013

Do góry
Matura..... Ludzie tak daleko pamięcią nie sięgają chyba że mojej córki
Ogród niby nowoczesny ale... 22:08, 09 wrz 2013

Do góry
Leżakuj z sekatorem w dłoni
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:06, 09 wrz 2013

Do góry
Anitko a gdzie fotki ogrodu i Ty na jego tle nowej fryzurze?
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:58, 09 wrz 2013

Do góry
Bambusy to też trawy.... Tylko piłą spalinową można podzielić....
Ogród Leny. 21:55, 09 wrz 2013

Do góry
Lena cuda pokazujesz , szkoda że tak rzadko....
Grembosiowo 21:55, 09 wrz 2013

Do góry
Grembosiu sprawdzone filetowe czosnki to giganteum i gladiator.. Wsklepach ogrodniczych od 8 do 12 zł, w necie tańsze.
Co z tym ogródeczkiem począć 21:51, 09 wrz 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)

U Pana Trawki znalazłam te dwie które moim zdaniem sa ładne i by przed moje limki pasowały
Ale proszę o wasze opinie ,która by tam lepiej pasiła

Hakonechloa macra Albovariegata
Carex aurea (Turzyca złota)

Żadnej nie znam osobiście....
Danusia poleca hakonechloa macra aureola
Ogród w skali mikro :) 21:49, 09 wrz 2013

Do góry
Ela skoro Ty jesteś konserwator zabytków to taka rama od lustra to pikus Pan Pikuś
Rododendronowy ogród II. 21:44, 09 wrz 2013

Do góry
Bożenko deszcz przeszkadza??! Niemożliwe
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:42, 09 wrz 2013

Do góry
Carola czy Ascot jest taka ciemna jak wyszła na zdjęciu? Bo szukam właśnie takiej w kolorze biskupim
Edenka boska!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies