Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:46, 29 paź 2017

Do góry
Milka napisał(a)

moja tak asamo...buuu...ale u mnie tak drugi rok..albo trzeci
Bajkowy ogród Weroniki 14:26, 29 paź 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Świetna wycieczka a Twoje sukienki rewelacyjne
Pozdrawiam i zdrowia życzę.

Dzięki za pochwały. Sukienki, od dawna nie chodzę po sklepach, czasem coś mi wpadnie z reklamy gdy buszuję w internecie, na Ogrodowisku też, i się skuszę.Czasem coś przerobię i noszę jako nowe (ze starymi dziurami), cha, cha.
Piękne masz białe nenufary, olbrzymy. Pozdrawiam.
Ja szukam, co tu można pokazać w szary jesienny dzień, w końcu października...może marcinki.

Moja bajka 14:18, 29 paź 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Hortka wyhodowana z patyczka od Ewci z Gdańska - You and me Passion. Zobaczcie jak cudnie się ukorzeniła . Oprócz niej ukorzeniła się także Bavaria. Tamta już z półtorej miesiąca w gruncie siedzi, a ta od dziś .

Super korzonki Ja tych od Ciebie boję się sprawdzać, ale żyją i rosną - to najważniejsze Tych maluszków nie wsadzę do ziemi. Przetrzymam jej w donicach do wiosny i dopiero pójdą do gruntu.
Podwórkowa rehabilitacja 14:10, 29 paź 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Lilia

Podziwiam olbrzymie nenufary białe. U mnie ciemne różowe największe, te jasniejsze średnie, a białe całkiem małe.Pozdrawiam. Czy u Was też tak wieje Gregory?
Moja bajka 13:58, 29 paź 2017

Do góry
ambrowiec wciąż się leni

zapomniałam nazwy tej ciemnej bylinki, kiścień? Pamiętam, że to odmiana Chocolate. Tak czy siak fajnie się przebarwia
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:55, 29 paź 2017
Do góry
Milka napisał(a)

a suchodrzew to fajna roslina, zamiennik np dla bukszpanów, kwitnie i pachnie, a teraz ma takie fajne fioletowe koraliki; fajnie się go tnie i formuje

A ja swoje duże okazy właśnie wydałam teściowej, też mi kwitły wiosną miały jakieś 8 lat, one lubią przemarzać jak są młode, w gruncie doskonale sobie radzą, łatwo się ukorzeniają.
Nie wpadłam na to, by formować je w kulkę
Moja bajka 13:50, 29 paź 2017

Do góry
coraz więcej modrzewiowych igiełek na ziemi

to będzie plan na początek 2018r. Widzicie buczka? Będzie wciągnięty w rabatę trawiastą. Albo inaczej - rabata trawiasta będzie odbijała w prawo, wciągnie buczka, a za nim będą ze 3 - 4 tuje, żeby zasłonić widok od ulicy. Czyli powstanie ciut miejsca na chciejstwa . Dobre i tyle .

za tujami będzie podjazd, na którym będzie palenisko i miejsce do posiedzenia przy ogniu .
Bajkowy ogród Weroniki 13:43, 29 paź 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Weroniko, pospacerowałam po Twoim przepięknym ogrodzie, który zachwyca mnogością kwiecia. Dodatkowo masz las i przez monitor czuje się jego zapach. Również pięknie uwieczniłaś na zdjęciach wspomnienia z uroczego wypoczynku. Moc cudnych widoków. Dziękuję Ci za nie. Miło spędziłam u ciebie czas Pozdrawiam

Dziękuję. Las w upalne dni chłodzi. Mam nadzieję, że wiejący dzisiaj Gregory go oszczędzi. Zapytałam u Ciebie o nazwę róży...ma kształt rózyczek jak PaulS Scarlet i jest koloru brzoskwiniowego.

A jeszcze chciałabym dopytać o nazwy takich, Ty znasz wiele róż.

Moja bajka 13:42, 29 paź 2017

Do góry
zaczął się czas poławiania liści

azalki też pokolorowane jesiennie

obfociłam modrzew, bo za chwilę łysy będzie
Moja bajka 13:32, 29 paź 2017

Do góry
patrzcie jak wieje
Żywopłotki cisowe. 13:28, 29 paź 2017

Do góry
Irenko to jeszcze BB z twoich nasionek☺️

Słoneczny Ogród 13:27, 29 paź 2017

Do góry
Jeszcze mam agawy do schowania.
Dużo doniczkowych do zadołowania.

Moja bajka 13:26, 29 paź 2017

Do góry
orzech jeszcze cały zielony, a u niektórych sąsiadów orzechy już łyse. Tak, tak, w okolicy prawie każdy ma orzecha w ogrodzie

plucha i zdjęcia też pluchowate. Teraz widać jaką fajną korę ma sosna.

Lupo ciągle piękna
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:25, 29 paź 2017

Do góry
nie poddają się

Słoneczny Ogród 13:21, 29 paź 2017

Do góry
Gosia ogrodowo to nie wiele działam, wczoraj tylko krokusów paczkę posadziłam.
Ale tak naprawdę to roboty jeszcze troche mam, tylko te popołudnia tak szybko uciekaja i nie wiem kiedy to ogarnę.
Sporo drzewek juz poprzesadzałam , z trawnika pozabierałam bo i tak tu słabo rosły, a przedwczoraj wykopałam wierzbę japońską. Prędzej przeniosłam pod płot tuje sprzed hortensji 4 szt , a jeszcze 4szt zostały- z tym, że nie wiem gdzie je ulokować. No dla jednej wczoraj wieczorem obmyśliłam miejsce, pójdzie na podmiankę. A reszte gdzie dam, to już nie wiem. A one mają juz duży system korzeniowy i wielkie dołki muszę im wykopac.

Faktycznie Grzegorz trochę dmucha, ale mam osłonę od sąsiada , to jest dużo lepiej niż 8lat temu, wtedy bardziej tu wiało bo było wkoło pusto.
Ale nie lubie wiatru, nie lubie burzy, wtedy załącza mi się panika

Zobacz lilia mi juz nie zdąży zakwitnąc, stanęła w miejscu z tymi pąkami.
Moja bajka 13:18, 29 paź 2017

Do góry
ta hortka skradła moje serce

te też są ładne

Blue Bird wygląda tak
Moja bajka 13:12, 29 paź 2017

Do góry
bardzo lubię to miejsce pod murkiem, a kiedyś niecierpiałam, bo zimą było tam zupełnie pusto.

liści nie mam tam kiedy sprzątnąć. Albo brak czasu, albo pogody .

te paprocie są zimozielone. Uwielbiam je .
Moja bajka 13:05, 29 paź 2017

Do góry

Abiko teraz już wiesz czemu nie zabrałam spod murku tych cisów - bo jak winobluszcz zrzuca liście, to właśnie one zaczynają być widoczne. Jak będą większe, to i efekt będzie lepszy.
Mała Eleczka 13:03, 29 paź 2017

Do góry
Mentha napisał(a)
Padła mi ta sosna negishi na prawo od lampy. Była bardzo droga i piękna. Myślałam że się rozpłaczę

Umarła również karagana ( ale mi się nie podobała ), wiśnia umbra przed domem. Część żurawek się poskładało, w sezonie kilka razy dosadzałam.
Chyba jałowiec płożący mi pada ale to raczej przez dzieci.
No i pierisy prawie wszystkie - tu wina gleby i dzieci

Dużo nowych roślin dosadziłam, żeby zagęścić rabaty mam nadzieję, że się zmieszczą

Hakone w sezonie letnim codziennie podlewałam. Gdy nie było upałów, sprawdzałam podłoże. Gdy było sucho to podlewałam. Ale generalnie susza im nie szkodziła

Ładny kącik, mimo braku tej sosenki. A czy mogłabyś mi zdradzić jak się nazywają te zieloniutkie trawy, po prawej stronie od tej małej, żółtej krzewinki? Czy one są wieloletnie? Szukam jakiejś odmiany między róże
pozdrawiam
Moja bajka 13:01, 29 paź 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Hortka wyhodowana z patyczka od Ewci z Gdańska - You and me Passion. Zobaczcie jak cudnie się ukorzeniła . Oprócz niej ukorzeniła się także Bavaria. Tamta już z półtorej miesiąca w gruncie siedzi, a ta od dziś .

super korzonki puściła, ja swoją z doniczka zadołowałam w podwórku, z pięciu różnych tylko jedna się złapała ziemi....dobre i tyle tylko pytanie która
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies