Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Monia81 11:24, 26 lis 2017

No i pięknie posprzątane w ogrodzie trawki już w niewoli, ale cóż zrobić jak takie śmieciuchy przy wiatrach gości skrzydlatych masz cudownych, my wczoraj z eMusiem swoje karmiki robiliśmy, chyba nie wyszły najgorzej buziam i spokojnej niedzieli życzę
Urszulla 11:24, 26 lis 2017

Dobrze że mamy Boogdzię a Ty masz naprawdę wyjątkowe ptaki
malgorzata_s... 12:51, 26 lis 2017

Ha, i u mnie stołówka pełną parą ruszyła. Azalia pontyjska przekształcona w jadłodajnię aż się rusza od sikorek , wróbli i kowalików. Są też kosy oczywiście ale na ziemi i w trzmielinach nasiona wyjadają
sylwia_slomc... 14:07, 26 lis 2017

Kasiu -Bogdzia jest nieocenioną skarbnicą wiedzy, zawsze trafia bezbłędnie

Jolu może nie miała siły odlecieć , albo jak zobaczyła tyle jadła to postanowiła sobie podróży oszczędzić. U nas szpaki zostały na zimę, też w szoku byłam
Katkak 18:10, 26 lis 2017

jolanka napisał(a)
Kasiu, doczytalam, ze samice zięby odlatują na zimę na południe Hmm, dlaczego została? Fajne inf na str ZOO wrocławskiego : D

Ale jak? Tylko samice odlatują? Bo samce rok temu licznie mnie zimą odwiedzały.
Katkak 18:11, 26 lis 2017

Monia81 napisał(a)
No i pięknie posprzątane w ogrodzie trawki już w niewoli, ale cóż zrobić jak takie śmieciuchy przy wiatrach gości skrzydlatych masz cudownych, my wczoraj z eMusiem swoje karmiki robiliśmy, chyba nie wyszły najgorzej buziam i spokojnej niedzieli życzę

Monia jeszcze połowa róż na zakopczykowanie czeka, ale reszta ogarnięta . Świetne te karmniki wykombinowaliście
Katkak 18:12, 26 lis 2017

Urszulla napisał(a)
Dobrze że mamy Boogdzię a Ty masz naprawdę wyjątkowe ptaki

Bogdzia jest niesamowita. Mając na uwadze, że mieszkam w środku miasta, to ptasich gości faktycznie mam ciekawych .
Katkak 18:15, 26 lis 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ha, i u mnie stołówka pełną parą ruszyła. Azalia pontyjska przekształcona w jadłodajnię aż się rusza od sikorek , wróbli i kowalików. Są też kosy oczywiście ale na ziemi i w trzmielinach nasiona wyjadają

u mnie kosy ostatnio opylały owocki winobluszczu . Ptaki mają taki apetyt, że jestem w szoku. Ostatniej zimy w sumie 3 razu napełniałąm filiżanki nasionkami ze smalcem. Teraz, ostatnio tydzień temu je napełniałam i już są prawie puste. Nie do wiary. Krzyś mówi, że ptaków jest znacznie więcej niż rok temu.
Katkak 18:15, 26 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasiu -Bogdzia jest nieocenioną skarbnicą wiedzy, zawsze trafia bezbłędnie

Jolu może nie miała siły odlecieć , albo jak zobaczyła tyle jadła to postanowiła sobie podróży oszczędzić. U nas szpaki zostały na zimę, też w szoku byłam

Marzy mi się choć w części taka wiedza jaką ma Bogdzia .
Katkak 18:19, 26 lis 2017

powrzucam jeszcze trochę zdjęć, bo na tygodniu z czasem będzie bez szału .

minioczko opróżnione i zabezpieczone na zimę