Jolanko Fakt, tu jest takie klimatyczne, swojskie miejsce.
To fajnie,że byłaś teraz na Lubelszczyznie,, ciepło u nas prawda ?A ty gdzieś koło Zamościa jeździsz, tak ?
Nie "takie tam" tylko zachwycające widoki .
To lato chyba niezbyt dobre dla róż. W ubiegłym roku Swany kwitła mi od czerwca do zimy, a teraz ma od jakiegoś czasu przerwę. Trochę róż jednak kwitnie, wiec tragedii nie ma
Aniu, podzielę wiosną. Choć rączki strasznie swędzą.
Właściwie to murek , nie donica ... Muszę dosypać ziemi, bo dąb ma system korzeniowy, w którym ciężko kopać, więc kompost nieco wyżej ma ułatwić ukorzenienie się traw...
Teraz wytyczyłam linię deseczkami, jak będziemy mieli wolną sobotę, zabiorę się za murowanie podwyższenia - wzniesionej rabaty
Zawilce też u mnie różnie rosną. Jedna rabata, a bardzo nieróno wszystko rośnie
Z lewej strony miskanta tak małe, ze ich niemal nie widać. Też zeszłoroczne
Ten miskant jest wielki.
Jeszcze nie wypuścił kłosów, cały czas rośnie. I szukam mu innej miejscówki, bo tu do róży New dawn jest trochę za wielki. Z drugiej jednak strony marzyły mi się trawy zaglądające przez okno. Memory tak robi właśnie. Czekam jeszcze, aż zakwitnie
Dziewczynki, dopiero dorwałam się do forum. Odpowiadam hurtem, bo już późnawo, a jutro do ogrodu z rana.
Dożynki się udały, była orkiestra/ akordeon, basy i bęben/ była wystawa plonów. był poczęstunek/piwo i kiełbaski/! Jednym słowem fantastycznie.
A teraz korzystam z kilku bezdeszczowych dni i łęty po ogórkach trzeba skasować i poplon zasiać. Zebrać trzeba maliny, bo już dojrzewają. I ogólnie przegląd zrobić.
Spokojnej nocy.
Kasiu jak spojrzałam teraz na zdjęcia Twoich prześlicznych hortensji to pomyślałam,że są tak pyszne w odbiorze jak w smaku pianki marshmallow
Autentycznie mi się tak skojarzyło.Słodziutkie i lekkie po prostu mniam te Twoje hortensje
Mam nadzieję ,że i ja dochowam się takich okazów.
Miskanta Adagio mam zamówionego i dlatego dopytywałam się Ciebie o niego czy jesteś zadowolona bo się wahałam.Ale widzę,że to dobry wybór
ML mam trzeci rok,ładnie rośnie.
Doczytuję na forum o jego bracie Morning Bright.Ciekawą ma barwę.