Izabelko, dziękuję za słoneczko z Twego serducha! MNie jednak dobra pogoda jest bardzo potrzebna. Jeszcze przez miesiąc. A potem...zalegam w gawrze jak niedźwiedź i proszę mnie nie budzić, aż w marcu.
To dołączam swoją subiektywną listę top 10
1. First Lady
szczepiona na pniu jej drugi sezon i przeżyłam szok, Piękna wytrzymała, zdrowa kwitnie do teraz a do tego architektura kwiatu mistrzostwo
Ewcia od strony ugoru mam posadzony brzeziniak od Komendówki i derenie od Abiko, ścieżka prowadzi przez łąkę do kapliczki i ławeczki, a dalej przez brzeziniak, który rośnie.
nad trawami się namyślę i zastanowię bo pomysł jest dobry trawy ładne jesienią ....tylko nie wiem czy e/ma potem do koszenia łąki uda się namówić jak będzie musiał wybiórczo kosić.....do przemyślenia
Za domkiem dla owadów posadziłam wiśnię kanzan czyli prawie przy wejściu na łąkę.....jabłonki może kiedyś jak już zobaczę jak to będzie wyglądało jak brzozy urosną ....czy zagra razem. Ale wiem jaki widoczek by był
Łatwiej , albo piękniej......mnie się wydaje, że to u Ciebie
Znalazłam jeszcze w letnich barwach z końcówki lipca
Powiedzcie mi proszę, bo może ja przesadzam ale czy taka wielkość sadzonki róży angielskiej z 0,4 cm łodygami jest ok? Może się czepaim, ale już wysłałam reklamację
Bailando też trochę połamana, ale ta wygląda lepiej więc da radę.
Śniły ci się te dynie, czy co ??
Czy wiedziałaś, ze początek października to co roku zbieram dynie przed przymrozkami ?
Oj Wiele mam zarzutów w tym roku do moich róż .Albo do mnie.
tylko kilka róz kwitło ładnie, reszta , jakaś bidna .
Cóz, wiem,że muszę coś zrobić na przyszły rok. Aby takiej sytuacji nie było w przyszłym roku.
Nie wiem czy nauczę robić zdjęcia telefonem..
Dla mnie nijakie.Ale cóż innych nie mam :roll:
Chryzantema Margo
Cieszę się ze akceptujesz
Mam jeszcze jedną niejasność w tych blokach z cisa obok cisów ten jasny pas to mają być rozplenice. Zastanawiam się czy nie dać samych cisów tam a rozplenice niech będą tylko takie rozrzucone na placyku. Co myślisz ?
Teraz mam na dworze na tarasie, trochę w garażu.Jak zaczynają się większe przymrozki,To wszystko składam do piwnicy.Mam zimną piwnicę.
Ot, i tyle.
Nowe przepisy zawsze uważam warto wypróbować.
My lubimy w domu jakieś nowe dani.
O takie pierogi z tą z kaszą jaglaną, musem z dyni i jarmużem , chętnie spróbowałabym , tz, zrobiłabym.
Tylko poproszę o przepis , jak można ??