Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 20:46, 24 paź 2017

Magleska napisał(a)
red barony po 4 zeta ...niezle .... u mnie po dyszce są ....fajnie się rabatka z nimi prezentuje
i na resztę fotek cierpliwie czekam

No aż żałuję że więcej roślin nie zamówiłam w moim ogrodniczym red barony w sieprniu były po 16zł!
fotki obiecuję jutro, mam bałagan na rabatach bo przekopuję glebę pod szmaragdy, ale coś tam będzie widać.

a dzisiaj znów musiałam zajechać do mojego sklepu i co.. i wyszłam z perukowcem tym razem dla kontrastu do royal purple kupionego wczoraj, wyszłam z odmianą golden spirit. Mam zamiar je posadzić obok siebie żeby bordo z limonką kontrastowało
eVka 21:42, 24 paź 2017

Tu wypociny nt. rabaty brzozowej:

i z dalszej odległości:

mało chyba widać, jest gęsto. Ta brzozowa rabata od góry przy ogrodzeniu:
- rząd szmaragdów,
- patrząc od lewej: dwa derenie elegantissima jako kontynuacja rabaty prostopadłej do tej, trzy brzozy doorenbos, niżej dwie sosny bośniackie, dalej perukowiec royal purple, perukowiec golden spirit, na końcu sosna "ogon" bardziej z przodu, bo będzie kształtowana, to wszystko poprzetykane miskantami variegatus i berberysami thunberga atropurpurea. akurat zależy mi żeby ta ranata jako jedyna nie była symetryczna. Wszystkie mam symetryczne do bólu.
Jak opaska z przodu żółte tawuły goldflame, potem hakone all gold i piórkówki hameln poprzetykane rozchodnikami matrona, podobnie jak na rabacie tylnej.

Rabata słoneczna, więc starałam się dobrać rośliny lubiące słońce. Szerokość 3 m.
iwonkap 09:40, 25 paź 2017

Poproszę o namiar na allegrowego sprzedawce
eVka 10:20, 25 paź 2017

iwonkap napisał(a)
Poproszę o namiar na allegrowego sprzedawce

Wysłałam na priv.
eVka 13:15, 25 paź 2017

I co myślicie o tej mojej rabacie brzozami i sosnami?
Chce sadzić sosny, perukowce, brzóz szukam w normalnej cenie.
eVka 19:04, 25 paź 2017

Zrobiłam fotki:

Tu nowa rabata, brakuje jeszcze szmaragdów i śliw wiśniowych, te pierwsze wsadzę w tym tygodniu. Rosną chwasty i bałagan bo rabata w trakcie tworzenia.

eVka 19:05, 25 paź 2017

eVka 19:08, 25 paź 2017

Dobra wiadomość jest taka, że działka która widać w tle, ta zachwaszczona właśnie się sprzedała i nowy właściciel ma na wiosnę budować dom jednorodzinny. Mam nadzieję że zadba o teren wokół domu i będę miała ładne tło póki moje drzewa nie urosną.
Magleska 21:09, 25 paź 2017

O .....to dobra wiadomość chyba ,że wystawi wielki dom .....
Nowa rabata fajna ,ale nie za bardzo dobrze ją widzę za daleko ..... sks mam ... mogłabyś bardziej z bliska ją zfocić ?
Fajnie przy tarasie Brzozy płaczki tyż mam ..... .... żurawki ślicznie wyglądają .... te jasne. ? Citronelle ? Czy jakoś tak
A to wielkie jajo przy tarasie to bukszpan ?
eVka 21:19, 25 paź 2017

Za blisko nie mogę robić zdjęć bo chwasty i bałagan. Jak skończę ta rabatę ogarniać to zrobię szczegółowe fotki Jajo przy tarasie to bukszpan stary ma tyle lat co ja hehe.
Czekam na geodetę żeby mi odnalazł granice dokładnie bo jest wyznaczona mniej więcej, a bez tego nie wsadzę szmaragdów, dlatego czekam z tą rabatą.