Tu miała być irga błyszcząca, ale jestem zadowolona ze zmiany. Tak jak piszesz Gosiu cisy stanowią doskonałe tło dla roś;in. Dodatkowo będą osłoną od wiatru i wzroku sąsiadów.
Cisków jeszcze troszkę zbrakło ale i tak dzięki dziewczynom udało się dużo posadzić. A Graziella coraz bardziej mi sie podoba. Żeby tylko chciała mieć białe wiechy.
No troszkę w nóżki dostały, mam nadzieję że będą rosły.
Aniu to są siewki. Zgodnie z wytycznymi w zależności od układu igieł podzieliłam je na 2 grupy. Jedna zastąpiła żywopłot z ałyczy, druga przy domu, gdzie zaczęłam sadzić żywopłot z irgi błyszczącej (dobrze, że jak kupowałam to mieli tylko kilka sztuk i nie dokupiłam więcej).I jestem bardzo zadowolona z tych zmian. Teraz tylko czekać aż urosną.
Hakonechloa macra- skradła moje serce... Zdjęcie nie oddaje jej piękna. Ma teraz w sobie zieleń, żółć, wszystkie odcienie pomarańczu aż po głęboką czerwień. Cudowna.
Edytko to napewno macra. Ich mamuśka to Toszkowy potfffffór. Jestem nią caraz bardziej zachwycona, muszę tylko kory dokupić im przed mrozami.
Cisy to siewki od Iwony (Toszki) i Gosi (Gosiek33). Dzięki dziewczynom mam kawał żywopłotu. Segregowałam za radą Toszki wg igiełek.
Te (w mniejszej ilości występujące) poszły przy Grazielli
Płaskie zamiast ałyczy i będą oddzielały oczko i przyległą rabatę od sadu.
Z tych drugich jedna super wypasiona sztuka od Gosi poszła na kulke przy miłorzębie. tu jeszcze przed wsadzeniem.
Sylwuś oba klony serdecznie polecam. Ja Brandywine też jeszcze raz kupię. Ma cudną, głęboką zieleń liści. A jesienią jego czerwień liści tez widać z daleka.