Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "skarpa"

Mazury i mój kawałek ziemi 09:34, 03 paź 2013

Do góry
Betka napisał(a)
Piękny awatarek ale jaka zmyła hihihi
muszę się przyzwyczaić bo jak patrzę u siebie to nie wiem kto mnie odwiedził hihihi

Przez całe lato była smutna skarpa a na zimę róże hehe ale to ostatnie kwitnące różyczki w moim ogrodzie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:27, 02 paź 2013

Do góry
Rzeczki nie ma, jest tylko las w tle, ale z ogrodu jest praktycznie niewidoczny bo działka dośc wąska. Skarpa będzie wielkim problemem, ale jakoś trzeba będzie z tym walczyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 02 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Łukasz, wszystkiego najlepszego w nowym roku
Na nudnych zajęciach obserwuj, kto robi notatki (odkserujesz), a tymczasem planuj i rysuj swoje rabatki. Szybciej zajęcia miną. A i milej

Bardzo dziękuje.
Ostatni semestr jednak najważniejszy, ale dzisiaj na wykładzie z ergonomii i BHP zaczęło się od biblii przez historie gruzji, chrzest Polski, średniowiecze, drugą wojne światową, lektury w podstawówce, aż na końu do definicji ergonomii Cały wstęp do definicji mogę sobie przeznaczyć na ciekawsze sprawy

Co do planowania, to ogólny plan rabat mam, muszę tylko wyskoczyć z dalmierzem i wszystko pomierzyć. Największy problem u siostry to podwyższony na metr taras o powierzchni 55m^2. Mają być na nim duże wymurowane donice, nawierzchnia też jest sporym problemem, drewno na całości odpada przez ogromne koszty, ale to temat na długie rozmyślania. Dla mnie największym zmartwieniem jest skarpa przy zejściu z tarasu po 4 metry z każdej strony.
Mazury i mój kawałek ziemi 13:46, 30 wrz 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Wprosiłam się na nowe zdjęcia , ale u Ciebie duży postęp prac. Skarpa super. Pozdrawiam

Zaglądaj oczywiście jak najczęściej.Pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 21:16, 29 wrz 2013

Do góry
Wprosiłam się na nowe zdjęcia , ale u Ciebie duży postęp prac. Skarpa super. Pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 23:10, 27 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Rabatka bukszpanowa zrobiona, skarpa prawie zrobiona - ależ Ty dziewczyno masz werwę! Teraz tylko trzeba poczekać do wiosny, aż to wszystko pięknie się rozrośnie. Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko taka opinia z takiego cudownego ogrodu to dla mnie jak wyróżnienie .
Mazury i mój kawałek ziemi 22:11, 27 wrz 2013

Do góry
Rabatka bukszpanowa zrobiona, skarpa prawie zrobiona - ależ Ty dziewczyno masz werwę! Teraz tylko trzeba poczekać do wiosny, aż to wszystko pięknie się rozrośnie. Pozdrawiam serdecznie
Mazury i mój kawałek ziemi 21:41, 27 wrz 2013

Do góry
Ewuś pięnie u Ciebie, skarpa dopieszczona - rabatka super wygląda. Bukszpanki z Trawkami wyglądają rewelacyjnie - może posadzisz na Niej jakieś drzewko szczepione na pieńku
Mazury i mój kawałek ziemi 20:41, 27 wrz 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
No i skarpa kawałek już zrobiony reszta w trakcie prac

Ty szalona KOBIETO!!!! Ale wzięło Cię na jesień .....napracowałaś się muszę przyznać że bardzo ładnie wyszło!
Ja za to szukam weny i nie wiem kiedy ją znajdę chyba w tedy jak będę miała czas bo na szybko to nie potrafię - przynajmniej teraz obkupiłam się i może teraz oczy i umysł mi się otworzy hihihi
Bukszpanki też super na środek dodałabym bym hortensję vanille fraise kupiłam sobie dzisiaj jedną duża za 15 zł jak będziesz chciała to dawaj znać bo poniedziałek już się zbliża
Mazury i mój kawałek ziemi 20:27, 27 wrz 2013

Do góry
Ale się napracowalas! Ale za to jakie efekty. Jeszcze jak na wiosnę przytniesz bukszpany i nadasz im ładny kształt, to będzie miodzio!
Skarpa wygląda super, poproszę o więcej zdjęć
Pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 18:19, 27 wrz 2013

Do góry
No i skarpa kawałek już zrobiony reszta w trakcie prac
Ogród ogrodniczki 12:28, 27 wrz 2013

Do góry
Gosiu na tyłach jest posadzona turzyca palmowa.
Ona jest dość szeroka,ale coś z przodu chcę posadzić dla koloru.
Za turzycą jest już skarpa w stronę strumienia.
A ostnica to moje marzenie i chcę żeby tam nadawała zwiewności.
Jak będę usuwać rośliny obok,np.pięciornik to rozsadzę te trawy szerzej.
Tzn.w miarę jak się będą rozrastać.
Chyba że dla koloru to jeszcze coś innego wprowadzać,ale co to nie wiem.
Jest jeszcze taka opcja że pięciornik wysadzę dziś i zrobi się miejsce dla reszty.

Tutaj zobrazowałam moje zamiary.

Mazury i mój kawałek ziemi 21:51, 23 wrz 2013

Do góry
Ewa, podziwiam za ogrom pracy, jaki wlozylas w ogród, jeszcze z dzidzią pod sercem nowe rabatki miodzio, a te powiedzmy stare też zyskały nowego uroku! Tylko zaskronca nie zazdroszczę! I w szoku jestem, jak skarpa przy tarasie się rozrosła-szok!
Pozdrawiam :*
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:00, 21 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
wow, jak Ty to wszystko ogarniasz? ja cały czas coś robię, a efektów jakoś nie widać

Kasiu, co Ty też opowiadasz? Ile słoików przetworów pokazałaś, ile warzyw w warzywniku, nowe rabaty, skarpa.... Coś przesadzasz chyba
Mazury i mój kawałek ziemi 21:06, 19 wrz 2013

Do góry
dłuuuga rabata początek

a tu koniec tej rabaty

Skarpa przy tarasie

Pieniński zakątek 09:14, 18 wrz 2013

Do góry
I właśnie mi zjadło co naskrobałam grrrrgrrgrrrrrr!!!

No to jeszcze raz
Gosiu - dzięki, że wpadłaś mimo wielkich prac ogrodowych u Ciebie . Podziwiam Twoje zmagania, choć nie często piszę. Dzięki za zaufanie... ale ja mam cykora, bo ogródek robię sama - bez pomocy fachowców i projektantów. Tarasik i schody też własnoręcznie z eMem układaliśmy. Z założenia ma być na dziko.... choć placyk wyszedł nieco miejski. Ale wydaje mi się, że otoczaki fajnie nadają klimacik . Na początku chciałam takie zielone szczeliny z karmnika ościstego, ale bałam się, że nie przetrwa bez nawadniania... Zresztą mróz zimą i brak systematycznego nawadniania w czasie upałów to moje największe problemy.

Gosiu - Kraków wita Kraków - czekam na Twój zielony zakątek.

Magdziu - rządzimy tym co mamy. Skarpa była spora - pomogła koparka i nadsypała trochę by powstał taras. A reszta... to rośliny dzielone z kwadratowego. To wszystko - cieszę się jednak, że Ci się podoba

Magda - witam - trochę zabawy przy układaniu kamyków było, to fakt, ale powiem "skromnie" efekt jest fajny - nic tylko wiadro i nad rzeczkę
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:34, 15 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
pięknie się wszystko rozrosło! mam nadzieję, że za rok o tej porze też będę mogła się pochwalić jak skarpa się rozrosła

Kasiu, sama widzisz co było, a co jest u mnie Z roku na rok coraz więcej. W pierwszym roku po posadzeniu różnie bywało z tymi roslinami. Raczje dopiero w następnym zaczynały naprawdę się rozrastać. Szczególnie krzewy i pnącza - wszystkie zaczynały od niemal pojedyczych patyczków. Za dwa lata tylko z sekatorem będę biegać

Odrobina troski i wszystko urośnie
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:53, 14 wrz 2013

Do góry
pięknie się wszystko rozrosło! mam nadzieję, że za rok o tej porze też będę mogła się pochwalić jak skarpa się rozrosła
Ogródkowe perypetie:) 12:33, 12 wrz 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Agnieszko zaglądam i domagam się fotek , pewno chcesz nas zaskoczyć .skarpa skończona ???
nie wiem czy dobrze zrozumiałam że gabiony przy skarpie ?
buziak wielki .

Alinko, no właśnie się za to powoli..oj powoli zabieramy.. tak zamiast murku, który mam i wygląda nijak będzie murek gabionowy, z racji wysokiego stanu musimy zrobić małe odwodnienie, bo inaczej znowu woda będzie stała całą wiosnę. Wzdłóż działki też mur oporowy z gabionów już wyższy z drewnem. I jedno i drugie lubię i chyba będzie pasowało. Czeka mnie więc mnóstwo przesadzania i pracy, ale chcemy to zrobić sami
Działka wkoło Lubczyka :) 22:29, 09 wrz 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Zaczynam wracać do normy
Pospotkaniowy stres już mija, czas odwiedzić znajomych

Skarpa zarasta, czy ja tu widzę Przegorzana i Konwalnika?
Trzmielinki śliczne.

Szkoda, że z nami nie byłaś, ale wiadomo - ile pracy za to zrobione

Krysiu, przecież Ty wiesz, że ja z nazw jeszcze nie mogę być odpytywana to srebrne, to raczej oset ozdobny, a ta bordo kępka, to może faktycznie Konwalnik?!

też żałuję, że mnie nie było widzę, że sporo przyjemności mnie ominęło !

pozdrawiam :*
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies