Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:03, 28 sie 2017

Do góry
Fotki piękne...ale nie oddają w pełni urody Waszego ogrodu.Jest znacznie ciekawszy na żywo,ale trzeba to zobaczyć.

Niezapomniany widok z okna.
W cieniu - zacieniona 20:58, 28 sie 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu dzięki waszej wizycie czas nam upłynął niezmiernie miło i produktywnie ale i za szybko, fajnie, że udał się nam wspólny wypad do Szafarni i na zamek w Golubiu Dobrzyniu. Wstyd się przyznać ale chociaż mieszkamy stosunkowo blisko byłam tam tylko raz. Dziękuję za ciekawe roślinki do mojej "kolekcji" spontaniczną pomoc w w ogrodzie, fajnie nam się w duecie pracowało
Do miłego zobaczenia

Widok na okolice z zamkowego wzgórza w Golubiu Dobrzyniu

Na dziedzińcu zamkowym

W Szafarni

Dziękuję za fotki...było cudownie...miło jest spędzić czas z Wami.Czekamy na rewizytę.
W kamiennym kręgu od początku 20:57, 28 sie 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

Gotowy

Aniu masz wielki talent, stroik piękny wszędzie pasuje
u nas też już po żniwach i po dożynkach
Ogród Małej Mi 2017 20:57, 28 sie 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Oj, kiedy u mnie będzie można coś wywalać na razie dopiero początek zdobywania, utykania, przesadzania, marnowania a jakże
Pozdrawiam, spotkania super, dziewczyny wszystkie jak malowanie

Nawet nie zauważysz kiedy

Czas leci szybko... za szybko...

A dziewczyny jak malowane i nie mylić z umalowane
W kamiennym kręgu od początku 20:55, 28 sie 2017

Do góry
....i żeby nie było, ze tylko kłosy najważniejsze, zostawiam kilka kwiatków

Co się stało kwiatom ... 20:54, 28 sie 2017

Do góry
Piotr,,to rośnie w moim ogrodzie , zwykły mak polny.

Nowa, północna rabata

Nowy nabytek ,Hortensja Krzaczasta Hayes Starbust

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:53, 28 sie 2017

Do góry
I takie tam widoczki

Bonica

W kamiennym kręgu od początku 20:53, 28 sie 2017

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 20:51, 28 sie 2017

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 20:49, 28 sie 2017

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:49, 28 sie 2017

Do góry
Justyna taki byl plan, w Pl rosiny duzo tansze niu u nas wiec to takie wieksze zakupy byly.

Kiermasze tez lubie, tym razem troche musielismy sie spieszyc, bo przed nami bylo jeszcze 500 km.

Nie kupilam w Pl niestety zadnej jezowki. Mam za to zlocien wielki Goldfinch. Ktory oszukal mnie wciskajac sie miedzy jezowki ale wybaczam mu, ladny jest i doczytalam, ze bezproblemowy. Juz posadzony i swieci na rabatce pod plotem. Za duzo dzis nie posadzilam, bo wrocilam jak to w poniedzialek pozno do domu ale winnik tez juz w ziemi siedzi i wykopany wczoraj oman, ktorego zapomnialam wkopac i prawie o polnocy wsadzilam w wiadro i polalam woda. Na szczescie dzis wygladal dosc dobrze, mam nadzieje, ze przezyje moja glupote.

A towarzyszyl mi taki gosciu

jutro wczesniej wroce to mam nadzieje, ze duzo posadze.
Słoneczny Ogród 20:47, 28 sie 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Kamcia to jest Hakonechloa macra Aureola

Bardzo fajna.. A jaka ona duza wyrasta? Tak mniej wiecej.
W kamiennym kręgu od początku 20:47, 28 sie 2017

Do góry

Gotowy

W kamiennym kręgu od początku 20:45, 28 sie 2017

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:45, 28 sie 2017

Do góry
U Mrokasi toczy się dyskusja na temat ustawienia ławeczki z widokiem na podjazd. Asia/ Makadamia twierdzi, że podjazd jest ulubionym miejscem spotkań męskich osobników. U mnie jest taka ławeczka. Uwielbiał na niej przesiadywać pan koparkowy. Nazwał ją "emerycką" (ma niby nam służyć w podeszłym wieku do wyglądania listonosza z przekazem). Lubimy się na niej usadowić wieczorami i obserwować gwiazdy. Czasem pijemy tam poranną kawę, bo pada na nią wschodzące słońce, a na tarasie jest jeszcze zbyt chłodno. Przydaje się jako miejsce odpoczynku podczas prac garażowych.

Dzisiaj oczyściłam rabatę z truskawkami z wąsów i chwastów. Sporo tego było. Potem ścięłam liście poziomkom. Żałuję, że nie zrobiłam tego w lipcu, kiedy kosiłam truskawki. Teraz miały już tak dużo liści, że brakowało im powietrza. Przy okazji wyprawiłam na tamten świat kilka ślimaków.
W ogrodzie zaczyna się już jesień. Bardzo ją lubię. Głównie za kolory. Ale też za zapach, możliwość spowolnienia, miłe chwile przy kominku.

Dereń Sibirica i hortensja dębolistna. Biedna u mnie jest. Nie mam jakoś dla niej serca. Żeby wyeksponować jesienne zabarwienie, muszę ją przesadzić bardziej w głąb rabaty.

Zakwitł wsadzony wiosną powojnik Kermesina. Lada dzień nastąpią zbiory gruszek. Odmiana Konferencja oparła się wiosennym przymrozkom.

Trudno uporządkować werbeny. Jeszcze ich nie pielę.

Ogród Małej Mi 2017 20:45, 28 sie 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Tez zagladam i macham.

Bardzo się cieszę że machasz i zaglądasz.. może jutro zadzwonię bo mam kawałek jechać.. ostatnio nie jeżdżę tylko klepię w klawiaturę.. oczy mam jak królik od monitora. Dlatego prywatnie już nie siedzę na kompie.. bo oślepnę.

Dokupiłam dzielżany, niższą odmiana.. wiosną wyciepie trochę byle czego i dosadzę im do towarzystwa Twoje żółte.. na razie siedzą w przechowalniku.. już 2 rok Ale tu potrzebna większa rewolucja..

W kamiennym kręgu od początku 20:44, 28 sie 2017

Do góry
Uffff!!!!!
Skończyła się wreszcie praca żniwna!

Trzeba było sklecić jakiś dożynkowy stroik.
Kłosy niestety nie wyzłocone bo ciągle lał deszcz
Praca nad kompozycją.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:43, 28 sie 2017

Do góry
Kaska napisał(a)

Kasiu cofnęłam się ciutkę i nie wiem co to za hortensje.Jeśli podałaś nazwę a ja przeoczyłam to wybacz moją nieuwagę.Czy długo trzeba czekać na taki efekt?Prześliczne
A te miskanty? Piękne,zwiewne,co to za odmiana?
Rabata bardzo mi się podoba.

To sa właśnie Morning Light- warte uwagi. U mnie młode bo powinny byc ciut wyższe i mocniej nabudowane.

Tu zdjecie z tamtego roku- bardziej widoczne. z lewej przy barierce - wzdłuż 4 Vanilie Freis, a na wprost Phantom - 1.

tytaj na dalszym planie i widać Morning Light jaki malutki

Vanilki z 2014, a Phantom sadzonka z 08.2013
Ogród Małej Mi 2017 20:41, 28 sie 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

bardzo mozliwe, bardzo podobny

Wpadłam na sekundę i zdążyłam remanent zrobić w waszych torbach Powinnam zostać komornikiem

A tak wogle to w szkółce tyle nowych odmian traw.. dziś dostałam oczopląsu.. i małpiego rozumu.. jak zwykle..

Poszerzam rabatę i sadzę molinie.. na razie zadołowałam doniczki, by tak często nie podlewać. Piękne giganty, prawie jak ja I jak zwykle musiałam wziąć 2 odmiany bo nie mogłam się zdecydować.. muszą tylko się rozrosnąć, ale trawy są szybkie, za rok już będzie efekt.Na foto nie widać jakie są śliczne..
Molinia Fontane

Molinia Cordoba

Kwiaty we włosach 20:41, 28 sie 2017

Do góry
Daria byłam u Ciebie, widziałam i zostawiłam swój ślad.

Doroto z Czubajkowego Ogrodu też nie byłam ostatnio nad morzem, odwiedziłam za to góry, zawsze z sentymentem wspominam zachód słońca nad morzem.

Zoja szkoda,że lato już się kończy, chociaż wrzesień bywa ciepły i przyjemny.

Patrycja usuwam przekwitłe kwiaty,teraz właśnie jest czas budlei, kwitną jak oszalałe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies