Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród w remoncie 22:50, 04 sty 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Beatlesy chyba,seslerię heufleriana,jakąś kostrzewę żółtą ,z nowości jeżówki ale jeszcze w produkcji więc na razie chyba nie no i te trzcinniki . Kusi mnie jeszcze zamówienie hakone ale pootrzebowałabym ze 20 sztuk aż.
jak mają hakone to bierz potem ciężko dostać. Ja o jezowkach zapomniałam też zerknę jakie mają
Ogród w remoncie 22:27, 04 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
hahhahah
a o czym myslisz?

Beatlesy chyba,seslerię heufleriana,jakąś kostrzewę żółtą ,z nowości jeżówki ale jeszcze w produkcji więc na razie chyba nie no i te trzcinniki . Kusi mnie jeszcze zamówienie hakone ale pootrzebowałabym ze 20 sztuk aż.
Ogród w remoncie 21:29, 04 sty 2018

Do góry
hahhahah
a o czym myslisz?
Ogród w remoncie 20:54, 04 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

ok
rekonesans o funkiach robię bo bym z 10 wzięła i tego trzcinnika z 10 szt napewno.

Ok ,mamy czas.Może uda się z darmową dostawą bo mnie też się uzbierało trochę.
Ogród w remoncie 20:48, 04 sty 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Ok,skontaktujemy się jak już przyjdą rośliny. Mam koleżankę bardzo dobrą,która mieszka chyba gdzieś w Twoich okolicach bo też ma bliziutko do C. Pracujemy razem. Napisz co tam chcesz to zamówię.

ok
rekonesans o funkiach robię bo bym z 10 wzięła i tego trzcinnika z 10 szt napewno.
Szmaragdowy Zakątek 20:45, 04 sty 2018

Do góry
Madziu czy ty wiesz może ktora z tych funki najszybciej rosnie? i nie jestem smakołykiem ślimaków?
chyba bardziej wolałabym te gigantyczne ale niewiem czy one ladnie się starzeją... generalnie to mało o funkiach wiem

Ogród w remoncie 20:43, 04 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
ja pewnie na wielkanoc będe jechała do rodziny w tomaszowie to moze jakos na powrocie zboczylabym z drogi i swoje odebrała, o to się nie martw
chyba ze ty będziesz np. u ciepłuchy bo od nich do mnie jest z 2km

Ok,skontaktujemy się jak już przyjdą rośliny. Mam koleżankę bardzo dobrą,która mieszka chyba gdzieś w Twoich okolicach bo też ma bliziutko do C. Pracujemy razem. Napisz co tam chcesz to zamówię.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:36, 04 sty 2018

Do góry
Karola podpowiedz mi prosze ktora z tych funki najszybciej rosnie? i nie jeste smakołykiem ślimaków?

jesli wiesz oczywiści

p.s. ale ty masz życie!!!
Ogród w remoncie 20:23, 04 sty 2018

Do góry
ja pewnie na wielkanoc będe jechała do rodziny w tomaszowie to moze jakos na powrocie zboczylabym z drogi i swoje odebrała, o to się nie martw
chyba ze ty będziesz np. u ciepłuchy bo od nich do mnie jest z 2km
Ogród w remoncie 20:13, 04 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Asia jest trzcinnik w tym sklepie o ktorym ostatnio pisalyśmy na A. i rabat 15% do 1 lutego, dostawa po 15 marca. idealnie
zamówimy razem?

Przejrzałam ofertę i mam ochotę zamówić kilka roślin. Kwestia jak to zorganizujemy ale jestem chętna
Ogród w remoncie 19:28, 04 sty 2018

Do góry
Asia jest trzcinnik w tym sklepie o ktorym ostatnio pisalyśmy na A. i rabat 15% do 1 lutego, dostawa po 15 marca. idealnie
zamówimy razem?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:12, 10 gru 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Wow jaki przeskok 2015/2016 widać że pracowity sezon wtedy miałaś.

To był pierwszy sezon po przeprowadzce. Prace budowlano- wykończeniowe już nam nie zawracały głowy. Można było się skupić na ogrodzie.

Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 22:46, 09 gru 2017

Do góry
aha..no to mi chodzi o rosliny które lubią dużo pić?
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 20:45, 09 gru 2017

Do góry
spróbuję są przepiękne. a nizsze piętro derenie np? też pijuski chyba.
czytam tez o cyprysiku i metasekwoi.
jest wątek na forum na taki temat?
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 19:42, 09 gru 2017

Do góry
te wielopniowe są nieziemskie!
Danusia bardzo szybko przyrastają mam wrażenie na tych zdjęciach. doorenbos też są takimi pijuskami jak zwykłe? bo mam takie problematyczne miejsce przy studni w ogrodzie gdzie stoi nam woda i chciałabym tam je posadzić żeby "spijały"tą wodę. nadadzą się? czy są lepsze krzewy czy drzewa do takiego celu?
Podmiejski ogródek 20:57, 08 gru 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Asia zrobiłabym na odwrót: zlew i wszystkie szafki tam gdzie sciana z oknem zakręcajaca az do twojej wymyślonej zabudowanej szafy. fajniej będzie patrzeć z leżanki na okno niż mi je za plecami. wiem przenoszenie rur z wodą i kanalizacją przeraża ale odległość nie jest bardzo duża. mniej wiecej tyle miałam w tym mieszkaniu o którym Ci kiedyś pisałam w którym z kuchni pokój robiłam i przenosiłam kuchnie do salonu. Ewentualnie "krótsza droga" do zrobienia by była gdyby zrobić zlew w wyspie w tym moim pomyśle.
decyzja jest ciężka ale fizycznie tylko dla wykonawcy ja popłynęlam i polecam Ci to
poza tym blat-parapet jest poprostu genialnym rozwiązaniem i masz naturalne światło przy pracy.

Ale komina już nie przeniosę. Kuchenka musi zostać tam, gdzie jest, a robienie zlewu po drugiej stronie kuchni nie będzie zbyt wygodne.

Myślałam jeszcze o opcji: dwa ciągi kuchenne (po prawej i po lewej stronie) a pośrodku stół lub wyspa. Ale właśnie z powodu zbyt dużej odległości pomiędzy kuchenką a zlewem zrezygnowałam.

Podmiejski ogródek 19:56, 08 gru 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
A plan jest taki:

(zamiast zwykłego painta mam teraz jakiegoś 3D - nie znoszę go!)

Stół postawiony równolegle do okna. Z dwóch stron siedziska: jedno przylepione do ściany, a drugie do wyspy. Wyspę można obejść z dwóch stron.

Asia zrobiłabym na odwrót: zlew i wszystkie szafki tam gdzie sciana z oknem zakręcajaca az do twojej wymyślonej zabudowanej szafy. fajniej będzie patrzeć z leżanki na okno niż mi je za plecami. wiem przenoszenie rur z wodą i kanalizacją przeraża ale odległość nie jest bardzo duża. mniej wiecej tyle miałam w tym mieszkaniu o którym Ci kiedyś pisałam w którym z kuchni pokój robiłam i przenosiłam kuchnie do salonu. Ewentualnie "krótsza droga" do zrobienia by była gdyby zrobić zlew w wyspie w tym moim pomyśle.
decyzja jest ciężka ale fizycznie tylko dla wykonawcy ja popłynęlam i polecam Ci to
poza tym blat-parapet jest poprostu genialnym rozwiązaniem i masz naturalne światło przy pracy.
Coś jeszcze, coś więcej... 13:37, 07 gru 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Hahahaha
Sebek lubisz blondynki? Niebieskooka, szczupła po mamuni aktualnie ma 6lat, wychowasz pod siebie

Anka...no padłam!
Coś jeszcze, coś więcej... 13:35, 07 gru 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
jezu Sebek zdolniacho! gdzies ty był jak męża szukałam

haha...no właśnie!
Zakręcony ogród 22:27, 05 gru 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

chryste panie jakie ceny! dwa razy większe w tej cenie w łodzi są

Wybieram się na wiosnę do Konstantynowa do Ciepluchy po rh, przy okazji odwiedzę rodzinę męża. Moze przy okazji poszukam tańszych roślin bo przy dużej ilości drzewek, buksów to nawet już transport do Wrocławia będzie się opłacał.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies