Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

noemi 21:50, 08 wrz 2013

Zaglądam i buziaka na dobranoc przesyłam ...doszedł mail ? Dziękuję za przesyłkę
AgaAga 10:40, 09 wrz 2013

Iza ja również chciałam zostawić naturalne dechy na tarasie aby pod wpływem czasu zrobiły się na szaro (jak skandynawskie terasy), ale mąż wybił mi to z głowy, ponieważ one nie zrobią się szare a zsinieją i niczym nie zabezpieczone szybko będą do wymiany. Np Szwedzi mają zupełnie inną deskę, gdyż ona jest już impregnowana a gdy się ją kupuję to jest ciężka od tego środka, nie to co u nas że kupujesz czasem nie najtańsze deski a one są mokre ale nie od impregnatu a dla tego że mają jeszcze w sobie wilgoć
Tak więc u nas padło na olej tikkurila VALTTI COMPLETE http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/produkty/produkty_zewnetrzne/powierzchnie_drewniane
deski zaostrzyły kolor zrobiły się bardziej kontrastowe,lekko zżółkły, myślałam że będzie mi to przeszkadzać ale muszę powiedzieć że nabrały takiego wyrazu
wkleję na moment fotki potem wywalę aby nie zaśmiecać

Konstancja30 19:17, 09 wrz 2013

AgaAga napisał(a)
Iza ja również chciałam zostawić naturalne dechy na tarasie aby pod wpływem czasu zrobiły się na szaro (jak skandynawskie terasy), ale mąż wybił mi to z głowy, ponieważ one nie zrobią się szare a zsinieją i niczym nie zabezpieczone szybko będą do wymiany. Np Szwedzi mają zupełnie inną deskę, gdyż ona jest już impregnowana a gdy się ją kupuję to jest ciężka od tego środka, nie to co u nas że kupujesz czasem nie najtańsze deski a one są mokre ale nie od impregnatu a dla tego że mają jeszcze w sobie wilgoć
Tak więc u nas padło na olej tikkurila VALTTI COMPLETE http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/produkty/produkty_zewnetrzne/powierzchnie_drewniane

Aga dechy na werandzie mam olejowane właśnie Tikkurilą (z serii oleju koloryzującego ) i jestem z koloru zadowolona ... ale jak sobie przypomnę perypetie z przesyłką odpada a w Kielcach filia T oleju do drewna nie posiada ,,,

z drewnem znamy się od dawna i zawsze je olejuje ... kilkakrotnie w ciągu roku ... doskonale zabezpiecza drewno ... gdy z Madżen zastanawiałyśmy się nad wersją soute dech miałyśmy na myśli morze oleju bezbarwnego a nie nic ... ... niestety tak jak piszesz nasze drewno przychodzi na tarasy "prosto z lasu" w wersji eko ... bez konserwantów ...

zdjęć nie usuwaj ... dechy wyszły Ci bardzo ładne

dziękuję uwielbiam na ogrodowisku nasze wymiany doświadczeń

do dech kupiłam niemiecki olej tym razem ... dywagacje dotyczą czy i jakiej w odcieniu użyć bejcy aby mieć ten odcień, który mam w wyobrażeniu ... wiem ... wiem, że nikt nie bejcuje dech na tarasie ))) !!! ale ja muszem ...
Konstancja30 19:19, 09 wrz 2013

noemi napisał(a)
Zaglądam i buziaka na dobranoc przesyłam ...doszedł mail ? Dziękuję za przesyłkę

Magduś oczywiście ... tylko mi odpowiedź wcięło ... pewnie oderwana zamknęłam a nie wysłałam

wiem, że śniadanie ... zielone śniadanie z kapustą ale nie talerzu się udało ... fajnie macie wrocławianki

i ciesze się, że drobiazg pasuje

buziak
AgaAga 20:59, 09 wrz 2013

o to nie doczytałam że deski już poolejowane, ale muszę przyznać że fajny kolorek wyszedł - bardzo naturalny

Konstancja30 napisał(a)

... wiem ... wiem, że nikt nie bejcuje dech na tarasie ))) !!! ale ja muszem ...

e tam nie bejcuje to jak inaczej uzyskać właściwy odcień, trzeba próbować wszystkiego nawet i szarego mydła

a jaki kolorek chcesz uzyskać? bo mi się najbardziej podobają takie pozostawione samemu sobie ale z naszych dech to nie wykonalne
o takie mnie się podobajom )

Madzenka 21:38, 09 wrz 2013

Oj takie bym chciała....
Konstancja30 10:37, 10 wrz 2013

http://www.tikkurila.com.pl/html/kontakt-zamow.html ku pamięci dla siebie
Joaska 20:20, 10 wrz 2013

Iza taras już mi się podoba czy dechy pomalowane czy nie, czasu brak działam budowlanie... ale targi rzecz niemal że świta trzeba się umówić buźki
Konstancja30 23:42, 11 wrz 2013

egzystencjonalnie mam małe gwiezdne wojny ... wrzesień ...

wczoraj przeczołgałam się przez własny wątek w poszukiwaniu nr oleju, którym potraktowałam rok temu werandę ...
dobrze, ze nie miałam nigdzie zapisanego numeru tego specyfiku ...
dobrze, że nie zachowałam puszki ... wróć zachowałam dziesiątki innych włącznie z 57 puszkami po pomidorach z których od marca anno domini 2012 mają powstać lampiony ...
dobrze, że choć to numero uno dla mnie był nie zapamiętałam ...

a dobrze bo sobie przypomniałam jak nędznie wyglądała moja zielona świadomość i jak inną osobą się stałam w tym pańswie kfiatków ... pochruszcza i odtrąbień ...

przypomniałam sobie, że koniecznie muszę kupić andromedę bo to nasz pierwszy jeszcze nieświadomie kupiony kfiatek

przypomniałam sobie jak forum oszlało i potęgą tulipana i szafirka postanowiło zostać i jak Madżen to pięknie wyliczyła

zobaczyłam jak wielkim przeobrażeniom poddałam się ja i mój areał

zawsze byłam tego świadoma ale czytając poczułam tyle sympatii - dziefczyny i chłopaki jesteście wspaniali - i tak błogo mi się zrobiło na myśl jak wiele wspaniałych osób znam i mogę lubieżnie nieskromnie cieszyć się z nimi współistnieniem ... ...

uśmiałam się do łez prawie wchodząc po raz kolejny na wielopoziomową grę słów forumek ... dziefczyny jakby to spisać to nie ma mocnych ... bessssseler gwarantowany ...

słowem ... jestem w raju ...

jestem ... ...

buziam i pozdrawiam ... już na jutro ...

i kofam Was

a ... numer znalazłam ... dzwoniłam ... pan od oleju mnie pamięta ... mnie czy raczej perypetie z przesyłką ... on siem boja i ja też ... ale chyba wejdziemy w ten odcień co na werandzie ...

Joaska 10:09, 12 wrz 2013

Konstancja30 napisał(a)
egzystencjonalnie mam małe gwiezdne wojny ... wrzesień ...

wczoraj przeczołgałam się przez własny wątek w poszukiwaniu nr oleju, którym potraktowałam rok temu werandę ...
dobrze, ze nie miałam nigdzie zapisanego numeru tego specyfiku ...
dobrze, że nie zachowałam puszki ... wróć zachowałam dziesiątki innych włącznie z 57 puszkami po pomidorach z których od marca anno domini 2012 mają powstać lampiony ...
dobrze, że choć to numero uno dla mnie był nie zapamiętałam ...

a dobrze bo sobie przypomniałam jak nędznie wyglądała moja zielona świadomość i jak inną osobą się stałam w tym pańswie kfiatków ... pochruszcza i odtrąbień ...

przypomniałam sobie, że koniecznie muszę kupić andromedę bo to nasz pierwszy jeszcze nieświadomie kupiony kfiatek

przypomniałam sobie jak forum oszlało i potęgą tulipana i szafirka postanowiło zostać i jak Madżen to pięknie wyliczyła

zobaczyłam jak wielkim przeobrażeniom poddałam się ja i mój areał

zawsze byłam tego świadoma ale czytając poczułam tyle sympatii - dziefczyny i chłopaki jesteście wspaniali - i tak błogo mi się zrobiło na myśl jak wiele wspaniałych osób znam i mogę lubieżnie nieskromnie cieszyć się z nimi współistnieniem ... ...

uśmiałam się do łez prawie wchodząc po raz kolejny na wielopoziomową grę słów forumek ... dziefczyny jakby to spisać to nie ma mocnych ... bessssseler gwarantowany ...

słowem ... jestem w raju ...

jestem ... ...

buziam i pozdrawiam ... już na jutro ...

i kofam Was

a ... numer znalazłam ... dzwoniłam ... pan od oleju mnie pamięta ... mnie czy raczej perypetie z przesyłką ... on siem boja i ja też ... ale chyba wejdziemy w ten odcień co na werandzie ...

Iza no to się zawzięłaś żeby odszukac ten numer, bo przekopac cały Twój wątek z wczytaniem sie co w nm napisane to nie lada wyczyn, choć do przyjemnych można go zaliczyć....
IPozdarwiam, czakam na info w sparwie targów.