Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:38, 09 wrz 2013

Do góry
Oj takie bym chciała....
Kubusiowo II 21:21, 09 wrz 2013

Do góry
Wróbelku odmachuję

Gosiu no faktycznie - wstyd! Dzięki za pochwałę naszej pracy Pozdrawiam również

Madżenka problem polega na tym, że ten kret kopie na rabatch i pod trawnikiem..... chodzisz i zapadasz się w miejscach gdzie porobił korytarze.... także mnie czekałaby wymiana trawnika i roslin na rabatach.....

Beata jakie??? tylko mi nie pisz, że to "selerowe"

Krysiu to my dziękujemy za zaproszenie i świetna zabawę! Będę to długo wspominać

....a my wróciliśmy z zebrania w przedszkolu.... jestem przerażona..... tym co sie dzieje i co się dziać będzie.....

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:57, 09 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ja kokieteryjna? skąd, cieszę się ztego co mam bo wszystko tymi ręcami ale też widzę ile jest jeszcze do zrobienia (ekran z cisa, ściana wodna, budynek gospodarczy, altana, taras chce zmienić i zrobic pergole), ile jest niedociągnieć no i mój ogródek malutki kamera nawet nie miałaby gdzie 'najazdu' zrobić

I tym oto sposobem ciągle będzie coś do zrobienia nigdy nie spoczniesz!
Wszystko o czym ... Marzysz 19:55, 09 wrz 2013

Do góry
A zakupy na rabatę pokażesz? Teraz jest świetny moment do sadzenia, wszystko się przyjmie!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:52, 09 wrz 2013

Do góry
Aniu jesien będzie piekna, czerwona i słoneczna. U mnie jak zwykle obficie padało....nawadnianie zamknięte.....dzieki opatrzności, bo już mam dość rachunków za wodę
Ogród pełen słońca 19:44, 09 wrz 2013

Do góry
Witam krajankę
Zaznaczam wątek aby Cię odwiedzać
Mój nowy stary ogród 19:41, 09 wrz 2013

Do góry
Ha ha widzę że szaleństwomprzesadzania, dosadzania, przycinania trwa
Jak zrobiłam rabatę przy kuchni i wykopalam buszpany to musiam dziury po nich uzupełniać. Oj działo się też, działo. Dobrze że zima nadejdzie, będzie czas na odpoczynek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:36, 09 wrz 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Marzenka pięknie, a kapucha powaliła mnie. Ale masz talenta

Kapuchę kocham niezmiennie jesiennie od lat a do tego filotu jakoś konweniowały srebra, ktorych było sporo na gieldzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:32, 09 wrz 2013

Do góry
Aga Net, Gdzie Idziesz witajcie w moich skromnych progach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:30, 09 wrz 2013

Do góry
Madzia Noemi i Gabisia wielkie dzieki za wspaniały wypad na giełdę i cudowne śnaidanko oraz kawę. Nawet nie wiecie jak ja lubię z Wami spędzać czas, tak niespieszenie

Syla wielkie dzieki za mobilizację do zaczęcia kompozycji jesiennych, już czas
Monikakwiatholandii - wróciłaś? Będziesz już z nami?
Aga Baraga - mam takie zakwasy w stawach biodrowych, ze aż miło
Bogda - a kiedy u iebie ujrzę insporacje?
Kondzio - hi hi
Polinka - zaraz zerknę co u ciebie słychać
Kraania - kopiuj do woli
Aga B - macham
Aga W - u mnie wieczna improwizacja donicowa, jeszcze ze 3 razy zmienię do zimy

Agniecha - oj zakamarków to ja nie focę
Kasiek Bawarka rozrabiasz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:27, 09 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Mózg od matmy mi spuchnął....Jedyne 5 godzin ciągów...takie tam trochę zadań na weekend.....nauczycielki nie znają litości To siem pożaliłem

Ale przyszedłem podziwiać kompozycje - fliczne I kapustę fajną upolowałaś - podoba mi się, ale u mnie nie ma
Ale jak mogłaś taką cudną szarą skrzynię trzymać w jakichś zakarkach? Gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie?

Sebek donica - skrzynia stała sobie cały czas przy drzwiach i zasłaniała sprzęt ogrodniczy bo ja nie cierpię chować mjego sprzętu do garażu... A mam dwie skrzyneczki do ukrycia i przedłużacz M

Ale dałeś czadu z tekstem matematycznym!!!!

Syla napisał(a)

ha .... wiedziałam , że u Ciebie będzie donicowo oryginalnie i pięknie to co trzymać sadzonki Żurawek do przyszłego roku ? czy wstąpisz w ramach delegacyji do Krakowa ????

Syla trzymać, zdecydowanie, bo raczej do Wawy jeżdżę....

Nati napisał(a)

Nati na zdjęciu jest róża bonica, bezproblemowa jednak jak dla mnie trudna w utrzymaniu bo obficie kwitnie a aby dobrze wygladała trzeba ją przycinać, kwiatek po kwiatku. Mam też fairy - ma zdecydowanie mniejsze kwiaty, które wystarczy otrzepać aby zrzucić przekwitłe kwiatki. Mam zbyt dużo krzaków aby chodzic i kilkadziesiat krzaków przycinać....
ana_art napisał(a)
Pytałaś o kuchnie u Danusi. Byliśmy niedawno z M w "Polce' (Warszawa) u Pani Magdy i mieliśmy duże oczekiwania po wszystkich programach i zawiedliśmy się... Pomijam czas oczekiwania bo akurat nam się nie śpieszyło. Ale piwo bylo dziwnie rozcieńczone...wzieliśmy coś co było akurat polecane z dodatkiem kurek. M placek z sosem śmietanowo kurkowym, a ja naleśniki. W plackach M było mnustwo mąki, Moje naleniki byly bez smaku, a śmietana gorzka... W Krakowie zaszliśmy z ciekawości do włoskiej, wzieliśmy lasanie i ogólnie niby ok tylko była strasznie sucha, za mało sosu, ale bułka podana przed była rewelacyjna

Szczególnie cenie dekoracje, wystrój wnętrz i polskie menu niestey bez wcześniejszej rezerwacji do wiekszości restauracji MG się nie dostaniesz We Wrocławiu była kiedyś restauracja Magdy i pierwszy raz w życiu jadłam tak pyszną wątróbkę dorbiową, ktorej w normalnych okolicznościach nie tknęłabym
Zdecydowanienpowinnaś odwiedzić Fukiera.

Margarete napisał(a)

A to ciemnobordowe, palczaste pnące to wilec (ipomea - wiem dzieki Ani asc...) to ja też w tamtym tygodniu do swoich jesiennych kompozycji wykorzystałam i tez dołozyłam srebrnoszarego i rudego koloru... jakos mi tak trn wilec jesiennie konweniował ... tyle że moje kompozycje żywsze bo w terakotoej donicy to duzo wiecej ciepłego koloru jest ale te twoje szrości też świetnie pasują do tych roslin...no i kapusta ekstra !

Małgosiu poczekaj, będzie też pomarańczowo, tylko muszę dynie kupić
asc napisał(a)
Srebrne to Kalocefaus Browna. Są wrażliwe na mróz min. 7-10 st. C.

Wieeelkie dzięki ależ nazwa

Kindzia napisał(a)
Właśnie...u mnie 50 szt. bez okrywania i w małych dołkach z torfem sadzone były...na pewno już w mojej glinie korzenie mają...a Madźen mówi, że u Niej nie chcą...

Kindzia u mnie zdecydowanie nie chcą od lat w gruncie. Jak się uporam z rh to się zabiorę za przyjaźń z wrzosami na razie jak co roku wsadzam do donic, po wymarźnięciu idą do kubła.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:10, 09 wrz 2013

Do góry
Witam odwiedzających
Widzę, że nowe osoby pojawiły się w moim wątku , ktore szczególnie pozdrawiam
Nie zapomniam jednak o wiernych koleżankach , ktore buziam.
Zabieram się za udzielanie odpowiedzi
Kubusiowo II 06:50, 09 wrz 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Gosia kret przyszedł z pomocą, lepsze to niż zjedzone rośliny przez larwy opuchlaka, po krecie trzeba tylko przydeptać. Trawnik wytrzyma, u mnie tak ryje co roku.

Chyba przebolałabym kopczyki niż wymianę trawnika z powodu opuchlaków.... Natura wie co robić.... Chyba nie chcesz lać chemii tak jak ja... Kret do mnie nie chce przyjść.... A w ubiegłym roku ptaki ostro wydziobywały trawnik.... Chyba miały stołówkę krewetkową.... Siedziały na tarwniku całe stada.....
Przymierzam się do wertykulacji jesiennej, może troszkę wytargam na wierzch.
Pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 06:44, 09 wrz 2013

Do góry
Basiu obejrzałam uroczą osłonę od strony sąsiadów..... Chyba nie pozostaje nic innego jak dać kolejną mate.....
Odnosnie winorośli na płocie, czy mozna posadzić bez zgody sąsiada? Mam wspólne ogrodzenie z sasiadem (solidarnie płaciliśmy za postawienie). Nie mogłam się jednak patrzeć na tę zieloną siatkę i posadziłam winobluszcz, który sąsiad zapowiedział, że zleje roundapem jeśli będzie przechodzić na jego stronę.... Co ma z tym fantem zrobić? Nadmieniam że posadziłam pięcioklapowy..... Który jest rzeczywiście bardzo ekspansywny ale świetnie zarósl siatkę i obu stronę zapewnił intymność, gdyż zarówno oni jak i my mamy blisko tarsy od siebie.....

Chyba posadzę trójklapowy a pięcioklapowy osobiście podleję roundapem......???
Ogród z łezką 06:31, 09 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

U mnie wstążka wrzosowa tylko...ale ładnie wygląda

Ja nigdy nie dorobiłam się wstążki wrzosowej... Kupuję tylko do donic, bo w mojej glinie mają nieodpowiednie warunki i usychają lub wymarzają....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:27, 09 wrz 2013

Do góry
Gartuluję pieknej metamorfozy !! Ja odwrotnie po 40 zapuściłam włosy..... Nigdy tak długich nie miałam poza studenckimi czasami...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 06:21, 09 wrz 2013

Do góry
Kasia ja bym na tym etapie zamówiła projekt od Danusia potem powolutku, powolutku bym sobie sadziła....
Murek napiszę jeszcze raz rewelacja!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:08, 09 wrz 2013

Do góry
Macham Aniu
Ogród Magdalenka 00:04, 09 wrz 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Madzia...skąd masz tę doniczę ?? Tak mi się chce zgapić....rozglądałam się ostatnio tu i tam...i nie ma...chyba słabo się rozglądam

Na giełdzie kupiła ja też Najpierw ja zgapiłam od Madzi rojniki a potem Madzia ode mnie doniczkę :
Magda w necie taką widziałam, jak znajdę dam Ci cynk
Lecę w kulki... 00:02, 09 wrz 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies