Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

alis 12:45, 15 lis 2017

Magleska napisał(a)

A jaki drugi typ ? Lecę do Ciebie szukać ...... tych drewnopodobnych jest pełno teraz o i w różnych odcieniach i cenach ....
Moja mama teraz tez robiła ( za moją namowa ) w kuchni i w korytarzu szare drewnopodobne ..... mi sie podobają bardzo ,mamie już też
Tu kawałek widać i te ok 30 -35 zł za metr

I zapewne te są łatwe w utrzymaniu, ja w kuchni mam takie ciemne szare kwadraty, masakra, każdą kroplę wody widać na nich.
Magleska 18:23, 15 lis 2017

Dziekuję ,ze jesteście .........Jutro poodpisuję......padam na pysk .....
Nowalijka 21:17, 15 lis 2017

Magda przyznaję że przestudiowałam dopiero 25 stron Twojego wątku. Trochę wolno czytam ale brakuje czasu. Mimo wszystko interesująca lektura. Piękne masz kamienie. Jesteś kąpana w gorącej wodzie tak jak ja. Podejmujesz szybkie, konkretne decyzje. Albo rybki albo akwarium. Nie ma to tamto. Historia kształtu rabaty wypisz wymaluj jak mona. Najpierw zawijasy potem linie proste, lub odwrotnie. Nie ważne, grunt żeby wszystko hulało i było po mojemu. Być może podczas czytania kolejnych stron okaże się ze blednie Cię oceniam ale daj mi trochę czasu.
Magleska 06:24, 16 lis 2017

Johanka77 napisał(a)

Jakie fajne! Podoba mi się!
I dzień dobry! Bo dawno mnie nie było

Witaj witaj fajnie ,że jesteś ......
Mi też sie podoba tylko nie wiem jak tego kija przywiązać ,po obu stronach mam szafki a od góry brak karnisza ,bo roleta rzymska ...

Johanka77 napisał(a)

Jejku! Jaka Ty do zimy przygotowana! Ja muszę się zmobilizować w ten weekend, bo w końcu mnie śnieg zaskoczy

Wcale tak mocno nie przygotowana .... cześć traw tylko powiązana .... róże nie ruszone , byliny nie ścięte ..... jest co robić jeszcze ,ale zimno i czasobrak
Magleska 06:27, 16 lis 2017

effka napisał(a)
Hm myślicie że już pora na wiązanie traw? U nas na razie ok. 6-8 stopni, śniegu pewnie długo we Wroc nie zobaczymy znając życie...

Nie wiem ,czy już pora ,ale część powiązałam dziś ,jeśli nie będzie mega zimno ,to może tez jeszcze coś zrobię w ogrodzie
....U Ciebie cieplejszy region ....fajnie masz
Ps . Ładna podłoga u Ciebie
Magleska 06:32, 16 lis 2017

MirellaB napisał(a)
powiązałam trochę trawy muszę poobcinać końcówki trytytek

Co to za czerwona trawa przed tujkami danica? Wygląda mi na rozplenicę rubrum, ale czy nią jest?

Trawy zawsze wiązałam sznurkiem. U mnie bez ozdobnych kokardek, bo jakoś mi się taka forma wiązania nie podoba.
Patrząc na Twoje trawy myślę, że może też zepnę trytkami To pierwszy rok jak tak je spinasz?

Tak Mirella pierwszy rok jak wogóle mam trawy i spinam ..... pomimo ,że to mój trzeci ogród nigdy wcześniej traw nie miałam ,dopiero od ery Ogrodowiska je zaczęłam dostrzegać i teraz uwielbiam
A ta czerwona to chyba rubrum i podobno nie zimuje ...... mam ją pierwszy sezon ,więc zobaczymy ,czy nie ostatni .........
Magleska 06:34, 16 lis 2017

Kindzia napisał(a)
Samymi kokardkami nie da rady związać...chyba że jakieś maleństwa...
To podwójna robota jest, kokardki tylko na ozdobę, ja też to sobie odpuszczam.

Trytytkami wiązanie jest łatwe i szybkie . .... kokardki u mnie przy wiatrach pewnie by się nie utrzymały
Jeszcze raz dziękuję za pomysł
Magleska 06:52, 16 lis 2017

iwka napisał(a)
Magda dzieki za zdjęcia Powiem szczerze że mamy podłoga nawet bardziej mi się podoba coś mnie ciągnie w te szarości byłam zdecydowana na maloe natural z paradyża, widziałam je na żywo w dwóch miejscach i trochę się zawahałam bo w jednym wpadają w beż a w drugim w szarość ponoć jaka partia taki odcień. No ale jak już zdecyduję się na szarość to nie bardzo bym chciała żeby wyszło co innego

Nie ma za co
Ja z kolorem do mebli chciałam się dostosować , bo meble w salonie kolor ciemny orzech a kuchnia jasny - szary beton - wiec chciałam ,żeby i do mebli i do kuchni pasowało ,dlatego taka ni to beż ni to szary
Ale u mamy ta szarość jest świetna ( sama wybierałam hihi )
Ja mam w łazience taką szarą i jest fajna ( łatwa do utrzymania w czystości )
Magleska 06:57, 16 lis 2017

alis napisał(a)

I zapewne te są łatwe w utrzymaniu, ja w kuchni mam takie ciemne szare kwadraty, masakra, każdą kroplę wody widać na nich.

Te kafle to nówki ,ale ja mam podobne w łazience i do utrzymania w czystości są super
A gdzieś wyczytałam sposób na błyszczące wielki kafle:
Mop ze spryskiwaczem musisz zakupić i najtańszy płyn do mycia okien i po myciu jak wyschnie tym robić i podobno super ..... nie wiem,nie sprawdzałam ,bo już nie mam takich płytek ,ale myśle ,że warto spróbować
Magleska 07:01, 16 lis 2017

Nowalijka napisał(a)
Magda przyznaję że przestudiowałam dopiero 25 stron Twojego wątku. Trochę wolno czytam ale brakuje czasu. Mimo wszystko interesująca lektura. Piękne masz kamienie. Jesteś kąpana w gorącej wodzie tak jak ja. Podejmujesz szybkie, konkretne decyzje. Albo rybki albo akwarium. Nie ma to tamto. Historia kształtu rabaty wypisz wymaluj jak mona. Najpierw zawijasy potem linie proste, lub odwrotnie. Nie ważne, grunt żeby wszystko hulało i było po mojemu. Być może podczas czytania kolejnych stron okaże się ze blednie Cię oceniam ale daj mi trochę czasu.

Odpuść to czytanie od początku ,szkoda czasu
Ja tez nie dam rady u Ciebie nadrobić całości .......na bieżąco bądźmy
A co do gorącej wody masz rację ....lubię mieć tu i teraz ....cierpliwość nie jest moją mocną stroną - i jak sobie coś zaplanuje ,to choćbym padała na pysk -muszę zrobic